dimarts, 13 d’agost del 2019

La Diputació demana a la ciutadania que extreme les precaucions per a previndre incendis forestals

La Diputació demana a la ciutadania que extreme les precaucions per a previndre incendis forestals
LA DIPUTACIÓ DEMANA A LA CIUTADANIA QUE EXTREME LES PRECAUCIONS PER A PREVINDRE INCENDIS FORESTALS
La Diputació demana a la ciutadania que extreme les precaucions per a previndre incendis forestals
Castelló, 12.08.2019. El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha enaltit hui el treball que desenvolupa el Consorci Provincial per a prevenir i sufocar els incendis forestals a les comarques castellonenques i, encara que destaca el bon balanç en el que portem de campanya estival, insisteix que en temes com el del foc “mai cal baixar la guàrdia”.

Sobre aquest tema, les dades actualitzades parlen d'un total de 146 incendis en la present campanya, que encara que a nivell de dades suposa un 35 per cent més d'actuacions que en 2018, en termes d'afecció en superfície cremada és de “poca incidència” pel que fa a hectàrees cremades. Per aquest motiu ressalta el treball que realitzen bombers professionals, forestals i voluntaris al llarg de la província.

Amb tot, Abel Ibáñez recorda que “encara queda estiu per davant, hi ha dies a nivell climatològic complicats, com el passat cap de setmana, i ningú es pot confiar”, per la qual cosa reclama a la ciutadania que “siga prudent, que no es confie i que extreme les precaucions”.

La preocupació de la Diputació de Castelló pels incendis forestals és máxima. Per aquest motiu aquests dies s'estan realitzant visites als parcs professionals per a conéixer de primera mà les seues necessitats. Aquest és el cas de l'àrea operativa de la Plana Alta, a Orpesa, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació, José Martí, acompanyat pel mateix Abel Ibáñez i per l'alcaldessa de la localitat, la també diputada provincial María Jiménez.

José Martí ha destacat “l'excel·lent treball que realitzen els bombers d'un consorci que és, sens dubte, un referent a nivell nacional”. Martí subratlla per això la seua labor diària, destacant que, “amb una província amb una superfície forestal tan extensa com la de Castelló, això obliga a extremar les precaucions, per descomptat durant tot l'any, però especialment els mesos d'estiu”.

L'àrea operativa de la Plana Alta presta assistència a un total de 12 municipis: Benicàssim, Benlloc, Borriol, Cabanes, Orpesa, la Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, Torreblanca, la Torre d’en Domènec, la Vall d'Alba, Vilafamés i Vilanova d'Alcolea. Amb una població censada de 52.500 habitants, durant l'any passat es van atendre 617 serveis. En el que va de 2019 la xifra s'eleva a 341.

El personal consta d'un cap de parc, cinc caps de torn, cinc caps i 25 bombers. L'àrea operativa de la Plana compta amb sis vehicles, a més d'una barca i una moto per a salvaments en el mar. En funcionament des de 1993, les noves instal·lacions es van inaugurar en 1999.
https://www.dipcas.es/va/actualidad/la-diputaci-demana-a-la-ciutadania-que-extreme-les-precaucions-per-a-previndre-incendis-forestals

El grup socialista municipal, informa:Diputació articula ajudes contra l´empobriment energètic als municipis de menys de 20.000 habitants

Resultado de imagen de Patricia Puerta Barberá
LA DIPUTACIÓ ARTICULA AJUDES CONTRA L'EMPOBRIMENT ENERGÈTIC
La Diputació articula ajudes contra l'empobriment energètic
Castelló, 12.08.2019. La Diputació de Castelló ha aprovat les bases de la convocatòria de subvencions econòmiques de mesures institucionals contra l'empobriment energètic, unes ajudes dirigides als ajuntaments de menys de 20.000 habitants que han estat aprovades recentment per la Junta de Govern de la institució provincial que presideix José Martí.

Les bases, ratificades per tots els grups polítics amb representació en la Diputació, recullen una quantitat estimada de 50.000 euros per a aquest 2019 i contempla una sèrie de requisits que hauran de complir les persones amb el risc d'exclusió social que sol·liciten les ajudes.

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, responsable també de Benestar Social, assenyala com a “prioritat” de la institució provincial “ajudar les persones dels nostres pobles que més ho requereixen, perquè tots han de disposar dels serveis essencials per al seu dia a dia, treball en el qual hem d'implicar-nos totes les administracions perquè hi ha molts ciutadans que ens necessiten”.

Per a poder accedir a les ajudes hauran de trobar-se empadronats en un municipi de la província de Castelló amb població inferior als 20.000 habitants. Al costat d'això, disposar d'un contracte amb una empresa comercialitzadora d'energia elèctrica, gas o aigua potable en l'habitatge que constituisca la residència de la persona o la unitat de convivència. En el cas que el sol·licitant es trobe en un habitatge llogat i el contracte amb l'empresa es trobe formalitzat per l'arrendatari, s'entendrà per requeriment de pagament el realitzat a aquest.

De forma paral·lela, cal presentar acreditació documental d'impagament d'un rebut o requeriment de l'empresa subministradora o de l'arrendador on s'assenyale el tall de subministrament per l'impagament dels rebuts de subministrament d'energia elèctrica, gas o aigua potable l'any 2019. A això s'uneix el tindre uns ingressos en la unitat de convivència que no superen la quantia mensual de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), establerta per a l'any 2019 en 548,90 euros, en el moment de la valoració de la necessitat d'accés a la subvenció econòmica.

Els beneficiaris tindran per la seua part una sèrie d'obligacions: complir l'objectiu que fonamenta la concessió de la prestació econòmica, justificar davant l'entitat col·laboradora el compliment dels requisits, sotmetre's a les actuacions de comprovació i comunicar a l'entitat col·laboradora l'obtenció d'altres subvencions, ajudes o ingressos que financien l'objecte de la prestació econòmica assignada.

També poden concórrer a la convocatòria com a entitats sol·licitants ajuntaments de poblacions amb menys de 20.000 habitants, mancomunitats i consorcis de municipis per a la gestió de les prestacions personals garantides de serveis socials, a l'efecte de dur a terme l'assignació i lliurament a la població beneficiada de la dotació econòmica establerta per la corporació provincial. En tots els casos, els destinataris de les ajudes percebran un màxim de 500 euros anuals per persona o unitat de convivència que reunisca els requisits establerts. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 6 de setembre.

Atenent a l'anterior, podran concórrer a la present convocatòria, les següents entitats locals:

a) Ajuntaments: Alcalà de Xivert, Alfondeguilla, Almenara, les Alqueries, Artana, Benicàssim, Betxí, Borriol, Cabanes, Eslida, la Llosa, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Santa Magdalena de Polpis, Torreblanca, la Vilavella i Xilxes.

b) Mancomunitats: Mancomunitat Alt Maestrat, Mancomunitat Alt Palància, Manomunitat Baix Maestrat, Manomunitat Castelló Nord, Mancomunitat Els Ports, Mancomunitat Espadà-Millars, Mancomunitat de Penyagolosa-Pobles del Nord i Mancomunitat Plana Alta.

c) Agrupacions: L'Alcora, Montán, Segorbe, la Vall d'Alba, Villahermosa.

d) Consorcis: Consorci de Pobles Menuts dels Ports.

Definida com una combinació d'ingressos econòmics escassos, preus en augment de l'energia domèstica i deficients nivells d'eficiència energètica en l'habitatge, la pobresa energètica concorre en una llar quan la seua unitat de convivència és incapaç d'atendre el cost d'uns serveis de subministrament d'energia suficients per a la satisfacció de les seues necessitats domèstiques, o quan es veu obligada a destinar una part excessiva dels seus ingressos al pagament de la factura energètica del seu habitatge.

Des de l'inici de la crisi econòmica es constata en les llars espanyoles una dificultat, cada vegada major, per a l'atenció dels costos derivats del subministrament energètic per a les seues necessitats bàsiques de calefacció, refrigeració, il·luminació o fins i tot d'aigua potable. Aquesta circumstància obliga els poders públics a l'articulació de mesures extraordinàries dirigides a garantir l'accés als subministraments bàsics d'energia i aigua potable a les persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

En aquest sentit, per a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i les Diputacions d'Alacant, Castelló i València, com a resultat d'una sessió de coordinació interinstitucional celebrada en data 20 d'octubre de 2015, es va articular, des de l'exercici econòmic 2016, una línia de mesures contra l'empobriment energètic, consistent en la concessió directa de subvencions econòmiques als Ajuntaments que haurien de ser destinades, com a prestacions econòmiques gestionades des dels Equips de Serveis Socials de Base (ESSB), a persones o unitats familiars que, per disposar d'uns ingressos econòmics insuficients per a això, no poden fer front al pagament dels subministraments d'energia elèctrica, gas i aigua potable, trobant-se en situació de risc d'exclusió social.

Les entitats col·laboradores per a la gestió de l'aportació econòmica de Generalitat Valenciana, i receptores en primera instància d'aquesta, són, per acord interinstitucional, els municipis amb població superior a vint mil habitants, havent-se disposat que les Diputacions Provincials de la Comunitat Valenciana atengueren les necessitats en matèria de pobresa energètica de les persones o unitats familiars domiciliades en els municipis de la seua demarcació territorial amb població inferior a vint mil habitants, mitjançant l'assignació econòmica de la dotació econòmica que corresponga a favor dels respectius Ajuntaments, per a la seua distribució pels Equips d'Intervenció Social com a prestacions econòmiques entre la població en situació de pobresa energètica.

Constitueix, doncs, l'objecte de la present iniciativa, la col·laboració institucional de l'Excma. Diputació Provincial de Castelló, en l'articulació de mesures contra l'empobriment energètic de la persones, unitats familiars o unitats de convivència que, domiciliades en municipis de Castelló amb una població inferior a 20.000 habitants, es troben en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.
https://www.dipcas.es/va/actualidad/la-diputaci-articula-ajudes-contra-l-empobriment-energ-tic

El grup socialista municipal, informa: L´Ajuntament passarà al cobro el rebut d´aigua i clavegueram del segon semestre

Resultado de imagen de pozo cambrils agua les coves de vinroma

PROVINCIA DE CASTELLÓN DE LA PLANA
AYUNTAMIENTOS

LES  COVES VINROMÀ
Padrón de suministro de agua potable del segundo trimestre de 2019Por resolución de Alcaldía de 2 de agosto de 2019 se ha aprobado el padrón de la tasa por prestación del servicio de suministro de agua potable y la tasa de alcantarillado correspondiente al segundo trimestre de 2019.Dicho padrón se expone al público por plazo de quince días, a contar desde el siguiente al de la publicación en el Boletín Oficial de la Provincia del presente anuncio, durante el cual estará a disposición de los interesados en las oficinas del Ayuntamiento, que podrán exa-minarlos y formular las reclamaciones que estimen oportunas.El periodo de cobro voluntario finalizará el 30 de septiembre de 2019. Transcurrido dicho plazo las deudas serán exigidas por el pro-cedimiento de apremio y devengarán el recargo de apremio, intereses de demora y en su caso las costas producidas.Les Coves de Vinromà, documento con firma electrónica.
El Secretario-Interventor, José Juan Pozo Rivas.
ADMINISTRACIÓN LOCALBOP 101 - 13 de agosto de 2019

https://bop--dipcas--es.accesible.inclusite.com/PortalBOP/obtenerPdfAnuncio.do?idAnuncio=107135