dilluns, 15 de juny del 2020

El grup socialista municipal de les Coves, informa: Educació invertirà 42,6 milions d'euros en la reposició dels bancs de llibres per al pròxim curs

Educació invertirà 42,6 milions d'euros en la reposició dels bancs ...
15/06/2020
- La devolució dels llibres quan acabe el curs es farà amb cita prèvia i mantenint les mesures de seguretat, que inclouen un mínim de 5 dies de quarantena obligatòria al centre de tots els materials
- Els centres que el pròxim curs vulguen continuar amb els materials digitals que han utilitzat aquest últim trimestre de docència no presencial podran substituir els llibres de text per llicències digitals



La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha previst una inversió de 42.616.510 euros en la reposició i renovació dels bancs de llibres gratuïts escolars per al pròxim curs escolar 2020-2021.

Els bancs de llibres de 'Xarxa Llibres' tenen per objectiu garantir la gratuïtat dels llibres i els materials curriculars i, al mateix temps, complir amb l'objectiu pedagògic d'involucrar l'alumnat i tota la comunitat educativa en el bon ús dels materials, amb valors com ara la solidaritat i la corresponsabilitat.

Tenint en compte les circumstàncies extraordinàries derivades de l'emergència sanitària, s'han introduït novetats en el procediment de tramitació respecte al present curs. Així, com a regla general, els centres han de mantindre per al pròxim curs 2020-2021 els llibres de text i la resta de materials curriculars utilitzats durant l'actual curs 2019-2020, reposant les unitats necessàries per a completar els lots incomplets i substituir només aquells llibres o materials que es consideren deteriorats. Igualment, també podran renovar sense cap problema les llicències digitals que hagen caducat.

No obstant això, es preveuen excepcions que permetran canviar els llibres de text. La primera és que els centres que havien iniciat un procés de renovació de llibres en cursos anteriors i necessiten donar continuïtat al projecte ja iniciat podran fer-ho.

També els centres que a causa de la crisi sanitària han afegit metodologia digital per a adaptar-se a la formació no presencial durant aquest últim trimestre del curs 2019-2020, i desitgen continuar amb el projecte en el pròxim curs 2020-2021, també podran substituir els llibres de text per llicències digitals.

Els centres també podran canviar els llibres de text i material curricular de primer i segon curs de Primària, ja que es tracta de material majoritàriament no reutilitzable, així com en el cas que l'ISBN haja sigut descatalogat per l'editorial o es tracte de centres incomplets que implanten un nou curs.

L'alumnat participant en el programa de banc de llibres no haurà de presentar cap sol·licitud per a participar en el banc de llibres 2019-2020, ja que aquesta condició es manté.

Cal recordar que en aquest curs 2019-2020 s'han beneficiat dels bancs de llibres de 'Xarxa Llibres' un total de 431.733 alumnes de centres educatius valencians; d'aquests, 51.876 alumnes de les comarques de Castelló; 222.174 de les comarques de València, i 157.683 de les comarques d'Alacant.

Recomanacions de seguretat

La devolució dels lots de llibres per part de les famílies es farà una vegada acabe l'actual curs, el pròxim 18 de juny en Infantil i Primària i el 16 de juny en ESO. No obstant això, l'alumnat de 4t d'ESO que es presente a les avaluacions extraordinàries que es programaran entre el 19 juny i l'1 de juliol podrà tornar els llibres en acabar els treballs o les proves que haja de fer.

En aquest context, cada centre educatiu organitzarà en les dates que considere més adequades el retorn dels llibres al seu centre per tal d'assegurar que estiguen tots els materials preparats perquè el 7 de setembre estiguen a disposició de l'alumnat.

Educació de la Generalitat ja ha avançat als centres educatius sostinguts amb fons públics que participen en 'Xarxa Llibres' una sèrie de recomanacions per a efectuar el procés de devolució dels lots de llibres de text per part de les famílies als centres on es troben matriculats els seus fills i filles en l'actual curs 2019-2020.

Aquesta guia, que es pot consultar al web de la Conselleria d'Educació (consultar ací) recomana als centres establir horaris o facilitar cita prèvia per a la devolució dels lots per part de les famílies, amb la finalitat d'evitar massificacions o cues.

Així mateix, es demana respectar les mesures de seguretat i salut, així com el distanciament social i l'ús de màscara, quan les famílies accedisquen al centre per a dur a terme la devolució del lot de llibres.

També es prega mantindre una distància de dos metres entre la persona que lliura el lot i la persona que revisa el lliurament. El o la responsable de comprovar la devolució dels llibres haurà de deixar constància del lliurament complet del lot mitjançant el document de lliurament de llibres i material curricular.

El tràmit de devolució de lots s'haurà de fer en un lloc habilitat a aquest efecte i la revisió del material podrà fer-se de dues maneres. Ambdues inclouen una quarantena per als llibres d'un mínim de cinc dies al centre escolar.

Les dues propostes que fa la Conselleria als centres és revisar l'estat dels materials en el mateix moment del lliurament, respectant sempre la distància i fent ús dels sistemes de protecció recomanats per les autoritats sanitàries, i posteriorment sotmetre els llibres a la quarantena obligatòria, o bé guardar el material retornat (si s'utilitzen bosses, aquestes hauran de ser, preferiblement, de paper) durant un mínim de 5 dies. Després del període de quarantena, serà quan es revisarà l'estat dels llibres mantenint sempre les condicions de seguretat i prevenció adequades.

Finalment, també s'informa els centres que l'alumnat matriculat en 1r i 2n de Primària en l'actual curs 2019-2020 queda exempt de la devolució del lot de llibres atés que la majoria d'aquests no són reutilitzables.

El grup socialista municipal de les Coves, informa: De les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions per a l’adquisició o electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics


Bicicletas eléctricas - Iberdrola

Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
ORDRE 5/2020, de 8 de juny, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual s’aproven les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions per a l’adquisició o electrificació de bicicletes urbanes i vehicles elèctrics de mobilitat personal

Article 1. Aprovació i objecte de les bases reguladores
1. S’aproven les bases reguladores de les subvencions per a l’adquisició o electrificació de bicicletes urbanes i vehicles de mobilitat personal (VMP), elèctrics, el contingut dels quals recull l’annex I d’aquesta ordre.
2. L’objecte d’aquesta ordre és facilitar l’accés a aquestes maneres de desplaçament sostenibles, a les persones físiques residents a la Comunitat Valenciana en els termes recollits en les bases.
3. El procediment de concessió d’aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva, per ordre d’entrada de les sol·licituds, fins a esgotar la dotació pressupostària disponible.

Text íntegre a l´enllaç:

https://www.dogv.gva.es/datos/2020/06/15/pdf/2020_4450.pdf


El grup socialista municipal de les Coves, informa: Dels incentius de 4.000 € per comprar un cotxe 0 (elèctric) i fins a 800 € per un de combustió


Plan de rescate de la automocíón: 4.000 euros por comprar un coche 'cero' y hasta 800 por uno de combustión
Así se recoge en el Plan de Impulso de la Cadena de Valor de la Industria de la Automoción, con una dotación presupuestaria de 3.750 millones de euros
Dentro de la partida presupuestaria total se incluye una dotación de 250 millones de euros para un programa de renovación del parque automovilístico español
infoLibrecontacta@infolibre.es @_infoLibre
Publicada el 15/06/2020 a las 17:57Actualizada el 15/06/2020 a las 18:08

Un coche eléctrico cargándose. Europa Press
El Plan de Impulso de la Cadena de Valor de la Industria de la Automoción, presentado este lunes por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, contempla ayudas a clientes particulares de 4.000 euros a la adquisición de un vehículo con etiqueta Cero y de hasta 800 euros en caso de comprar un coche de combustión.

Así se recoge en el borrador del plan, con una dotación presupuestaria de 3.750 millones de euros, al que ha tenido Europa Press y que previsiblemente será aprobado mañana durante el Consejo de Ministros ordinario.

Dentro de la partida presupuestaria total se incluye una dotación de 250 millones de euros para un programa de renovación del parque automovilístico español, que estará gestionado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo.

Así, en un primer tramo se destinarán 230 millones de euros a renovar el parque de turismos y vehículos comerciales, mientras que se reservarán 20 millones de euros para fomentar la adquisición de vehículos industriales y autobuses.

Los 230 millones de euros se repartirán siguiendo el criterio de neutralidad tecnológica y siempre que se achatarre un turismo de al menos diez años de antigüedad y de siete años, en caso de ser un vehículo comercial. Dichos modelos tendrán que tener en vigor la ITV y el titular debe ser el beneficiario de la ayuda o un familiar de primer grado.

En el caso de los turismos, se limita a modelos con energías alternativas o que cuenten con las etiquetas A o B y que tengan unas emisiones medias de dióxido de carbono (CO2) de menos de 120 gramos por kilómetro, cifra que se eleva a 155 gramos para los vehículos comerciales ligeros.

Las ayudas priorizarán los modelos más eficientes, de forma que la adquisición de turismos con etiqueta Cero por parte de particulares o autónomos se subvencionará con 4.000 euros, mientras que si se compra un modelo Eco se recibirán entre 600 y 1.000 euros y entre 400 y 800 euros si se adquiere un modelo con etiqueta C (combustión).

En el caso de las pymes, las ayudas son de 3.200 euros para los Cero, de entre 500 y 800 euros para los Eco y de entre 350 y 650 euros para los C, mientras que las grandes empresas recibirán 2.800 euros en el primer caso, entre 450 y 700 en el segundo y entre 300 y 550 euros en el tercero.

El borrador recogido por Europa Press indica que estas cuantías aumentarían en 500 euros siempre que el destinatario sea una persona con una renta inferior al percentil 40 de renta o con movilidad reducida, así como si el vehículo a achatarrar tiene más de 20 años.

En cuanto a los incentivos a la compra de vehículos comerciales ligeros de hasta 2.500 kilogramos, las ayudas a modelos Cero variarán entre 2.800 y 4.000 euros, entre 850 y 1.200 euros las de los Eco y entre 700 y 1.000 euros las de los C. Por su parte, los incentivos a la compra de comerciales pesados son de entre 2.800 y 4.000 euros para los Cero, de entre 1.900 y 2.700 euros para los modelos Eco y de entre 1.500 y 2.100 euros para los C.

El precio de los turismos no podrá superar los 35.000 euros si se quieren recibir las ayudas, una cifra que se eleva a 45.000 euros en el caso de personas con movilidad reducida o que se compren coches con etiqueta 'Cero'.

Usados

Entre las principales novedades de este programa, según el borrador, destaca que se permitirá la adquisición de vehículos usados de menos de un año, a contar desde marzo de 2020, como una medida que busca ayudar a los concesionarios a dar salida a los vehículos automatriculados durante el período de confinamiento.

El sector del automóvil tendrá que hacer un descuento obligatorio y de la misma cuantía de lo que aporte el Estado, excepto en los casos de los vehículos Cero, que el importe aportado por el sector será de 1.000 euros. Por su parte, para la adquisición de vehículos industriales y autobuses las ayudas oscilarán entre los 2.000 y los 4.000 euros. Con un límite de un vehículo por beneficiario y de 30 para las personas jurídicas.

https://www.infolibre.es/noticias/economia/2020/06/15/el_gobierno_dara_000_euros_por_comprar_coche_cero_hasta_800_euros_por_uno_combustion_107793_1011.html

El grup socialista municipal de les Coves, informa: MyRecarga s´encarregarà d´operar els dos punts de recàrrega semi-ràpida de cotxes elèctrics de l´Hort de la Font



 Coche eléctrico

La localidad castellonense de Les Coves de Vinromà ha instalado dos puntos de recarga para coches eléctricos.
El Ayuntamiento de Les Coves de Vinromà ha instalado dos puntos de recarga semi-rápida para coches eléctricos, siguiendo la línea política de impulsar el uso del vehículo eléctrico.
Para la puesta en marcha de este punto de recarga se ha realizado contando con una subvención concedida por el IVACE, Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial en la linea de 2019.

En concreto la infraestructura de recarga para coches eléctricos que se ha instalado está situada en la zona Hort de la Font, en el cual se puede realizar la recarga de dos vehículos eléctricos simultáneamente y a máxima potencia en cada una de las tomas de recarga. Estos puntos de recarga están considerados como carga semi-rápida, ofreciendo hasta 150 kilometros de autonomía por cada hora de recarga lo que permite y ubica a Les Coves de Vinromà como una localidad estratégica en la actualidad para desplazarse y alcanzar regiones como Cataluña y Aragón con mucha tranquilidad para incluso vehículos eléctricos de primera y segunda generación.


El éxito de esta instalación pasa por el servicio de e-Roaming de myRecarga. Servicio para cualquier usuario europeo.
Este punto de recarga cuenta con la integración en la mayor red de puntos de recarga para coches eléctricos gracias al e-roaming ofrecido por myRecarga.

myRecarga se encargará de operar esta infraestructura de recarga para coches eléctricos siendo este punto de recarga uno de los más de sesenta que monitoriza y mantiene la empresa castellonense.

Ayuntamiento comprometido con la movilidad eléctrica.
Además el Ayuntamiento de les Coves de Vinromà ha incorporado el primer vehículo eléctrico a la flota municipal con la voluntad de reducir la contaminación y promover la movilidad sostenible mediante el uso de este tipo de transportes de emisión cero.

Se trata de un coche para uso del personal municipal, cuyas características técnicas posibilitan la reducción de emisiones de CO2 a la atmósfera. De hecho, la tipología del vehículo ha permitido su participación en la convocatoria de ayudas para la movilidad sostenible del 2019 impulsada por el Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial.
https://www.myrecarga.es/puntos-de-recarga/

QUE ES POT FER EN LA FASE 3? TURISME

GVA Economia (@GVAeconomia) | Twitter

 Les empreses registrades poden realitzar turisme actiu i de naturalesa en grups limitats de fins a 30 persones.
 Els guies turístics treballaran mitjançant cita prèvia i els grups seran d’un màxim de 20 persones. Hotels i allotjaments turístics: poden disposar de fins a un 75 % de la capacitat que tenen i utilitzar les zones comunes mantenint en aquestes també el 75 % de l’aforament.
 Les piscines recreatives i les d’hotels i urbanitzacions no superaran un aforament màxim del 75 % garantint la distància de seguretat i amb horaris per torns.
 Es permet el transport turístic de passatgers i la navegació de recreació.
 Reobrin els centres recreatius turístics, parcs d’atraccions, zoològics i aquaris.
 S’hi limitarà l’aforament total al 75 % i a un terç l’aforament en les atraccions i llocs tancats.
 En les atraccions de fira, s’ocuparà el 50 % de cada fila, sempre que guarden la distància mínima de seguretat d’1,5 metres.
 En el cas d’atraccions que no tinguen seients incorporats, es podran utilitzar sempre que es mantinga un aforament màxim del 50 % de la capacitat de la instal·lació.

QUE ES POT FER EN LA FASE 3? ESPORT I OCI

GVA Economia (@GVAeconomia) | Twitter
Els esportistes integrats en clubs participants en lligues no professionals federades podran realitzar entrenaments tàctics en grups de fins a un màxim de 30 persones, evitant contacte físic.
 Les instal·lacions esportives cobertes, a l’aire lliure i centres esportius s’organitzaran per torns horaris i es permet l’activitat en grups de fins a 20 persones en espais tancats i 30 en oberts, sense contacte físic.
 Es podran utilitzar els vestuaris.
 Les piscines esportives no superaran un aforament màxim del 75 %, de manera que es garantisca la distància de seguretat d’una persona per 4 m2 o, si són classes grupals, es faran amb un màxim de 10 persones.
 La pràctica esportiva a l’aire lliure podrà fer-se en grups de fins a 30 persones.
 Les escoles d’estiu poden realitzar les seues activitats limitant el nombre de participants al 75 % del nombre habitual i fins a un alumnat màxim de 100 en espais tancats i 250 en espai oberts.
 Es permeten activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil.
 Quan el desenvolupament de les activitats es duga a terme a l’aire lliure, s’haurà de limitar el nombre de participants al 75 % de la capacitat màxima habitual, amb un màxim de 250 participants, incloent-hi els monitors.
 Quan les activitats es realitzen en espais tancats, s’haurà de limitar el nombre de participants a un terç de la capacitat màxima habitual; amb un màxim de 100 participants, incloent-hi els monitors. Durant el desenvolupament de les activitats grupals, s’hauran d’organitzar els participants en grups de fins a un màxim de 15 persones, incloent-hi el monitor.

Què es pot fer en la fase 3? Indicacions generals

Generalitat (@generalitat) | Twitter

Qualsevol activitat permesa s’ha de desenvolupar en condicions de seguretat, mesures de prevenció i higiene, autoprotecció i distanciament social de seguretat.
 L’ús de màscara és obligatori per a majors de 6 anys en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic, sempre que no siga possible mantindre una distància de seguretat de com a mínim dos metres.
 Tots els locals i la resta d’establiments, així com l’equipament, de les activitats permeses hauran de ser periòdicament desinfectats i higienitzats.
 Es permet l’ús compartit de vehicles privats limitat a dues persones per cada fila de seients, amb màscara i respectant la distància. No obstant això, les persones que residisquen en el mateix habitatge podran compartir, sense que siga necessari l’ús de màscara, un mateix vehicle.
 En el cas de motocicletes i ciclomotors (conductor i passatger), és obligatori l’ús de guants i casc integral amb visera o màscara si no es conviu en el mateix domicili
 Si tens símptomes compatibles amb coronavirus, has d’aïllar-te, quedar-te a casa i telefonar al 900 300 555 o sol·licitar cita amb el teu centre de salut a través de la web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública o de l’App GVA CORONAVIRUS