dilluns, 18 de maig del 2020
El grup socialista municipal de les Coves, informa: Condicions per l´ús de les instal.lacions municipals a l´aire lliure.
La pràctica del vòlei provoca proximitat i contacte indesitjats entre jugadors i a més comparteixen el toc de la pilota
Bàsicament higiene extrema de les instal.lacions i respectar la distància entre persones.
Artículo 41.
Apertura de instalaciones deportivas al aire libre.
1. Se podrá proceder a la apertura de las instalaciones deportivas al aire libre para la realización de actividades deportivas con las limitaciones que recoge este artículo.
2. Podrá acceder a las mismas cualquier ciudadano que desee realizar una práctica deportiva, incluidos los deportistas de alto nivel, de alto rendimiento, profesionales, federados, árbitros o jueces y personal técnico federativo.
3. A los efectos de esta orden se considera instalación deportiva al aire libre, toda aquella instalación deportiva descubierta, con independencia de que se encuentre ubicada en un recinto cerrado o abierto, que carezca de techo y paredes simultáneamente, y que permita la práctica de una modalidad deportiva. Quedan excluidas de lo dispuesto en este artículo las piscinas y las zonas de agua.
4. Antes de la reapertura de la instalación se llevará a cabo su limpieza y desinfección.
5. La actividad deportiva requerirá la concertación de cita previa con la entidad gestora de la instalación. Para ello, se organizarán turnos horarios, fuera de los cuales no se podrá permanecer en la instalación.
6. En las instalaciones deportivas al aire libre, se podrá permitir la práctica deportiva individual o aquellas prácticas que se puedan desarrollar por un máximo de dos personas en el caso de modalidades así practicadas, siempre sin contacto físico manteniendo las debidas medidas de seguridad y protección, y en todo caso la distancia social de seguridad de dos metros. Asimismo, se respetará el límite del treinta por ciento de capacidad de aforo de uso deportivo en cada instalación, tanto en lo relativo al acceso, como durante la propia práctica, habilitándose un sistema de acceso que evite la acumulación de personas y que cumpla con las medidas de seguridad y protección sanitaria.
7. Únicamente podrá acceder con los deportistas un entrenador en el caso de que resulte necesario, circunstancia que deberá acreditarse debidamente, con excepción de las personas con discapacidad o menores que requieran la presencia de un acompañante.
8. Se procederá a la limpieza y desinfección de las instalaciones de acuerdo con lo señalado en el artículo 6. Asimismo, a la finalización de cada turno se procederá a la limpieza de las zonas comunes y, en cada turno, se deberá limpiar y desinfectar el material compartido después de cada uso. Al finalizar la jornada se procederá a la limpieza de la instalación, reduciéndose la permanencia del personal al número mínimo suficiente para la prestación adecuada del servicio.
9. En todo caso, los titulares de la instalación deberán cumplir con las normas básicas de protección sanitaria del Ministerio de Sanidad. Si en la instalación deportiva se realizan otras actividades, o se prestan otros servicios adicionales no deportivos, deberán cumplir con la normativa específica que en cada caso corresponda.
Artículo 42.
Actividad deportiva individual con cita previa en centros deportivos.
1. Las instalaciones y centros deportivos de titularidad pública o privada, podrán ofertar servicios deportivos dirigidos al desarrollo de actividad deportiva con carácter individualizado y con cita previa, con las limitaciones recogidas en este artículo.
2. Con carácter previo a su reapertura, se procederá a la limpieza y desinfección del centro. Asimismo, periódicamente se procederá a la limpieza y desinfección de las instalaciones de acuerdo con lo señalado en el artículo 6.
3. La actividad deportiva se organizará de manera individualizada, sin contacto físico, por turnos previamente estipulados, y de manera que se evite la acumulación de personas en los accesos, tanto al inicio como a la finalización del turno.
4. La actividad deportiva individualizada solo permitirá la atención a una persona por entrenador y por turno. Si el centro cuenta con varios entrenadores podrá prestarse el servicio individualizado a tantas personas como entrenadores disponga, no pudiendo en ningún caso superar el treinta por ciento del aforo de usuarios, ni minorar la distancia de seguridad de dos metros entre personas.
5. En ningún caso se abrirán a los usuarios los vestuarios y zonas de duchas, pudiendo habilitarse, en los casos estrictamente necesarios, espacios auxiliares. La ocupación máxima de dichos espacios será de una persona, salvo en aquellos supuestos de personas que puedan precisar asistencia, en cuyo caso también se permitirá la utilización por su acompañante. Deberá procederse a la limpieza y desinfección de los referidos espacios inmediatamente después de cada uso, así como a la finalización de la jornada, para lo que se seguirá lo previsto en el artículo 6.
Artículo 6. Medidas de higiene exigibles a las actividades previstas en esta orden.
1. El titular de la actividad económica o, en su caso, el director de los centros educativos y entidades deberá asegurar que se adoptan las medidas de limpieza y desinfección adecuadas a las características e intensidad de uso de los centros, entidades, locales y establecimientos previstos en esta orden. En las tareas de limpieza se prestará especial atención a las zonas de uso común y a las superficies de contacto más frecuentes como pomos de puertas, mesas, muebles, pasamanos, suelos, teléfonos, perchas, y otros elementos de similares características, conforme a las siguientes pautas:
a) Se utilizarán desinfectantes como diluciones de lejía (1:50) recién preparada o cualquiera de los desinfectantes con actividad virucida que se encuentran en el mercado y que han sido autorizados y registrados por el Ministerio de Sanidad. En el uso de ese producto se respetarán las indicaciones de la etiqueta.
b) Tras cada limpieza, los materiales empleados y los equipos de protección utilizados se desecharán de forma segura, procediéndose posteriormente al lavado de manos. Las medidas de limpieza se extenderán también, en su caso, a zonas privadas de los trabajadores, tales como vestuarios, taquillas, aseos, cocinas y áreas de descanso. Asimismo, cuando existan puestos de trabajo compartidos por más de un trabajador, se realizará la limpieza y desinfección del puesto tras la finalización de cada uso, con especial atención al mobiliario y otros elementos susceptibles de manipulación.
2. En el caso de que se empleen uniformes o ropa de trabajo, se procederá al lavado y desinfección diaria de los mismos, debiendo lavarse de forma mecánica en ciclos de lavado entre 60 y 90 grados centígrados. En aquellos casos en los que no se utilice uniforme o ropa de trabajo, las prendas utilizadas por los trabajadores en contacto con clientes, visitantes o usuarios, también deberán lavarse en las condiciones señaladas anteriormente.
3. Se deben realizar tareas de ventilación periódica en las instalaciones y, como mínimo, de forma diaria y por espacio de cinco minutos.
4. Cuando en los centros, entidades, locales y establecimientos previstos en esta orden haya ascensor o montacargas, su uso se limitará al mínimo imprescindible y se utilizarán preferentemente las escaleras. Cuando sea necesario utilizarlos, la ocupación máxima de los mismos será de una persona, salvo que sea posible garantizar la separación de dos metros entre ellas, o en aquellos casos de personas que puedan precisar asistencia, en cuyo caso también se permitirá la utilización por su acompañante.
5. Cuando de acuerdo con lo previsto en esta orden el uso de los aseos esté permitido por clientes, visitantes o usuarios, su ocupación máxima será de una persona, salvo en aquellos supuestos de personas que puedan precisar asistencia, en cuyo caso también se permitirá la utilización por su acompañante. Deberá procederse a la limpieza y desinfección de los referidos aseos, como mínimo, seis veces al día.
6. Se fomentará el pago con tarjeta u otros medios que no supongan contacto físico entre dispositivos, evitando, en la medida de lo posible, el uso de dinero en efectivo. Se limpiará y desinfectará el datáfono tras cada uso, así como el TPV si el empleado que lo utiliza no es siempre el mismo.
7. Se deberá disponer de papeleras, a ser posible con tapa y pedal, en los que poder depositar pañuelos y cualquier otro material desechable. Dichas papeleras deberán ser limpiadas de forma frecuente, y al menos una vez al día.
8. Lo previsto en este artículo se aplicará sin perjuicio de las especialidades en materia de limpieza y desinfección establecidas en esta orden para sectores concretos.
Del BOE https://www.boe.es/boe/dias/2020/05/09/pdfs/BOE-A-2020-4911.pdf
El grup socialista municipal de les Coves, informa: Reobertura del comerç minorista
*(Esta fitxa s'ha elaborat a partir de la informació emanada de les distintes autoritats sanitàries del nostre país i de la nostra comunitat autònoma, i té vigència des del 18 de maig de 2020)
INDICACIONS GENERALS
El comerç minorista i de prestació de serveis pot obrir sense necessitat de cita prèvia, sempre que tinguen una superfície útil d’exposició i venta al públic igual o inferior a 400 metres quadrats o la limiten a aquest umbral.
Ha de reduir al 30% l'aforament dels seus locals. No poden obrir els centres comercials o parcs comercials. Sí els locals o establiments amb accés directe i independent des de l'exterior.
Han d'establir-se sistemes que permeten la recollida escalonada dels productes per a evitar aglomeracions i disposar un servei d'atenció especial per a les persones majors de 65 anys.
Es podran realitzar accions comercials o de promoció (rebaixes o descomptes)
assegurant que no es generen aglomeracions.
MESURES D'HIGIENE
Els locals realitzaran, almenys dues vegades al dia, una d'elles obligatòriament al final d'aquest, una neteja i desinfecció de les instal·lacions.
Es realitzarà una neteja i desinfecció dels llocs de treball en cada canvi de torn, i les mesures de neteja s'estendran no sols a la zona comercial, sinó també, a zones privades dels treballadors.
El funcionament i la neteja dels serveis ha de revisar-se, com a mínim, una vegada al dia.
En venda automàtica, màquines de «vending», bugaderies autoservei i activitats similars, s'han de complir les mesures d'higiene i desinfecció adequades a les màquines com als locals.
Si es disposa d'ascensor, es limitarà el seu ús i la seua ocupació màxima serà d'una persona, amb l'excepció d'aquelles que puguen requerir assistència d'un acompanyant.
No s'utilitzaran els serveis dels establiments comercials per part dels clients.
Tots els treballadors hauran de comptar amb EPIs adequats al nivell de risc.
L'ús de màscares serà obligatori quan no puga garantir-se la distància de seguretat interpersonal.
El fitxatge amb empremta dactilar serà substituït per qualsevol altre sistema de
control horari.
La distància entre venedor o proveïdor i client serà d'almenys un metre.
En les perruqueries, centres d'estètica o fisioteràpia, s'hauran d'utilitzar EPIs.
Els establiments hauran de posar a la disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics.
En els establiments del sector comercial tèxtil, de modificacions de roba i similars, els emprovadors hauran d'utilitzar-se per una única persona, després del seu ús es netejaran i desinfectaran.
AFORAMENT
Els establiments hauran d'establir sistemes que permeten el recompte i control de l'aforament.
Les portes que es troben en el recorregut entre el pàrquing i l'accés a botiga han de romandre obertes per a evitar la manipulació dels mecanismes d'obertura.
MERCATS AMBULANTS
Els mercats a l'aire lliure o de venda no sedentària en la via pública (mercats ambulants) per a productes alimentaris i de primera necessitat han d'evitar la manipulació de productes per part dels consumidors.
Els mercats ambulants han de limitar l'afluència al 25% dels llocs habituals o autoritzats i amb una afluència inferior a un terç de l'aforament habitual. No obstant això, pot augmentar-se la superfície habilitada sempre que es produïsca l'efecte equivalent a la limitació de l'aforament.
Els llocs del mercat ambulant hauran de disposar de papereres, que hauran de ser netejades sovint.
La distància entre els llocs ha de ser de 2 metres, i s'haurà d'assenyalar la distància de seguretat interpersonal (2 metres) entre clients, amb marques en el sòl, o mitjançant l'ús de balises, cartelleria i senyalització.
En els establiments que compten amb autoservei es deurà prestar el servei, evitant la manipulació directa pels clients dels productes.
http://infocoronavirus.gva.es/docs/Comercio%20Minorista_val.pdf
El grup socialista municipal de les Coves, informa.
ACTIVITATS EN LA FASE 1 DE DESESCALADA
Clicar l´enllaç
El grup socialista municipal de les Coves, informa: Preguntes i respostes freqüents en Fase 1
La Comunitat Valenciana en Fase 1
Preguntes i respostes freqüents sobre la Fase 1
Totes les províncies de la Comunitat Valenciana passen a la fase 1
Des del 18 de maig
L'Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, del Ministeri de Sanitat autoritza a passar a la Fase 1 a totes les províncies de la Comunitat Valenciana i estableixen algunes modificacions sobre Ordres ministerials anteriors que regulaven la Fase 1 de desescalada:
- Annex 10. A la Comunitat Valenciana, les províncies de Castelló/Castelló, València/València, i Alacant/Alacant
Mobilitat
Es podrá circular per tota la província de residència i no es permitirá viatjar a altres províncies o zones diferents a la que es residisca, excepte per les causes ja contemplades anteriorment: motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de majors, dependents o persones amb discapacitat, causa de força major o situación de necessitat o qualsevol altra de análoga naturalesa.
Es podrà anar a segones residències sempre que estiguen en la mateixa província on es tinga la residència habitual.
L'ús de les màscares fora de la llar és convenient i altament recomanable quan no puga garantir-se el distanciament social. Són obligatòries si has d'usar el transport público.
Es permet l'ús compartit de vehículs privats limitat a dues persones per cada fila de seients, i amb màscara. No obstant això, les persones que residisquen en el mateix habitatge podrán compartir, sense que siga necessari l'ús de màscara, un mateix vehícul.
En el cas de les motos (conductor i passatger) és obligatori l'ús de guants i casc integral amb visera o màscara, si no es conviu en el mateix domicili.
Si tens síntomas compatibles amb coronavirus has d'aïllar-te i quedar-te a casa, telefona al 900 300 555 o sol·licita cita amb el teu centre de salut.
Contacte social
Es pot mantindre contacte social en grups reduïts de no més de 10 persones.
La participació en la comitiva per a l'enterrament o comiat per a enterrament o cremació de la persona morta es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i afins.
Comerç
El comerç minorista i de prestación de serveis (menys de 400 metres quadrats) pot obrir sense necessitat de cita prèvia. Ha de reduir al 30% l'aforament dels seus locals. Els mercats a l'aire lliure o de venda no sedentària en la vaig veuréa pública (mercats ambulants) per a productes alimentaris i de primera necessitat s'adapten a la nova regulación.
En el cas de superar el límit de 400m2, hauran de fitar l'espai que es reòbriga al públic ajustant-se a aquest llindar, sempre que complisquen tots els requisits d'higiene, distància, etc. Que es reduïsca al trenta per cent l'aforament total en els locals comercials. En el cas d'establiments distribuïts en diverses plantes, la presència de clients en cadascuna d'elles haurà de guardar aquesta mateixa proporció. En el cas d'establiments i locals comercials que es troben dins de parcs o centres comercials, podran procedir a la seua reobertura al públic sempre que tinguen una superfície útil d'exposició i venda al públic igual o inferior a 400 metres quadrats o fiten la mateixa a aquest llindar, i compten amb accés directe i independent des de la via pública.
Terrasses en hostelería i restauración
Les terrasses dels establiments de hostelería i restauración reobrin, permitiéndose les reunions de fins a un dt.́ximo de 10 persones i limitándose al 50% el núnero de taules permeses.
S'ha de procurar el pagament amb targeta o altres mitjans que no suposen contacte físico entre dispositius, evitant, en la mesura que siga possible, l'ús de diners en efectiu. La ocupación dt.́xima de les condícies sàrriá d'una persona.
Reobrin amb limitacions
- Biblioteques
- Actes i espectáculs culturals (en llocs tancats amb 1/3 d'aforament i en oberts asseguts i amb menys de 200 persones)
- Museus (1/3 d'aforament)
- Les empreses registrades poden realitzar turisme actiu i de naturalesa en grups limitats de persones.
- Els hotels i allotjaments turísticos reobrin però amb les zones comunes tancades.
- Es poden realitzar activitats esportives individuals en centres esportius, però amb cita prèvia, sense contacte físico ni ús de vestuaris.
- Els esportistes professionals, podran realitzar entrenaments de manera individual i a l'aire lliure, dins dels límits de la província en la qual residisca l'esportista
- L'activitat del sector agroalimentari i pesquer es recupera amb les mateixes limitacions que regeixen el comerç minorista.
- Queda permesa l'activitat cinegètica en totes les seues modalitats
- Queda permesa la pràctica de la pesca esportiva i recreativa en totes les seues modalitats
Activitats amb cita prèvia
- Els concessionaris d'automoció
- Les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV)
- Els centres de jardineria i vivers de plantes
- Les entitats concessionàries de joc públic d'àmbit estatal, a excepció d'aquells que es troben ubicats dins de centres comercials
Subscriure's a:
Missatges (Atom)