dijous, 26 d’agost del 2021

LA PLANA DE L´ARC ADJUDICA ELS TREBALLS PER A LA REALITZACIÓ D´UNA XARXA DE VIALS CICLE-PEATONALS

 



Paratge de la Moreria de les Coves de Vinromà

La Plana de l’Arc adjudica els treballs per a la realització d’una xarxa de vials cicle-peatonals

La Plana de l’Arc ha adjudicat els treballs per a la realització d’una xarxa de vials cicle-peatonals que connectaran cadascun dels municipis que el componen destacant els punts d’interés. La idea suposa un grau d’innovació sense precedents en la gestió turística de baix impacte al llarg de tot el territori valencià i que potenciarà en tot moment una aposta pel sector turístic alhora que es millorarà la vida quotidiana dels veïns i veïnes. Tot des d’un punt de vista sostenible i sensible amb el medi ambient.

Destacar que busca potenciar l’alternativa als transports motoritzats d’ús privat. La xarxa connectarà entre si tots els punts d’origen i destinació que utilitza més la ciutadania i els possibles visitants, incloent-hi el patrimoni cultural o històric i natural dels set municipis, mitjançant una xarxa de vials sostenibles i segurs per a la mobilitat no motoritzada, de manera que puga ser utilitzada universalment per tots, amb la bicicleta i caminant.

Com a element vertebrador del projecte es fixa la Via Augusta, que serà la que estructurarà la xarxa, que no sols suposarà canvis en la mobilitat quotidiana, sinó que planteja canvis en la mobilitat turística dins de la Plana de l’Arc. A part de la connectivitat que suposa entre els municipis i punts d’interés de caràcter històric, cultural i natural, es potenciarà l’excel·lent gastronomia de la zona alhora que es connectarà amb les principals destinacions turístiques de la costa mediterrània. Està composta per una xarxa principal amb 131 km de longitud, una complementària amb 35 km i una d’accés amb 98 km, és a dir, 264 km en total.

La senyalització suposarà una eina fonamental per als visitants, per això s’ha optat pels codis QR. També es pretén completar la xarxa amb set escultures que recreen l’Arc Romà, distribuïdes al llarg del recorregut

https://canal56.com/2021/08/la-plana-de-larc-adjudica-els-treballs-per-a-la-realitzacio-duna-xarxa-de-vials-cicle-peatonals/.

DIPUTACIÓ FORMARÀ A L´AJUNTAMENT DE LES COVES EN GESTIÓ DE FONS EUROPEUS

 



La Diputació de Castelló forma els ajuntaments en la gestió de fons europeus perquè la seua aplicació siga ràpida i efectiva

  • A partir del mes que ve s’implantarà el nou pla formatiu de la institució, el qual busca millorar el funcionament de l’administració local i provincial

Castelló, 26.08.2021. La Diputació de Castelló activarà a partir de la tardor la formació del seu cos funcionarial i també del personal tècnic municipal en la gestió de fons europeus. La corporació comença així a preparar a totes les administracions provincials a l’arribada de milions d’euros en recursos públics per a la reactivació econòmica i social de la província, unes línies de suport que, per la seua complexitat, necessiten de la capacitació total del personal perquè la seua aplicació siga ràpida i efectiva. “La Diputació de Castelló i els ajuntaments assumiran un paper important en la canalització de les ajudes del Pla de Recuperació i Resiliència de la UE i hem d’estar preparats per a quan arribe el moment, amb tots els recursos darrere, que no ens pille amb el peu equivocat”, ha assegurat el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí.


Agustí ha explicat que aquest formació serà un dels pilars fonamentals del pla formatiu intern que la institució desplegarà en els pròxims mesos i que s’obri tant al personal de la casa com als ajuntaments locals. El responsable de l’àrea ha indicat que el catàleg de cursos s’ha dissenyat amb l’ull posat en millorar el funcionament i l’agilitat de l’administració local i provincial. L’oferta formativa és completament gratuïta per al personal funcionari.


El Pla de Formació renova aquest 2021 la seua aposta per la modalitat telemàtica, a fi de garantir que tota persona interessada en adquirir nous coneixements i aptituds tinga la seua plaça corresponent. El manteniment del format on line suposarà una important inversió per a l’habilitació de l’estructura informàtica.


MÉS FORMACIÓ

Juntament als cursos de gestió de fons comunitaris, el servei de Recursos Humans també ha programat accions formatives per a avançar en matèria d’igualtat. Més en concret, s’impartiran cursos específics per a la prevenció de l’assetjament per raó de sexe i per a l’elaboració de plans d’igualtat municipals. Així mateix, també s’oferiran, entre d’altres, formacions per a conéixer les novetats en la normativa de contractes en el sector públic i els detalls de la nova llei autonòmica de serveis socials.

EL REGRESO A LAS AULAS SE MANTIENE COMO ANTES DE LA QUINTA OLA



El curso escolar vuelve con mascarillas, grupos burbuja, clases presenciales y distancia de hasta 1,2 metros 

Castellón Plaza  

Foto: KIKE TABERNER  25/08/2021 -  CASTELLÓ. (EP). 

El Gobierno y las comunidades autónomas han acordado este miércoles, durante la Conferencia Sectorial de Educación, el mantenimiento de las medidas acordadas el pasado mes de mayo en el ámbito educativo, como la presencialidad, la obligatoriedad de mascarilla a partir de los 6 años o la posibilidad de rebajar la distancia interpersonal a 1,2 metros en escenarios de baja incidencia.  

Según ha explicado la ministra de Educación y FP, Pilar Alegría, en rueda de prensa al término de la reunión, las principales líneas que regirán este próximo curso escolar, que arranca en pocas semanas, son, en primer lugar, "la máxima presencialidad en todas las etapas y en todos los niveles", ya que, a juicio de la ministra, la presencialidad se ha mostrado como una "herramienta absolutamente necesaria para mejorar la equidad en el entorno educativo".  

La presencialidad se asumió el curso anterior como imprescindible, sobre todo a partir de 3º de la ESO, algo que para este año se intentará abarcar para "todas las etapas y cursos". 

Para ello, según ha señalado la ministra, España cuenta con lo que considera una "herramienta fundamental": la estrategia de vacunación. En este sentido, Alegría ha recordado que todas las comunidades autónomas ya están vacunando a los mayores de 12 años y que "prácticamente" el 100% de los docentes cuenta con la pauta completa. Según datos del Ministerio de Sanidad de este mismo miércoles, al menos el 61,7% de los jóvenes de 12 a 17 años tiene la primera dosis de la vacuna, y algo más del 16% está completamente vacunado.  

Esta situación, además de permitir la máxima presencialidad, también posibilitará el mantenimiento de otra de las medidas que se acordaron en mayo: la flexibilidad de la distancia interpersonal de 1,5 metros a 1,2, medida que se podrá adoptar "en la mayor parte de las circunstancias", siempre y cuando la situación epidemiológica lo permita.  

En cualquier caso, Alegría ha realizado un "llamamiento a la prudencia". Aunque la ministra celebra que este curso no va a ser "igual" que el curso pasado, en cierto modo, por el "ritmo exitoso" de la vacunación en nuestro país, esta situación no nos puede llevar a "bajar la guardia", ha dicho. "Esta es la situación de inicio, si la situación epidemiológica va mejorando, iremos flexibilizando medidas porque así lo determinarán las autoridades sanitarias, pero hoy por hoy la prudencia ha sido clave en el éxito educativo y por eso seguiremos eludiendo a ella", ha afirmado. 

 Además de la presencialidad y la distancia de 1,2 metros, se mantendrán de momento también la obligatoriedad de llevar mascarilla a partir de los 6 años, así como el establecimiento de grupos de convivencia estable (los denominados 'grupos burbuja'), y demás medidas sanitarias (ventilación, limpieza y desinfección de instalaciones).  

La vacunación como criterio 

Durante la reunión, que la ministra ha calificado de "absolutamente fructífera" y en la que ha reinado, a su juicio, el "tono amable" y "muy constructivo", ha habido algunas comunidades (al menos, Galicia y Comunidad de Madrid, según fuentes presentes en la reunión) que han planteado que el ritmo de vacunación sea tenido en cuenta, y no solo la incidencia, a la hora de establecer los distintos escenarios sanitarios de alerta y, por tanto, de establecer las medidas. Es decir, que en función de cómo vaya la vacunación se flexibilicen las medidas.  

La ministra ha delegado en Sanidad esta cuestión, así como que se vaya a crear un registro de estudiantes y docentes vacunados.  

Fondos para la Educación Por otro lado, Alegría ha mencionado la aprobación este mes de agosto de los 13.458 millones de euros para hacer frente al Covid en el ámbito de los servicios sociales. La ministra ha instado a las comunidades a que sitúen la educación como "prioritaria" a la hora de destinar dichos fondos. Según ha comentado, el 70% de este montante llegará en septiembre y el 30% restante en noviembre.  

Sobre el tema de ratios y profesores, Alegría ha hecho referencia a la transferencia "como nunca" realizada por el Gobierno a las comunidades para cuestiones educativas el año pasado, consistente en 2.000 millones de euros, así como los fondos REACT-EU, de unos 1.800 millones.

https://castellonplaza.com/Elcursoescolarvuelveconmascarillasgruposburbujaclasespresencialesydistanciadehasta12metros