divendres, 2 de febrer del 2018

Preparem les katiusques! : Aemet ens assegura pluja al 100% a les Coves diumenge i dilluns amb cota de neu 700-800 metres (Tossal Gros)

Resultado de imagen de lluvia cayendo tejado

Capital: Coves de Vinromà, les (altitud: 182 m)
Latitud40° 18' 34'' N - Longitud0° 7' 14'' E -  PosicióVegeu localització
 Zona d'avisos: Litoral sur de Castellón
dv. 02ds. 03dg. 04dl. 05dt. 06dc. 07dj. 08
18–24 h
Cel descobert
5°C
00–06 h
Cel descobert
6°C
06–12 h
Cel descobert
12°C
12–18 h
Poc ennuvolat
9°C
18–24 h
Poc ennuvolat
7°C
00–12 h
Cobert amb pluja
12–24 h
Molt ennuvolat amb pluja
00–12 h
Cobert amb pluja
12–24 h
Cobert amb pluja
Intervals ennuvolats amb pluja escassa
Molt ennuvolat
Intervals de nuvolositat
Probabilitat de precipitació
0% 0% 0% 5% 0% 80% 100% 70% 95% 65% 30% 25% 
Cota de neu a nivell de província (m)
1000 800 700 700 600 600 600 
Temperatura mínima i màxima (°C)
4 / 11 5 / 15 5 / 4 / 3 / 10 3 / 0 / 10 

Mostrem als xiquets que, en altres temps, a les Coves plovia i eixia el riu

Fotos D. Villalonga
foto de Vicenç Roda Beltran.

foto de Vicenç Roda Beltran.

foto de Vicenç Roda Beltran.

foto de Vicenç Roda Beltran.

L´Equip de Govern de les Coves ens tracta als socialistes de la mateixa manera que ho fan els del pp de la diputació

Una mínima mostra de no-respostes








El PSPV denuncia la falta de resposta de la diputació a preguntes seues des del 2016
El diputat Navarro critica l'absència de transparència i d'informació

Levante De Castelló Castelló 01.02.2018 | 23:02
El PSPV denuncia la falta de respuesta de la diputación a preguntas suyas desde 2016
El PSPV denuncia la falta de respuesta de la diputación a preguntas suyas desde 2016
La suposada falta de transparència del govern de la Diputació de Castelló, en mans del PP amb majoria absoluta, ha tornat a suscitar una nova polèmica, en et case arran d'una queixa d'un diputat provincial del Grup Socialista.

El diputat basa la seua argumentació en el retard i poc diligencia del govern, que lidera el conservador Javier Moliner, a l'hora de respondre les preguntes que li traslladen els grups de l'oposició.


D'esta forma, el diputat provincial del PSPV-PSOE, José Manuel Navarro, va denunciar ahir, a través d'un comunicat oficial, la falta de transparència de l'equip de govern de la diputació, «que no s'aplica a la tasca de contestar les preguntes formulades des de l'oposició», precisa en el comunicat el diputat provincial socialista.

Segons ha explicat el diputat del PSPV, « en estos moments estan pendents de resposta quinze preguntes del PSPV-PSOE presentades per escrit, de les quals quatre daten de l'any 2016, huit són del passat exercici de 2017 i la resta del 2018.

José Manuel Navarro insta els integrants de l'equip de govern del PP «al fet que es posen les piles i oferisquen tota la informació que se sol·licita des dels diferents grups representats en la corporació».

Este representant del Partit Socialista recorda que «si no es contesten dins del termini establit i en la forma escaient les preguntes presentades pels diputats, resulta molt complicat realitzar una correcta labor d'oposició i del control a l'equip de govern».


Anòmala situació

Per això, el diputat socialista demana al president Javier Moliner que prenga cartes en l'assumpte «per a resoldre immediatament esta anòmala situació, que poc té a veure amb la transparència que en ple 2018 resulta exigible a tota institució».

Sobre este tema, Navarro recorda que tant el president com els integrants del seu equip de govern «solen fer gala d'una transparència que no es correspon amb la realitat que es viu en la Diputació de Castelló».

La denúncia del diputat socialista contrasta amb la «bona nota» amb la qual els diferents membres del govern de la corporació provincial qualifiquen, en els diferents plens de la Diputació, els nivells de transparència de la institució, tant pel que fa a l'accés a la informació i servicis de la corporació per part dels ciutadans com les facilitats que, segons el govern atorga a l'oposició per a accedir als distinos expedients.

TAL DIA COM AVUI AL 1208


1208.- Naixement a Montpeller de l'infant Jaume, fill de Pere II d'Aragó i de Maria de Montpeller, futur rei de la Corona d'Aragó, conegut com a Jaume I el Conqueridor.
DATES I FETS, PER E. CASTELLANO

La Veu

La desembocadura del riu de les Coves un dels 48 "oasis" valencians (no hauríem de menysprear el que signifiquen el Sangoneral i el Riu de Vilanova entre la font d'en Company i la depuradora)


El 2 de febrer, en commemoració de la data d'adopció del Conveni de Ramsar, se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides

Divendres, 2 de febrer de 2018 06:00h
236
El Parc Natural de les Salines de Santa Pola és una de les 48 zones humides catalogades al País Valencià.. ENRIQUE ÍÑIGUEZ RODRÍGUEZ
El Parc Natural de les Salines de Santa Pola és una de les 48 zones humides catalogades al País Valencià. © ENRIQUE ÍÑIGUEZ RODRÍGUEZ



Íngrid Lafita / València

Cada 2 de febrer, des de l'any 1971, se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides. Aquesta data coincideix amb l'adopció del Conveni Internacional sobre Zones Humides, també conegut com a Conveni de Ramsar, que va entrar en vigor el 21 de desembre de 1975.

Al País Valencià hi ha catalogades 48 zones humides. Si bé fins ara no totes estaven cobertes legalment, la nova llei de protecció dels espais naturals sí que ho farà. Així, aquesta llei "formalitza el concepte de Xarxa valenciana d'àrees protegides", segons va explicar la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, en la presentació de l'avantprojecte de la normativa. Alguns d'aquests espais són les àrees marines protegides o els reconeixements o declaracions derivats de l'aplicació de convenis internacionals, com ara el Conveni de Ramsar.

El valor dels aiguamolls

Per a la consellera Cebrián, "hi ha molts motius que justifiquen o expliquen la necessitat de protegir i donar a conéixer els aiguamolls". Així, en declaracions a Diari La Veu explica que aquests ecosistemes "tenen un paper fonamental en la nostra vida i en el nostre territori; són molt més que un aiguamoll o la biodiversitat que alberguen".

"Els aiguamolls són part imprescindible del nostre entorn, només cal que observem un mapa per a poder veure un dibuix en xarxa per a poder veure un corredor natural", afirma. I afegeix: "Un corredor natural que esquitxa el nostre territori de marjals, els nostres oasis".

La consellera també destaca el seu paper protector davant les inundacions, com a refugi d'espècies autòctones i endèmiques tant de flora com de fauna, com a reguladors del clima i com a defensa davant el canvi climàtic. "Són ecosistemes que regulen el clima, són esbarjo, són connexió amb la terra, són patrimoni cultural, són història", conclou la responsable de Medi Ambient.


Desembocadura del riu Sénia, vista des d'Alcanar. / DagafeSQV
Les nostres zones humides

Catalogades com a albuferes i marjals litorals hi ha la Marjal de Peníscola, el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, la Marjal de Nules-Borriana, la Marjal i els Estanys d'Almenara, la Marjal dels Moros, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Parc Natural de l'Albufera de València, la Marjal i Estany de la Ribera Sud del Xúquer, la Marjal de la Safor, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, el Clot de Galvany, el Parc Natural del Fondo d'Elx i l'Hondo de Amorós.

Com a ambients fluvials i litorals associats es troben la desembocadura del riu de la Sénia, la desembocadura del riu de les Coves, la desembocadura del Millars, el Clot de la Mare de Déu, la desembocadura i front litoral del Xúquer, la desembocadura del riu Bullent, la desembocadura del riu Racons, la desembocadura del riu de l'Algar, la desembocadura i front litoral del Segura i meandres abandonats del riu Segura.

El Barxell, el naixement del riu Verd, l'Ullal de l'Estany del Duc, la Font dels Sants i les Fonts de l'Algar són les cinc fonts catalogades, mentre que com a llacunes i zones humides d'interior es troben la devesa de Soneixa, les llacunes de Sogorb, els lavajos de Sinarques, la llacuna de San Benito, la llacuna i salines de Villena i la llacuna de Salines. També són zones humides les Salines de Calp, el saladar d'Aigua Amarga, el Parc Natural de les Salines de Santa Pola i el Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella.

El catàleg de zones humides acaba amb els embassaments de fluctuació escassa: la bassa de Xóvar, l'embassament d'Embarcaderos, l'embassament de la Vallessa, l'embassament del Bosquet de Moixent, l'embassament de Relleu, l'embassament d'Elda, l'embassament de Tibi i l'embassament d'Elx.


Al Parc Natural de la Mata i Torrevella s'ha preparat una exposició fotogràfica sobre la nevada que va tindre lloc el 18 de gener de 2017. / GENERALITAT VALENCIANA
Què es va acordar a Ramsar?

La missió del Conveni de Ramsar és "la conservació i l'ús racional de les zones humides mitjançant accions locals i nacionals i gràcies a la cooperació internacional com a contribució a l'assoliment d'un desenvolupament sostenible a tot el món". Les parts contractants d'aquesta convenció es comprometen a treballar en pro de l'ús racional de totes les zones humides del seu territori, designar zones humides idònies per a la llista de zones humides d'importància internacional, garantir una gestió eficaç i cooperar en l'àmbit internacional en matèria de zones humides transfrontereres, sistemes de zones humides compartides i espècies compartides.

En la pàgina oficial del conveni expliquen que "les zones humides estan entre els ecosistemes més diversos i productius" i que "proporcionen serveis essencials i subministren tota la nostra aigua potable". No obstant això, alerten, "continua la seua degradació i conversió per a altres usos".

Per tal de divulgar el valor d'aquests ecosistemes i de conscienciar sobre la necessitat de conservar-los, cada 2 de febrer se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides. Enguany, el Comité Permanent de la Convenció ha decidit que el lema siga 'Zones Humides per a un futur urbà sostenible'.


Acció Ecologista-Agró, amb el suport de SEO/BirdLife i la Societat Valenciana d'Ornitologia, ha convocat per a aquest dissabte una visita reivindicativa a la Marjal dels Moros. / MIGUEL ÁNGEL MONTESINOS / SEO/BIRDLIFE
Activitats per a divulgar... i reivindicar

Els parcs naturals valencians s'han sumat a la celebració i commemoració del Dia Mundial dels Aiguamolls. En el cas del Parc Natural de la Mata i Torrevella, juntament amb Proyecto Mastral, s'ha preparat una exposició fotogràfica sobre "un dels fets històrics més rellevants dels últims anys", la nevada que va tindre lloc el 18 de gener de 2017. A més, hi haurà la xerrada 'Com és i com canvia el clima del nostre parc natural?'.

Les activitats seguiran dissabte 3 de febrer. Al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva es reforçarà la població de plantes aquàtiques autòctones del riu Racons per tal de fer front a la invasió de plantes exòtiques "que amenacen la biodiversitat d'aquest paratge natural". Al Parc Natural de Cabanes-Torreblanca es farà un recorregut pels 30 anys de protecció del parc i s'alliberaran aus procedents del Centre de Recuperació de Fauna.

En el cas del Parc Natural del Fondo, la Festa de l'Aigua –així l'han batejada– se celebrarà diumenge, 4 de febrer, i consistirà en una ruta guiada ornitològica des de la Porta Nord i en tallers per als xiquets al Centre d'Interpretació. A l'Albufera també hi haurà un taller de manualitats i una observació guiada d'aus. Finalment, el 16 de febrer es realitzaran diverses actuacions en tolles salineres del Parc Natural de les Salines de Santa Pola per a la millora de l'hàbitat d'avifauna amenaçada.

Per la seua banda, Acció Ecologista-Agró, amb el suport de SEO/BirdLife i la Societat Valenciana d'Ornitologia, ha convocat per a aquest dissabte, 3 de febrer, una visita reivindicativa a la Marjal dels Moros. L'organització explica que "aquest aiguamoll, que el foc va cremar durant la primera setmana de gener, necessita aigua de qualitat i en quantitat per a evitar nous incendis i assegurar la seua recuperació" però denuncien que, "com la majoria de zones humides valencianes, no té assignat un cabal ecològic mínim d'aigua i la seua gestió per part de les administracions deixa molt a desitjar".

Amb aquesta acció, que començarà a les 11 del matí al Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, els organitzadors volen "exigir a la Generalitat Valenciana, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Direcció General de Costes i els ajuntaments de Sagunt i Puçol aigua per a la Marjal dels Moros". Durant la visita reivindicativa es farà una passejada per la marjal "per a comprovar com les zones que estaven inundades no es van cremar durant l'incendi" i es plantaran lliris grogs i asprelles.
https://www.diarilaveu.com/noticia/79515/dia-mundial-48-zones-humides

La caseta de "l´exilat" Puigdemont no és precisament una garjola d´Estremera


Puigdemont duda ahora sobre alquilar la mansión de Waterloo
La firma del contrato podría verse frustrado por la difusión de la noticia en la prensa belga
El exterior de la mansión que Puigdemont se plantea alquilar en Waterloo, al sur de Bruselas / CG
El exterior de la mansión que Puigdemont se plantea alquilar en Waterloo, al sur de Bruselas / CG

REDACCIÓN CRÓNICA GLOBAL @cronicaglobal
   
02.02.2018 09:02 h.
2 min
Puigdemont no tiene claro mudarse a Waterloo. La noticia publicada el jueves por la prensa belga de que el expresidente catalán ha alquilado una mansión en la localidad cercana a Bruselas puede haberle hecho cambiar de opinión. Y es que la inmobiliaria que se ocupa de gestionar la propiedad, Immo Dussart, ha recibido una llamada del amigo de Puigdemont que le acompaña en la capital belga, Josep Maria Matamala, en la que se replanteaba la operación, según La Vanguardia.

La casa está situada en la calle Avocat y cuesta 4.400 euros al mes. Fue el diario belga L’Echo que publicó la noticia la tarde del jueves y ofreció los primeros detalles de la mansión de nueva construcción, de 550 metros cuadrados, seis habitaciones, tres baños, garaje para cuatro coches, jardín de 1.000 metros cuadrados y una terraza de 100.    

De Bruselas a Waterloo

El empresario Josep Maria Matamala, que ha acompañado a Puigdemont desde que huyó de Cataluña para instalarse en Bélgica, firmó el contrato el miércoles, aunque ahora se están replanteando el alquiler. Desde Junts per Catalunya sólo han asegurado que no comentan la vida privada del líder del partido. La publicación de la noticia ha sido solo un día después de que aparecieran las imágenes de los mensajes de Puigdemont al exconsejero de Salud Toni Comín en los que aseguraba que “esto se ha terminado”.

Desde que viajó a Bruselas a finales de octubre tras la declaración unilateral de independencia (DUI) y la aplicación del artículo 155 de la Constitución, Puigdemont se había alojado en el Hotel Husa President Park, al norte de la ciudad. Waterloo, la población en la que supuestamente se mudará, se encuentra en la parte francófona, a unos 20 quilómetros al sur de la capital, y es donde Napoleón cayó derrotado.
https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/puigdemont-duda-alquilar-mansion-waterloo_118382_102.html

Roma (i el pp) no paguen traidors(molt alerta amb les temptacions transfuguistes)

El alcalde de Gimenells, Dante Pérez, junto al líder del PSC, Miquel Iceta / FACEBOOK
El alcalde de Gimenells abandona la política tras cambiar el PSC por el PP
Dante Pérez vincula la aprobación de los presupuestos a una cuestión de confianza y prevé no obtener el apoyo suficiente


El alcalde de Gimenells, Dante Pérez, junto al líder del PSC, Miquel Iceta / FACEBOOK

REDACCIÓN CRÓNICA GLOBAL @cronicaglobal
   
02.02.2018 11:24 h.
2 min
El alcalde de Gimenells (Lleida) abandonará la política. Dante Pérez saltó a la fama antes de las elecciones del 21D, cuando dejó el PSC para ir a las listas del PP por su desacuerdo con el pacto de los socialistas catalanes con Units per Avançar –exmiembros de Unión– para los comicios de diciembre.

El todavía alcalde de la localidad anunció la noche del jueves que “a finales de mes vincularé la aprobación de los Presupuestos a una cuestión de confianza y si, como es previsible, no la obtengo, cesaré como alcalde y a mis 31 años me retiraré de la política”. Además, ha aprovechado para “pedir disculpas a aquellos vecinos del municipio y excompañeros socialistas que, de manera lógica, pudieran haberse sentido traicionados con mi decisión”.
El alcalde de Gimenells, Dante Pérez (i), en un acto de campaña del PP para el 21D junto a la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría / FACEBOOK
El alcalde de Gimenells, Dante Pérez (i), en un acto de campaña del PP para el 21D junto a la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría / FACEBOOK

Elecciones municipales

Su concurrencia a las elecciones autonómicas no le supuso un puesto en el Parlament. Fue el número dos de la lista por Lleida, circunscripción que no obtuvo ningún escaño y él mismo lo define como un “lugar simbólico”. Pese a abandonar el partido y fichar por el PP, continuó al frente del ayuntamiento.

Espera para los próximos comicios municipales en la localidad es que “Cs, PSC y PP sean capaces de llegar a acuerdos”, un deseo que traslada a la situación política general. Pérez ha explicado los motivos que le llevaron a tomar la decisión: “Solo puedo decirles que en un momento crucial para Cataluña me vi en la obligación de mostrar mi apoyo al partido del Gobierno por su responsabilidad y desgaste en la resolución de la cuestión secesionista”.
https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/alcalde-gimenells-abandona-politica-psc-pp_118436_102.html

Puigdemont riny fins amb els seus


El expresidente considera que los negociadores de Junts per Catalunya comienzan a fallar y éstos dudan ya de que pueda volver a la Generalitat
Carles Puigdemont se pelea con todos, también con los suyos / EFE
Carles Puigdemont en una rueda de prensa / EFE

MANEL MANCHÓN @mmcias
   
02.02.2018 00:00 h.
4 min
Sospechas y miradas de reojo. Todo son nervios y preocupación. El expresidente Carles Puigdemont dejó un mensaje a Toni Comín que no sólo hacía referencia al presidente del Parlament, Roger Torrent. También a su núcleo duro en Junts per Catalunya, al considerar que no han sido eficaces en las últimas semanas para preparar su investidura. Y, dentro del grupo parlamentario, han surgido las dudas: ¿debe ser realmente el presidente, o es mejor preparar cuanto antes una alternativa? Todos peleados, y Puigdemont también con los suyos.

El grupo parlamentario de Junts per Catalunya está dominado por Puigdemont. Él hizo la lista, junto con otros colaboradores como Elsa Artadi y Agustí Colomines.

Consultas a Jordi Sànchez

El PDeCAT es una parte de esa lista, y su cúpula apenas ha tenido presencia en las negociaciones. Hasta el punto que la diputada Aurora Madaula reitera en su cuenta de Twitter que el PDeCAT como formación política “no está en el Parlament. Está en un grupo parlamentario donde hay diputados que son miembros del PDeCAT y donde también hay gente que viene de ERC, PSC e ICV. Por tanto, el grupo parlamentario de Junts per Catalunya es soberano en la toma de sus decisiones”.

Pero han surgido las discrepancias. En la reunión mantenida en la noche del pasado miércoles, se produjo un duro cambio de pareceres. Algunos diputados se interesaron por la figura de Jordi Sànchez, todavía en prisión, para conocer si estaba dispuesto a presentarse como alternativa. También se manifestó el nerviosismo por los mensajes cruzados con Toni Comín. Y no se supo concretar cómo se podía hacer efectiva la investidura de Puigdemont, con Esquerra dispuesta y determinada a no cometer ni una sola ilegalidad.

Nervioso Puigdemont, también Comín

Por ello, esas dudas han creado, a su vez, el nerviosismo en Puigdemont, y también en Comín, que, según distintas fuentes soberanistas, no está contento con la estrategia de Esquerra, que no ha mostrado grandes apoyos, desde el primer momento, hacia sus diputados exiliados en Bruselas, mientras su líder, Oriol Junqueras, asumió la prisión preventiva.

El núcleo de Puigdemont, por tanto, con muchos diputados independientes en el grupo que no tienen una idea clara de lo que se debe o se puede hacer desde el Parlament, ha comenzado a mostrar fisuras. Se trata de Eduard Pujol, la propia Artadi, un cada vez más activo Damià Calvet, y alcaldes como Albert Batet, de Valls.

Los alcaldes se ofrecen

De hecho, el propio Batet se ha ofrecido como alternativa si Puigdemont no puede ser investido. También Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, según las fuentes consultadas. Es decir, se han iniciado los movimientos internos para no desaprovechar la mayoría independentista en el Parlament y lograr la formación de un nuevo Govern que fuerce la retirada del 155 de la Constitución.

Mientras eso ocurre, la presión llega por parte de Esquerra Republicana, que desea ya que ese núcleo de Puigdemont agilice sus pasos para asegurar la investidura efectiva del expresident. Se trata de mostrar a Junts per Catalunya la crudeza del momento. Marta Rovira, la secretaria general de los republicanos, lo señaló este jueves, al pedir “una fórmula efectiva, sólida y sin improvisaciones”, consciente de la gran dificultad para lograrla.
https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/puigdemont-pelea-hasta-suyos_118328_102.html

Sabem que el nostre Equip de Govern Ampliat s´ha pujat el jornal....

Imagen relacionada
....-però desconeixem la quantia. Per si els serveis de guia ací tenen la manera en que ho fa un ajuntament democràtic, el d´Onda

DICIEMBRE 2017

FunciónRetribución neta *
Alcalde5.331,80 €
Teniente de alcalde del Área de Administración, Servicios Municipales y Política Social5.136.28 €
Teniente de alcalde del Área de Territorio, Sostenibilidad y Dinamización Económica5.192,57 €
Teniente de alcalde del Área de Servicios a la Ciudadanía1.261,12 €
Teniente de alcalde del Área de Cultura y Dinamización Lingüística1.195,50 €
Concejal delegado de Deportes y Voluntariado
722,00 €
Concejala delegada de Hacienda Y Contratación760,00 € 
Concejal delegado de Fiestas y Juventud760,00 € 
Concejal delegada de Urbanismo y Movilidad Urbana836,00 €
Concejal sin delegación de gestión540,00 €
Concejal sin delegación de gestión450,00 €
Concejal sin delegación de gestión558,00 €
Concejal sin delegación de gestión498,00 €
Concejal sin delegación de gestión540,00 €
Concejal sin delegación de gestión540,00 €
Concejal sin delegación de gestión480,00 €
Concejal sin delegación de gestión540,00 €
Concejal sin delegación de gestión540,00 €
Concejal sin delegación de gestión570,00 €
Concejal sin delegación de gestión468,00 €
Concejal sin delegación de gestión0 €
 

* Total de retribuciones, dietas i locomoción

I així tots els mesos de l´any de tots els anys
https://onda.transparencialocal.gob.es/es_ES/categoria/institucional/altoscargos/retribuciones


Els empresaris no es creuen a na Bonig quan alerta del "perill radical valencià" i els turistes tampoc

foto de Generalitat Valenciana.

🔝👏 Máximo histórico en turismo internacional en 2017, con 8,9 millones de llegadas y un gasto de 8.481 millones de euros.

🗣 Colomer: 'Estas cifras marcan la relevancia y el posicionamiento en los mercados internacionales de la Comunitat Valenciana'

La Comunitat registra su máximo histórico en turismo internacional en 2017, con 8,9 millones de llegadas y un gasto de 8.481 millones de euros
01/02/2018
La Comunitat registra su máximo histórico en turismo internacional en 2017, con 8,9 millones de llegadas y un gasto de 8.481 millones de euros



La Comunitat Valenciana ha registrado en 2017 su máximo histórico en turismo internacional, como muestran las encuestas publicadas por el INE de Movimientos Turísticos en Frontera (Frontur) y la Encuesta de Gasto Turístico (Egatur).

Los turistas internacionales que visitaron la Comunitat Valenciana en 2017, cerca de 9 millones (8.978.327) se incrementaron un 15,4% interanual y gastaron 8.481 millones de euros, lo que supone un aumento del 14% con respecto al 2016.

El secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha valorado estos resultados como "positivos, aunque debemos tomar los datos con mucha responsabilidad", al tiempo que ha resaltado que "estas cifras marcan la relevancia y el posicionamiento en los mercados internacionales de la Comunitat Valenciana".

Colomer ha añadido que "debemos seguir trabajando en la creación y desarrollo de producto, de cualificación y de capital humano, que tiene que ser la pauta en este 2018 que será clave para ver la consolidación de estas tendencias".

Asimismo, ha destacado que "el reto de la desestacionalización va a seguir siendo fundamental, tenemos que ampliar los buenos datos de la temporada alta y hacer posible que el turismo vertebre e integre riqueza y empleo a lo largo de todo el año, repercutiendo así en un mayor gasto turístico".

Los resultados de las encuestas muestran que se trata de los mejores datos de turismo internacional para la Comunitat Valenciana de toda la serie histórica y supone una de las mayores subidas interanuales de todo el conjunto nacional, tanto en el número de turistas extranjeros que nos han visitado como en el gasto que han realizado en 2017 en nuestro destino.

Resultados llegada de turistas extranjeros

La encuesta Frontur publicada por el INE muestra que la Comunitat Valenciana recibió en 2017 un total de 8.918.327 turistas, cifra que representa un destacado incremento interanual (15,4%), por encima de la media de España (8,6%).

Cabe resaltar que se ha producido en 2017 un incremento general de los principales mercados emisores. Reino Unido, con una cuota del 32,3%, acumula un incremento del 14,6% en número de turistas. Destaca también la evolución de Holanda (+32,5), países nórdicos (+15,5%), Italia (+11,7%) o Francia (+7,3%).

Las entradas de turistas extranjeros por aeropuerto se incrementaron en 2017 un 20,4% interanual y por carretera un 2,7%.

Asimismo, la encuesta Frontur muestra que los viajes por motivo de ocio y vacaciones han aumentado en 2017 un 15,3% interanual y el turismo de negocios y motivos profesionales se ha incrementado un destacado 42,1% durante el pasado año.

Gasto realizado por los turistas extranjeros

La encuesta Egatur que ha publicado el INE muestra que, en 2017, los turistas internacionales que visitaron la Comunitat Valenciana gastaron 8.481,3 millones de euros lo que supone un aumento del 14% interanual, el mayor incremento junto con la Comunidad de Madrid.

La misma encuesta indica que en 2017 el mayor volumen de gasto en la Comunitat Valenciana lo realizaron los turistas británicos, con un total de 2.447,4 millones de euros; seguido por los franceses que desembolsaron 1.078,9 millones de euros, los nórdicos con 861,8 millones y los holandeses con 558 millones de euros.

Con respecto a las variaciones interanuales, destaca el incremento registrado por los turistas británicos, que aumenta un 10,4% con respecto al mismo periodo de 2016; el gasto realizado por turistas franceses se incrementa un 8,2%. Además, los turistas nórdicos han incrementado el gasto en un 12,1% y Holanda también ha incrementado el gasto en un 16,2%.

Por otro lado, la encuesta Egatur muestra que, en 2017, el gasto medio por turista asciende a 951 euros y el gasto medio diario se sitúa en 95 euros, un 4,9% superior al registrado en 2016. La estancia media por turista internacional en la Comunitat es de 10 días, superior a la media española situada en 7,7 días.

El ple demana per unanimitat mesures urgents al Ministeri de Foment per reduir la perillositat de la #N340

foto de Joan Ronchera.

🔴 El ple demana per unanimitat mesures urgents al Ministeri de Foment per reduir la perillositat de la #N340
1️⃣Sol·licitar al Govern de l'Estat que es puga liberalitzar l’AP-7 mentre no estiguen finalitzades les obres de l’A-7 entre Vilanova d’Alcolea i La Jana.
2️⃣Sol·licitar al Ministeri de Foment la màxima celeritat per acometre aquestes obres en l’A-7 que suposaran la solució definitiva per a evitar el trànsit de vehicles pesats per la Nacional 340.
3️⃣Sol·licitar al Ministeri de Foment l’execució d'actuacions urgents que disminuisquen la perillositat de la Nacional 340, en el tram entre Alcalà i Alcossebre, millorant senyalització, ampliació i ordenació del vial i il·luminació, amb l’objectiu principal de disminuir el nombre d’accidents.

Dissabte 17 de març

foto de Barbara Bernus Mujal.

Cabanes commemora enguany el 775 aniversari de la seua carta pobla.

foto de Ajuntament de Cabanes.

El municipi de Cabanes celebrarà enguany, l’atorgament de la carta de poblament per part del Bisbat de Tortosa, document que es va emetre el 19 de juny de 1243 , donant permís per viure al nou municipi de Cabanes a sis famílies i dret a admetre fins a 80 pobladors. Aquest document es fa després que Jaume I donara al bisbe de Tortosa la Tinença de Miravet el 27 d’abril de 1225 un cop conquerit el territori.
Des de regidoria de Cultura, a càrrec de Carles Mulet s’organitzaran durant tot l’any activitats encaminades a celebrar i donar a conèixer aquest fet que suposa de fet la creació del municipi “ Cabanes guarda al llarg i ample del seu terme testimoni d’assentaments de tots els períodes prehistòrics i històrics, poblaments neolítics, del bronze, del ferro, ibers, l’empremta romana, l’impressionat poblat andalusí de Miravet, però amb la carta pobla hi ha una abans i un després en la història del municipi com a tal, se li atorga el títol de Vila, tot i que adquirirà tota la seua extensió territorial actual a partir de 1575 amb l’annexió de Miravet i Albalat”.
D’aquest document es conserva als fons històrics de l’ajuntament una transcripció del segle XVII, tot i que la còpia més antiga és una transcripció del XIII que es conserva a l’Arxiu de la Catedral de Tortosa.
Des de la regidoria de Cultura s’ha volgut remarcar la importància de poder posar en valor aquestes cites “ recordar que tenim una llarga història com a poble, redescobrir-la, posar-la en valor, i convidar a la resta de gent de les nostres comarques a conèixer-la, és una oportunitat única per fer del nostre poble i el seu patrimoni un punt obligat de visita este any especialment”.