dimecres, 29 de setembre del 2021

LA DIPUTACIÓ S´ADHEREIX PER PRIMERA VEGADA AL FONS CONTRA EL DESPOBLAMENT APORTANT 1,5 MILIONS D´€



  • La institució aporta la mateixa quantitat que el govern autonòmic per a repartir 3 milions d'euros entre 85 pobles de la província en risc de despoblació


Castelló, 28 de setembre de 2021. La Diputació de Castelló se suma per primera vegada en la història al Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra la Despoblació, aportant la mateixa quantitat que la Generalitat: 1.503.605 euros. D'aquesta manera, es transferirà a 85 pobles de la província en risc de despoblació un total de 3.007.210 euros. Serà a tots els pobles de fins a 300 habitants i a aquells que amb una població superior complisquen amb els criteris objectius marcats per la Generalitat Valenciana per a comptar amb aquesta consideració oficial.

Segons ha remarcat el portaveu socialista, Santi Pérez, "es tracta d'un fons que ja existia abans, al qual hui per primera vegada se suma la Diputació de Castelló", recordant així que "els anteriors equips de govern provincials van aportar zero euros".

El fons contra la despoblació té caràcter no finalista i aprofundeix en l'aposta per la “plena autonomia dels municipis", que podran destinar aquests recursos al que creguen que resulta més necessari en els seus respectius pobles. Amb la suma de les aportacions de la Diputació i la Generalitat, cada municipi rebrà un mínim de 10.000 euros, quantitat que es veurà millorada en funció del nombre d'habitants amb el qual compte.

Compromís sobre el Fons

Sobre aquest fons també s'ha pronunciat el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, qui ha posat de manifest que "suposa una mostra més de la col·laboració del nou govern de la Diputació amb la Generalitat Valenciana, que contribueix a donar liquiditat als nostres municipis que més el necessiten". De la mateixa manera, ha posat de manifest que "des de Compromís advertim que l'actual reglament de la conselleria necessita ajustar-se, perquè municipis que evidentment estan en risc de despoblació, en trobar-se en comarques que tenen alta població no entren dins d'aquestes ajudes, i altres també tenen risc de despoblació, però amb un terme municipal molt xicotet, per una qüestió de densitat de població queden al marge".

AUTOCONSUM D´ENERGIA ELÈCTRICA A LES COVES: UNES AJUDES QUE L´AJUNTAMENT NO POT IGNORAR

 A: municipis amb una població fins a 2.000 habitants, amb un import màxim d'1.500.000 d'euros.


Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica 

ORDRE 16/2021, de 20 de setembre, de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes dirigides als ajuntaments dels municipis de la Comunitat Valenciana per a dur a terme actuacions municipals de la implantació i gestió d’instal·lacions de producció i autoconsum d’energia elèctrica de fonts renovables, dins del marc competencial i en matèria de transició ecològica de la Comunitat Valenciana, i convocatòria corresponent a l’exercici pressupostari 2021. [2021/9522]

Base primera. 

Objecte i àmbit d’actuació 

1. L’objecte de les presents bases és establir els requisits i el procediment per a subvencionar, en règim de concurrència competitiva, ajudes dirigides als ajuntaments dels municipis de la Comunitat Valenciana en relació a actuacions municipals en matèria de transició ecològica i energètica, que tinguen com a finalitat la implantació i gestió en els municipis de la Comunitat Valenciana d’instal·lacions de producció i autoconsum d’energia elèctrica mitjançant l’aprofitament i utilització d’energies netes renovables. 

2. Les instal·lacions subvencionables seran aquelles recollides en la base quarta, que hauran de ser de titularitat de l’ajuntament i sempre que complisquen els requisits establits en la base tercera. 

3. Les instal·lacions de generació d’energia elèctrica objecte de les presents bases seran aquelles definides en l’article 2.1 del Reial decret 413/2014, de 6 de juny, pel qual es regula l’activitat de producció d’energia elèctrica a partir de fonts d’energia renovables, cogeneració i residus, dins de la categoria b, i en concret les següents: 

– Tecnologia solar fotovoltaica (b.1.1),

 – Instal·lacions eòliques en terra (b.2.1), 

– Centrals minihidràuliques (b.4), 

– Centrals de generació elèctrica que uutilitzen com a combustible principal biomassa i biogàs (b.6, b.7, b.8) 4. En les presents bases, s’inclouen tres categories d’instal·lacions d’energia elèctrica mitjançant l’aprofitament i utilització d’energies netes renovables finançables:

Text íntegre a l´enllaç:

https://dogv.gva.es/datos/2021/09/29/pdf/2021_9522.pdf