- Què es pot sol·licitar?
Nom del tràmit
PLA RESISTIR PLUS
Sol·licitud de subvencions extraordinàries de suport a la solvència empresarial a la Comunitat Valenciana, per a persones treballadores autònomes i empreses, en resposta a la pandèmia de la COVID-19Objecte del tràmit
Respondre a l'impacte que l'epidèmia de la COVID-19 ha provocat en l'economia de la Comunitat Valenciana, mitjançant la concessió d'ajudes directes a autònoms (empresaris i professionals) i empreses per al suport a la solvència i la reducció de l'endeutament del sector privat, en els termes establits en el Reial decret llei 5/2021, de 12 de març, de resposta a la pandèmia derivada de la COVID-19, a càrrec del pressupost de l'exercici 2021.
.
Les ajudes tindran caràcter finalista i, per tant, no podran aplicar-se a una altra finalitat diferent que les despeses subvencionables determinades en la convocatòria de la subvenció. Seran subvencionables les quantitats que es destinen a satisfer el deute amb proveïdors, creditors financers i no financers, inclosos els pagaments pendents derivats dels costos fixos, sempre que s'hagen reportat entre l'1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i procedisquen de contractes anteriors al 13 de març de 2021.
.
Aquestes ajudes són finançades pel Govern d'Espanya. - Qui pot sol·licitar-ho?
Interessats/Sol·licitants
Tindran la consideració de beneficiaris d'aquestes ajudes els empresaris, els professionals i les entitats no financeres més afectats per la pandèmia, sempre que:
.
a) Tinguen el domicili fiscal en territori de la Comunitat Valenciana. Es consideraran les següents excepcions:
Els empresaris, els professionals o les entitats no financeres el volum d'operacions dels quals el 2020 haja sigut superior a 10 milions d'euros que desenvolupen l'activitat econòmica en més d'un territori autonòmic o en més d'una ciutat autònoma podran participar en aquesta convocatòria si operen a la Comunitat Valenciana.
.
Els grups consolidats que tributen en l'Impost sobre Societats en règim de tributació consolidada podran presentar sol·licitud d'ajuda si operen a la Comunitat Valenciana. En qualsevol cas, la sol·licitud l'ha de presentar la societat representant (dominant) del grup en tot cas i ha d'incloure totes les entitats que hagen format part del grup el 2020.
.
Les entitats no residents no financeres que operen a la Comunitat Valenciana a través d'establiment permanent.
.
b) Hagen realitzat durant 2019 i 2020 almenys una activitat que es classifique en algun dels codis de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE 09) previstos en l'annex del Decret 61/2021, de 14 de maig, del Consell, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions extraordinàries de suport a la solvència empresarial per la COVID-19, i continuen en l'exercici en el moment de l'entrada en vigor, tenint en compte que:
.
Quan es tracte d'empresaris, professionals i entitats no financeres que no apliquen el règim d'estimació objectiva (mòduls) en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, el volum d'operacions anual declarat o comprovat per l'Administració, en l'Impost sobre el Valor Afegit o tribut indirecte equivalent el 2020 haurà d'haver caigut més d'un 30 % respecte a 2019 i hauran de tindre un volum de deutes pendents subvencionables de, almenys, 4.000 euros.
.
S'exceptuen de les condicions anteriors les empreses que hagen fet modificacions estructurals de la societat mercantil entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2020, així com els professionals o les empreses que s'hagen donat d'alta o creat entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019, tots dos casos inclosos en el següent paràgraf.
.
Quan es tracte d'empresaris o professionals que apliquen el règim d'estimació objectiva (mòduls) en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques el 2019 o 2020, o d'empreses no financeres que hagen fet modificacions estructurals de la societat mercantil entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2020, o de professionals o empreses que s'hagen donat d'alta o creat entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019, no serà necessari que complisquen la caiguda de volum de negoci indicada en el paràgraf anterior i que s'aplica a la resta de beneficiaris.
.
Quan es tracte de grups, bé l'entitat dominant, bé qualsevol de les entitats dominades haurà hagut de dur a terme durant 2019 i 2020 i continuar desenvolupant almenys una de les activitats objecte de l'ajuda com a activitat principal.
.
c) Complisquen amb els requisits d'elegibilitat que, per a diferents situacions, es detallen en l'article 5 del Decret 61/2021, de 14 de maig, del Consell. L'aplicació d'aquests requisits establits per a la concessió de l'ajuda es farà atenent el conjunt d'activitats dutes a terme per la persona física, l'entitat o el grup sol·licitant de l'ajuda.
.
No es consideraran destinataris de l'ajuda els empresaris o professionals, les entitats i els grups consolidats que en la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponent a 2019 hagen declarat un resultat net negatiu per les activitats econòmiques en què haja aplicat el mètode d'estimació directa per a la determinació o, si és el cas, haja resultat negativa en aquest exercici la base imposable de l'Impost de Societats o de l'Impost sobre la Renda de no Residents, abans de l'aplicació de la reserva de capitalització i compensació de bases imposables negatives.Requeriments
Podran sol·licitar les subvencions previstes en aquesta convocatòria aquelles les i entitats que complisquen, a més dels ja esmentats anteriorment, els següents requisits:
.
a) No estar incursa en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària establides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
.
b) Comprometre's al fet que els imports sol·licitats en aquesta ajuda no han sigut ja subvencionats per altres ajudes convocades per administracions o institucions públiques.
.
c) Comprometre's a destinar l'ajuda al compliment dels objectius i activitats que fonamenta la concessió de la subvenció, així com a justificar-ho en un termini màxim de tres mesos des del pagament de l'ajuda.
.
d) No trobar-se ja en situació de crisi, segons el que es disposa en el Reglament general d'exempció per categories (Reglament UE núm. 651/2014), de 31 de desembre de 2019, excepte quan siguen microempreses i petites empreses que ja estigueren en crisi el 31 de desembre de 2019, sempre que no es troben en un procediment concursal i no hagen rebut una ajuda de salvament o de reestructuració.
.
e) Garantir el respecte dels llindars quantitatius corresponents i les regles d'acumulació establides en la normativa de la Unió Europea en matèria d'ajudes d'estat (Decisió de la Comissió Europea SA.56851 (2020/N), de 2 d'abril de 2020), de manera que el conjunt d'ajudes públiques rebudes fins hui no supere els 1,8 milions d'euros des de l'inici de la vigència del marc temporal el 2 d'abril de 2020. En els casos en què l'ajuda total acumulada per empresa supere els 1,8 milions d'euros, l'empresa no podrà ser beneficiària, llevat que justifique els costos fixos no coberts i resta de requisits exigits per la normativa d'ajudes d'estat de la Unió Europea.
.
Per acord de Consell de Ministres del Govern d'Espanya podran establir-se requisits addicionals, d'acord amb el que s'estableix en el Reial decret llei 5/2021 i la seua normativa de desplegament. - Quan s'ha de sol·licitar?
Termini de presentació
a) El termini per a la presentació de sol·licituds que formulen els sol·licitants que apliquen el règim d'estimació objectiva, o les empreses que hagen fet modificacions estructurals de la societat mercantil entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2020, i els professionals o empreses que s'hagen donat d'alta o creat entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019 en els termes indicats en l'article 5.1. del Decret 61/2021, de 14 de maig, del Consell, s'iniciarà a les 09.00 hores del dia 31 de maig de 2021 i finalitzarà a les 23.59 hores el 4 de juny de 2021.
.
b) Per a la resta dels beneficiaris no previstos en l'apartat anterior, el termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà a les 09.00 hores del dia 7 de juny de 2021 i finalitzarà a les 23.59 hores del dia 11 de juny de 2021.
.
En tots dos casos serà necessària la sol·licitud d'una cita prèvia per a la presentació que donarà com a resultat l'assignació d'un període (data i franja horària) per a presentar telemàticament la sol·licitud de subvenció. - Què s'ha de presentar?
La presentació electrònica de les sol·licituds s'ha d'efectuar fent dos tràmits:
.
Tràmit u: Sol·licitud de cita prèvia (data i franja horària) per a presentar la sol·licitud. No requereix signatura electrònica ni aportació de documentació.
.
Tràmit dos: Presentació de la sol·licitud.
Formulari electrònic de sol·licitud de la subvenció que haurà de signar-se electrònicament al final del tràmit de presentació. La Generalitat desitja que aquesta informació us siga d'utilitat.
La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets ni expectatives, ni vincularà amb el procediment a què es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques.