dissabte, 17 de febrer del 2018

CORRUPTES I TAMBÉ IMMORALS

Resultado de imagen de enric nomdedeu


Enric Nomdedéu 16.02.2018 | 23:04
D'urant molt de temps, vostés ho saben, vaig ser regidor de l'ajuntament de Castelló (#ElNomÉsCastelló), i habitava els incòmodes bancs de l'oposició. Sempre he viscut l'oposició més com una oportunitat per a fer coses per la teua ciutat, que com un castic. I així vaig afrontar la feina aquells anys. Recorde per exemple, que en els meus primers anys a la casa, l'equip de Govern del PP portava desenes, desenes i més desenes de factures per allò que se'n diu «reconeixements de crèdit». És a dir, factures que per alguna raó, han estat assenyalades per la intervenció municipal com carents d'algun requisit administratiu. Com més rere més havia de dir xifres enormes, però semblava que no s'acabava d'entendre la dimensió del drama administratiu, en un plenari em va pegar per pesar-les. 86 quilos. Més del que pesava el regidor d'Hisenda. I vaig dir que sort que allò no era el Mercader de Venècia i que no s'ho cobrarien en lliures de carn, perquè ens quedàvem sense regidor... Clar que per al que servia...

Bàsicament es tracta de factures sense contracte que les suporten. De vegades tot simplement perquè no s'havia fet el contracte. D'altres perquè la factura excedeix l'import total contractat. I finalment aquelles que s'associen a un contracte vençut. La casuística és extensa. Però la solució és administrativa. De fet, la mera aprovació per part del plenari, legalitza la situació. Jo mai no vaig votar en contra d'eixes factures, perquè l'empresa que havia fet bé el treball i els seus treballadors, no tenien la culpa; la qual cosa no estalviava la crítica política a la gestió administrativa del PP.


Els requeria explicacions de les raons per les quals un contracte estava vençut feia mesos i seguíem pagant factures sense un suport legal en vigor. I la resposta sempre era que hi havia tal o qual problema administratiu. Havia canviat la llei i s'estava redactant el contracte nou, anàvem amb retard perquè hi havia poc personal... S'havia tret el concurs... Però alguna empresa l'havia impugnat per vés a saber quina clàusula, o fins i tot havia quedat el concurs desert i calia tornar a començar. La meua reacció sempre era la mateixa. Fer propostes concretes per resoldre els desajustos. En alguna ocasió van arribar a fer-me cas i tot! I alguns d'eixos problemes es van resoldre. Altres els ha resolt l'actual equip de govern. I algun encara està pendent. No sempre és fàcil.

Veuen? Això és fer política des de l'oposició. El tema dels contractes era irregular? Sí. Calia millorar la gestió? Sí. Per tant feia propostes per a millorar-la. Era un tema de caràcter penal, vinculat a corrupteles? No. Per això mai vaig anar al jutjat!

Com a Diputat, en canvi, sí que vaig haver d'anar una vegada al jutjat, i va ser per la depuradora de Borriol, on les irregularitats no eren administratives sinó de caràcter penal. El jutjat em va donar la raó i van condemnar a presó al Vicepresident primer de la Diputació.

Entenen la diferència, no? És senzill, veritat? Doncs el PP no ho vol entendre. El PP que viu entre els jutjats i la presó pel seu passat delictiu (Gürtel, Púnica, Cooperació, Pitufeo, Emarsa, Rabasa, Ciegsa, PGOU d'Alacant i un llarg i vergonyívol, etcètera) està intentant esquitxar al Govern del Botànic portant al jutjat qüestions administratives idèntiques a les relatades en la primera part d'este article. Moltes d'elles, vinculades encara a contractes de l'època del PP, o a bonys que ells van deixar i que ara hem de pagar i resoldre. O jo no vaig entendre què era estar en l'oposició, o el Partit Polimputat, el que fa és una immoralitat en forma de cortina de fum, per intentar tapar les seues pròpies vergonyes. I què volen que els diga! Jo crec que està clar.
http://www.levante-emv.com/castello/2018/02/17/corruptes-i-tambe-immorals/1680706.html

L'Ajuntament de les Coves sol·licita 20.796 € a la Generalitat per equipar els dormitoris del Centre «Germans Folch i Traver»

Resultado de imagen de germans folch i traver
Les Coves de Vinromà equipará los apartamentos del Centro de Día
Levante De Castelló Les Coves 16.02.2018 | 23:04
El Ayuntamiento de Les Coves de Vinromà ha solicitado una subvención para equipar las 11 unidades apartamentales situadas en la primera planta del Centro de Día «Germans Folch i Traver» con el objetivo de poner en funcionamiento este proyecto orientado a mejorar la calidad de vida de las personas mayores.

Esta subvención, cuantificada en 20.796 € y solicitada a la Generalitat , comprende el mobiliario de los dormitorios y del comedor de este espacio, que requiere 22 camas articuladas, mesillas de noche, conjuntos de mesa y sillas, sillones y aparadores. Paralelamente también se está trabajando en la adecuación del proyecto de actividad, ya que la voluntad del equipo de gobierno es poner en marcha estos apartamentos a lo largo de este año, según indicó la alcaldesa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos.
http://www.levante-emv.com/castello/2018/02/17/les-coves-vinroma-equipara-apartamentos/1680721.html

Detalls d'un altre cas aïllat: La trama Blasco pagava mordidas del 7% i inflava salaris a empreses de Tauroni


El exjefe de informática de Solidaridad confirma que amañaba los concursos con multinacionales para beneficiar al amigo del exconseller por orden de Tina Sanjuan - El político declarará el día 23

Laura Ballester València 16.02.2018 | 22:28
La trama Blasco pagaba mordidas del 7 % e inflaba salarios a empresas de Tauroni

El exjefe de informática de la Conselleria de Solidaridad y Ciudadanía confirmó ayer ante la jueza del Caso Blasco y el Fiscal Anticorrupción el amaño de los contratos adjudicados en esta materia para favorecer al empresario Augusto César Tauroni y sus empresas.

El extrabajador, investigado también en esta causa, se autoinculpó al confirmar que era él mismo quien se encargaba de la redacción de los contratos y quien cocinaba el proceso para adjudicar a empresas interpuestas los contratos que, a su vez, subcontrataban con las mercantiles de Tauroni los trabajos reales que «se hicieron y muy bien», aunque se adjudicaron a dedo.


La operativa admitida por el trabajador y ya detectada por la investigación que dirigen la Fiscalía Anticorrupción y el Juzgado de Instrucción 21 es calcada a la aplicada por el dúo Blasco-Tauroni en Bienestar Social y la Conselleria de Sanidad, cuando estaban dirigidas por el primero. Un total de siete contratos de informática, que sumaron más de un millón de euros, «fueron amañados vulnerando los principios de transparencia y libre concurrencia». Todos fueron adjudicados a multinacionales como Fujitsu España Service, Comteldat e Ibermática. Unas empresas que, a su vez, subcontrataban con las mercantiles controladas por Tauroni o testaferros como Dinamiz-e y S&C Visión y Análisis.

Según declaró el exjefe de informática, la trama Blasco-Tauroni pagaba a las multinacionales comisiones del 7% para que figuraran en los contratoscomo las adjudicatarias, para evitar que las empresas de Tauroni aparecieran en los contratos, ya que Levante-EMV ya había desvelado este supuesto trato de favor de Blasco a Tauroni desde su paso por la Conselleria de Bienestar Social. A su vez, las empresas de Tauroni inflaban el coste de los salarios de sus trabajadores para «obtener mayor beneficio industrial», según la declaración del exjefe de informática, aunque en realidad pagaban salarios bajísimos, según confirman fuentes conocedoras de su declaración. Por todos estos hechos hay siete personas investigadas en esta última pieza separada: el siete veces conseller Rafael Blasco; el empresario Augusto César Tauroni; el ex jefe de área de Cooperación al desarrollo Marc Llinares; la ex secretaria general de cabecera de Blasco, Tina Sanjuán; el exjefe de área de informática, un comercial de Fujitsu y un empleado de Tauroni. La próxima semana están citados a declarar por el presunto amaño de los contratos de informática de la Conselleria de Inmigración y Ciudadanía -después Solidaridad y Ciudadanía- durante 2008, 2009, 2010 y 2011 el propio exconseller Rafael Blasco y su fiel escudera Tina Sanjuan. Ambos cumplen seis años de cárcel desde junio de 2015 por el desvío de las ayudas a Nicaragua. El TSJCV ha denegado el tercer grado a Tina Sanjuan.
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2018/02/17/trama-blasco-pagaba-mordidas-7/1680580.html

Per demostrar qui és mes pp, Ciutadans i el PP es munten el camp de batalla en el plurilingüisme

Resultado de imagen de pp ciudadanos
La carrera entre Cs y PP reactiva la guerra contra el requisito lingüístico
Populares y Ciudadanos lideran iniciativas para frenar la ley que obligará a saber valenciano a quien opte a una plaza pública

Julia Ruiz València 17.02.2018 | 04:15

La carrera electoral en la que están inmersos desde hace semanas el Partido Popular y Ciudadanos ha reactivado el debate sobre la implantación del requisito lingüístico para optar a una plaza pública en la Generalitat, un compromiso del Botànic que en su momento generó tensiones, incluso entre los propios socios de Gobierno, y que llevaba meses fuera de la agenda política. El proyecto legislativo pasó por primera vez por pleno del Consell hace un par de semanas, pero al texto le queda todavía una larga tramitación. Tal es así que, como informó en su día este diario, la implantación efectiva del requisito lingüístico difícilmente se dará en lo queda de legislatura.

El asunto, sin embargo, ha vuelto a la actualidad política. PP y Ciudadanos compiten tanto dentro como fuera de la C. Valenciana por la bandera de la defensa de los derechos de los castellano-hablantes en comunidades con lengua propia. El foco está en Cataluña, pero también se ha extendido a la Comunitat Valenciana.

Ha sido Ciudadanos el primero en abrir fuego a nivel estatal con el anuncio de una proposición de ley para evitar que el conocimiento de la lengua propia sea obligatorio para trabajar en la administración.

La iniciativa llegará estos días al Congreso de los Diputados y, como otros proyectos normativos, podría no prosperar por falta de mayoría suficiente. Socialistas, Podemos y, por su puesto, Compromís, están en contra. También el PP en el fondo, pero, de momento, se ha puesto de perfil. Su posición es más complicada a nivel nacional por su alianza con el PNV, al que necesita para aprobar los presupuestos. Apoyar una iniciativa que supone recortar los derechos lingüísticos en comunidades con dos lenguas oficiales no sería bien visto por un partido nacionalista.

En concreto, el partido de Albert Rivera plantea modificar el Estatuto Básico del Empleado Público para incluir una cláusula que impida el requisito lingüístico en las comunidades con lengua propia y que esta, como ocurre ahora en la C. Valenciana, sea sólo un mérito. La iniciativa se ha redactado con el ojo puesto en Cataluña y Baleares, donde desde hace años es obligatorio acreditar la competencia lingüística. En Baleares estos días se ha generado una agria polémica a raiz del decreto que preparaba el Gobierno para extender la obligación de conocer el catalán al personal sanitario. El revuelo generado y la férrea oposición de Ciudadanos y el PP han acabado frenando la norma.

En Cataluña, la ofensiva del centroderecha por los asuntos lingüísticos es aún mayor. El Gobierno de Mariano Rajoy estudia incluso hacer valer el artículo 155 para acabar con la inmersión lingüística, de manera que se garantice el derecho de quienes quieren enseñanza en castellano para sus hijos.

En este contexto, las políticas del Consell en favor de promocionar el valenciano, y en concreto, la cuestión del requisito, han vuelto a la arena política. En la Comunitat Valenciana también Ciudadanos y el PPCV compiten por un mismo espacio. Los populares de Isabel Bonig tienen claro que para no perder su hegemonía deben evitar que Cs les ocupe el espacio. El valenciano ha sido siempre un terreno donde se han movido sin complejos y el discurso es claro: mérito sí, pero no requisito. En esta etapa, además, han centrado sus críticas en el supuesto proceso de catalanización que el Consell lleva a término en cuestiones lingüísticas. Ciudadanos también se ha sumado a esta batalla y los populares quieren cortarles el paso.

Ofensiva en las Corts

Esta semana el grupo popular en las Corts ha anunciado una iniciativa sobre la prohibición de requisitos lingüísticos excluyentes a los empleados públicos valencianos. Una medida que parece pensada para contrarrestar en el parlamento valenciano la propuesta de Ciudadanos

Se adelanta en meses un debate que tardará mucho en llegar a las Corts. La nueva ley de Función Pública, que regula el requisito aunque con excepciones para el personal médico, ha pasado por el pleno del Consell pero todavía está en fase de negociación con los sindicatos.

Por mucha prisa que el Consell se dé, difícilmente llegará al parlamento antes del verano. Además, aunque entrara en vigor, se abriría un plazo de seis meses para fijar la hoja de ruta del requisito. Transcurrido un año sin acuerdo, comenzaría a aplicarse automáticamente.

Agents dinamitzadors i gestió comuna de les terres: les novetats de la llei d'estructures agràries


El Consell aprova el projecte de llei que "enfortirà el nostre sector agrícola" i el remet a les Corts

Divendres, 16 de febrer de 2018 13:00h

El minifundisme, la dispersió parcel·lària i l'envelliment de la població agrària són les principals debilitats dels camps.. PXHERE

Íngrid Lafita / València

El Plenari del Consell ha aprovat el projecte de llei que fixa la futura estructura productiva agrària valenciana i l'ha remés a les Corts per a la seua deliberació i votació. Així ho ha explicat la Generalitat en un comunicat, on també han afegit que aquest projecte de llei "serà el nou marc legal general que buscarà fer de l'agricultura una activitat rendible i sostenible, mitjançant l'actualització i el desenvolupament d'algunes mesures ja existents, així com la regulació i l'establiment de diferents instruments i actuacions de nova implementació".

Tal com ha explicat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al Consell, el 3 de març la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, ja va explicar l'avantprojecte de la llei. Ara la normativa seguirà la seua tramitació a les Corts.

Oltra ha enumerat les diferents "debilitats estructurals que té el nostre sector agrícola": el minifundisme, la dispersió parcel·lària i l'envelliment de la població agrària. Aquestes tres febleses són les que han portat a la generació d'un nou marc per a millorar "les nostres estructures agràries i la nostra competitivitat". Tot amb la voluntat d'aconseguir que al territori valencià existisquen explotacions viables, un enfocament respectuós amb el territori, la població i el medi ambient.

Les principals novetats que ha destacat la vicepresidenta són la creació de la figura de l'agent dinamitzador, "encarregat de dinamitzar cultius i parcel·les", la creació d'una xarxa de terres i la gestió comuna de parcel·les. Per això, per a posar en valor el sòl infrautilitzat, cal elaborar un inventari de "quin i quant de sòl tenim i saber la situació real".

La nova norma, que vol actuar també contra l'abandonament de terres, compta amb huit capítols, 109 articles i diverses disposicions addicionals. Centrada en les persones que treballen la terra i en l'activitat econòmica del sector primari, la llei concedirà a l'agricultura "una funció estratègica per a la societat per la seua contribució a la creació de llocs de treball i a la vertebració del territori, el medi ambient, l'adaptació i la mitigació del canvi climàtic". També s'impulsaran els models sostenibles de producció d'aliments.
https://www.diarilaveu.com/noticia/79868/projecte-llei-estructures-agraries

TAL DIA COM AVUI AL 1954 (any de la gelà, 2a onada de fred)



Nevada a València
1954.- Fortíssima onada freda a tot el territori valencià que fa que arribe a nevar a nivell del mar i a les comarques més pròximes a la Mediterrània.
DATES I FETS, PER E. CASTELLANO