divendres, 26 de febrer del 2021

La desescalada comença dilluns amb terrasses obertes i reunions de màxim 4 persones a l'aire lliure

 


Últimes notícies | 25/02/2021 14:54

À Punt NTC 

El cap del Consell ha comparegut aquest dijous, juntament amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per explicar quins seran els primers pasos de la desescalada a partir de l’1 de març. Entre d’altres mesures, es permetrà que l’hostaleria puga tindre les terrasses dels establiments obertes fins a les 18:00 hores, amb un màxim de 4 persones i s’elimina el perimetratge durant els caps de setmana de les grans ciutats.


Aquestes son les mesures anunciades que entraran en vigor aquest dilluns 1 de març.


Mesures generals

Augmenta de dos a quatre persones les persones que poden compatir l'espai públic, però es manté la limitació de reunir-se només amb convivents a l'espai privat.

A partir del divendres 5 de març s'alça el tancament perimetral durant els caps de setmana de les 16 ciutats valencianes amb més de 50.000 habitants, però es manté el de la Comunitat Valenciana amb altres autonomies.

Es recupera l'activitat de bars i restaurant a les terrasses, amb un màxim de quatre comensals per taula, horari reduït fins a les 18:00 hores i ús obligatori de la mascareta. El màxim de taules serà del 75%.

S'amplia l'horari comercial dels establiments no essencials a les 20 hores.

Es reobrin parcs i jardins

S'amplia l'aforament dels espais de culte i religiosos

Es manté el toc de queda des de les 22:00 hores fins a les 6 del matí.

Les mesures entraran en vigor dilluns durant un període de 14 dies.


Mesures vinculades a l'esport

Es permet l'activitat física i esportiva a l'aire lliure només en instal·lacions esportives obertes, sense contacte físic, en modalitats individuals o per parelles, i un màxim de quatre persones per grup en el cas de ser dirigits per un monitor. No serà obligatori l'ús de la mascareta.

Els escolars d'infantil i primària podran participar en activitats grupals i entrenaments, fora de l'horari escolar, en grups d'un màxim de 4 esportistes, sense contacte físic

Tots els entrenaments esportius continuaran sense públic.

Les competicions públiques i privades continuaran suspeses, llevat de les federatives autonòmiques que atorguen dret d'accés o classificació en competicions estatals, i les de la pilota valenciana.

Es manté el tancament de les instal·lacions esportives cobertes, com pavellons i gimnasos

L'aforament de les competicions a l'aire lliure serà del 30%

Els vestuaris continuaran tancats i només podran usar-los persones federades.

En les competicions a l'aire lliure podrà participar un màxim de 150 persones.

https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/la-desescalada-comencara-obrint-terrasses-i-amb-reunions-de-maxim-4-persones-a-l-aire-lliure-?fbclid=IwAR17PWRl4elGl8YeMeOFDGaGQaEGtzh5np6HqDcAiPGeAU_kVnBTua0tsw0

Un equipo de agentes de desarrollo local atenderá las necesidades de los pueblos en riesgo de desploblación

 



Un acuerdo entre Labora y la FVMP impulsará nuevas acciones para suplir las carencias en información y recursos


Castellón Información


La Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, a través de Labora, en colaboración con la Presidencia de la Generalitat Valenciana, a través de la Dirección General de la Agencia Valenciana Antidespoblación (AVANT), y la Federación Valenciana de Municipios y Provincias (FVMP) han impulsado un equipo de agentes de desarrollo local (ADL’s) para atender las necesidades de los municipios en riesgo de despoblación de la Comunitat Valenciana.


La alianza entre estos departamentos se enmarca en el convenio que han desarrollado conjuntamente la FVMP y LABORA con el objetivo de ampliar la actual red de técnicos que ya trabajan desde la oficina de despoblación para suplir las carencias que existen en información o recursos en los municipios de interior o de menor tamaño y que por ello pierden población.


El secretario general de la FVMP, Vicent Gil, ha sido el encargado de dar la bienvenida a los ADL’s que se incorporan al proyecto y que trabajarán en las zonas definidas, sumándose al equipo actual que ya opera en la Oficina de despoblación.


La finalidad de la incorporación de estos nuevos agentes es activar políticas activas en el territorio y acompañar a los ayuntamientos en la puesta en marcha de iniciativas que favorezcan el crecimiento económico de estas zonas.


Coordinación entre instituciones


El conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafael Climent, ha indicado que “es imprescindible la coordinación entre instituciones para poder trabajar directamente en los municipios” por lo que “la alianza con la FVMP es un ejemplo más de la apuesta por el municipalismo”.


Por su parte, la directora general de Avant, Jeannete Segarra, ha señalado la necesidad de sumar las potencialidades de los ADL’s seleccionados para este proyecto y ha incidido en la importancia de “la participación para estar al lado de los municipios que más necesitan nuestro apoyo por falta de recursos técnicos y de personal. Nuestro compromiso se basa en impulsar acciones reales para cambiar la situación de los municipios en riesgo de despoblación”.


A este respecto, el presidente de la FVMP, Rubén Alfaro, ha querido destacar que “en los municipios ya se está notando el trabajo activo de los ADL’s y con la incorporación de 13 nuevos técnicos es indudable que habrá implicaciones importantes en su crecimiento económico ya que podremos ofrecer más recursos a las poblaciones que lo necesiten”.


En las jornadas de bienvenida también han participado el secretario autonómico de Empleo y director general de LABORA, Enric Nomdedéu i Biosca, y la directora general de Empleo y Formación de LABORA, Rocío Briones.

https://www.castelloninformacion.com/un-equipo-de-agentes-de-desarrollo-local-atendera-las-necesidades-de-los-pueblos-en-riesgo-de-desploblacion/

MESURES ACTUALITZADES DE LES LIMITACIONS PER A CONTINDRE LA PROPAGACIÓ DE LA COVID-19

 


Presidència de la Generalitat 

 DECRET 7/2021, de 25 de febrer, del president de la Generalitat, pel qual s’actualitzen les mesures de limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i de limitació de la mobilitat, fins al 14 de març de 2021 inclusivament. [2021/1853]

DECRETE

 Primer. Limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i en llocs de culte 1. En espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de quatre persones, llevat que es tracte de persones convivents i sense perjudici de les excepcions previstes en els apartats següents d’aquest decret, així com en altres disposicions aplicables. 

2. En domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com a l’exterior, es permeten únicament les reunions familiars i socials de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència, sense perjudici de les excepcions previstes en els apartats següents d’aquest decret, així com en altres disposicions aplicables. 

3. S’exceptuen de les limitacions establides en els apartats anteriors les següents situacions:

 a) Les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, com l’atenció i acompanyament a persones menors d’edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d’especial vulnerabilitat.

 b) La convivència alterna de fills i filles amb els seus progenitors o progenitores no convivents entre ells. 

c) L’acolliment familiar de persones menors d’edat en qualsevol de les seues tipologies. 

d) La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents. 

e) Les persones que viuen soles, que es podran incorporar, durant tot el període de vigència de la mesura, a una altra única unitat de convivència, sempre que en aquesta unitat de convivència només s’hi incorpore una única persona que visca sola. 

4. Tampoc no estan incloses en les limitacions previstes en els apartats 1 i 2 les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents que imparteixen els ensenyaments als quals fa referència l’article 3 de la Llei orgànica d’Educació, inclòs l’ensenyament universitari, ni aquelles activitats per a les quals s’estableixen mesures específiques en la normativa aplicable. 

5. La permanència en llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses, incloses les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses específiques, no podrà superar el 50 per cent del seu aforament, sempre que la distància interpersonal respecte un mínim d’1,5 metres. L’aforament màxim haurà de publicar-se en lloc visible de l’espai destinat al culte i s’hauran de complir les mesures generals de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries. 

Segon. Limitacions de mobilitat 

1. Es limita l’entrada i l’eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats que es produïsquen per algun dels següents motius:

 a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. 

b) Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.

 c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d’educació infantil. 

d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar. 

e) Assistència i cura de persones majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

 f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances o estacions de proveïment de carburant en territoris limítrofs. 

g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials. 

h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables. i) Realització d’exàmens o proves oficials inajornables. 

j) Desplaçaments d’esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu. 

k) Per causa de força major o situació de necessitat. 

l) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada. No estarà sotmesa a cap restricció la circulació en trànsit a través dels àmbits territorials en què resulte d’aplicació la limitació prevista en aquest apartat. 

2. Així mateix, queda limitada la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana, llevat que s’haja de realitzar alguna de les activitats següents:

 a) Adquisició de medicaments, productes sanitaris i altres béns de primera necessitat. 

b) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. 

c) Assistència a centres d’atenció veterinària per motius d’urgència. 

d) Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals. 

e) Retorn al lloc de residència habitual després de realitzar algunes de les activitats previstes en aquest apartat. 

f) Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. 

g) Desenvolupament d’activitats cinegètiques vinculades al control de la sobreabundància d’espècies cinegètiques que puguen causar danys als ecosistemes, en els cicles productius de l’agricultura i la ramaderia i en la seguretat viària. 

h) Per causa de força major o situació de necessitat. 

i) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada. 

j) Proveïment de carburant en gasolineres o estacions de servei, quan resulte necessari per a la realització de les activitats previstes en els paràgrafs anteriors.

 DISPOSICIÓ FINAL 

Única. Efectes 

1. Aquest decret assortirà efectes des de les 00.00 hores del dia 1 de març de 2021, fins a les 23.59 hores del 14 de març de 2021. 

2. Es deixa sense efecte, des de les 00.00 hores del dia 1 de març de 2021, el Decret 5/2021, de 12 de febrer, del president de la Generalitat, pel qual s’actualitzen les mesures de limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i de limitació de la mobilitat, així com qualsevol altra disposició d’igual o inferior rang que s’opose al que estableix aquest decret.

València, 25 de febrer de 2021

El president de la Generalitat, XIMO PUIG I FERRER

Text íntegre a l´enllaç 

http://www.dogv.gva.es/datos/2021/02/26/pdf/2021_1853.pdf