dilluns, 6 de juny del 2022

DIPUTACIÓ SUBVENCIONA EL TAXI-SANITARI

 


José Martí: “Amb els 1,8 milions d'euros que la Diputació transfereix al Fons de Cooperació per a polítiques socials els ajuntaments guanyen autonomia i capacitat de decisió”

  • La vicepresidenta Puerta assenyala que se'ls dota de més recursos perquè decidisquen com utilitzar-los, eliminant situacions passades en les quals al no poder justificar despeses els consistoris van haver de retornar 400.000 euros del programa del taxi rural, que estava dotat amb 600.000 euros

Castelló, 06 de juny de 2022. El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que amb els 1,8 milions d'euros transferits en 2022 per la Diputació de Castelló al Fons de Cooperació Local per a la seua utilització en programes d'índole social s'està enfortint l'autonomia municipal dels xicotets ajuntaments de la província i la igualtat d'oportunitats de les persones que resideixen en ells. Segons explicita, la institució provincial els dota amb recursos perquè en l'exercici de la seua autonomia i capacitat de decisió, les alcaldesses, els alcaldes i les corporacions destinen els fons que els corresponen a aquells serveis que consideren que són prioritaris. «Ells decideixen a què els volen dedicar, sense que des de la Diputació se'ls obligue a prendre cap decisió. Ara, cada ajuntament decideix lliurement si opta pel taxi rural, plans d'igualtat, iniciatives locals d'envelliment actiu o de prevenció de la salut, o qualsevol altre programa d'índole social».

Racionalitat i menys burocràcia

Sobre aquest assumpte, la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, explica que «amb els canvis que hem introduït guanyem a més en racionalitat, ja que s'eviten situacions com les que es van donar amb el pressupost de 2019, l'últim elaborat per l'anterior equip de govern, quan es van pressupostar 600.000 euros per al programa del taxi rural i els ajuntaments van haver de retornar al voltant de 400.000 euros per no poder justificar la despesa conforme al que establien les bases del moment». Afegeix que «amb el nou sistema, els ajuntaments ixen guanyant perquè veuen reforçada la seua autonomia i perquè disminueix considerablement la càrrega de treball administratiu, en eliminar-se l'elaboració de projectes i justificacions». Una descàrrega burocràtica de la qual també es beneficia l'àrea de Benestar Social de la pròpia Diputació».

El taxi rural

La vicepresidenta incideix en què «els pobles tenen més diners que mai per a decidir en què ho utilitzen: els qui necessiten destinar-ho al taxi el poden fer, i els qui no el necessiten poden dedicar-lo a un altre menester, sense perdre recursos, que és el que ocorria abans». D'aquesta manera, «ningú resulta perjudicat i avancem en matèria d'igualtat d'oportunitats».

Política social per a frenar la despoblació

José Martí també ha defensat el caràcter social dels pressupostos de #MésImpulsCastelló, destacant que «quasi la meitat dels 10 milions d'euros amb els quals compta l'àrea de Benestar Social per a 2022, 4,8 milions d'euros, va destinat a l'atenció de les persones que resideixen en municipis de menys de 10.000 habitants». En aquest sentit, explica que quasi el 50% dels recursos de l'àrea, 4,8 milions d'euros, es destinen al finançament dels equips base de serveis socials i a la prestació d'ajudes d'emergència i pobresa energètica per a persones vulnerables».

«El gran objectiu», explica el president, «és facilitar que els ajuntaments puguen potenciar la cartera de serveis a la ciutadania, una circumstància que també contribueix a posar fre a l'èxode rural i la despoblació».

GENERALITAT SUBVENCIONA AL POBLE DE LES COVES AMB 66.515,64 € PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES DESOCUPADES

 





NOMBRE TITULAR EXPTE:AYUNTAMIENTO DE LES COVES DE VINROMA 

IMPORTE SOLICITADO: 69.620,88 

IMPORTE PROPUESTO PARA CONCESIÓN: 66.515,64

Más de 1.500 personas desempleadas trabajarán este verano en tareas de conservación de montes gracias al programa Avalem Experiència

- Labora destina 15 millones a esta subvención de la que se beneficiarán 1.400 personas.

- Esta ayuda forma parte del plan Avalem Expèriencia

(06/06/2022) - Labora destina 15 millones a esta subvención de la que se beneficiarán 1.400 personas.

- Esta ayuda forma parte del plan Avalem Expèriencia


Más de 1.500 personas desempleadas trabajarán durante seis meses en tareas de limpieza de montes desde este verano destro de las actuaciones desarrolladas en el programa Avalem Experiència (Emerge) de Labora.

El Servicio Valenciano de Empleo y Formación ha publicado en su página web (consultar aquí) el listado de entidades locales que han sido beneficiarias de esta subvención y que podrán realizar los contratos.

https://bit.ly/RepartoEMERGE22

En total, serán 293 los ayuntamientos en riesgo de despoblamiento, de incendio forestal y prioridad operativa en la extinción de incendios (74 de Alicante, 99 de Castellón y 120 de València).

A través de esta ayuda las personas desempleadas son contratadas para realizar actuaciones que mitiguen o reduzcan un riesgo contemplado en un plan o procedimiento de emergencias y de manera especial la reducción de los riesgos poblacionales derivados de los incendios forestales, mediante acciones que favorezcan la intervención de los medios de extinción.

El proyecto Emerge de Labora ha sido elaborado conjuntamente por la Conselleria de Economía y la Agencia Valenciana de Seguridad y Emergencias. Se trata de una acción transversal y de trabajo conjunto entre los distintos departamentos de la Generalitat en colaboración con los ayuntamientos valencianos, que supondrá una inversión de 15 millones por parte de Labora.

Labora financiará los costes laborales de las contrataciones de los ayuntamientos. Los contratos que se formalicen deberán tener una duración de al menos seis meses a jornada completa y no podrán servir para cubrir vacantes de los puestos de trabajo de la entidad.

Para poder acceder a estas contrataciones las personas desempleadas deberán de estar inscritas en Labora y tener actualizada su demanda de empleo. Esto puede hacerse a través de su página web, en el apartado PuntLabora, autoentrevista. Los ayuntamientos ofrecerán puestos de trabajo de capataz/a, o peones/as con las siguientes ocupaciones: peones/as forestales; podadores/as y/o motoserristas forestales, trabajadores/as del alcornoque, trabajadores/as forestales en general, peones/as agrícolas en general y trabajadores/as agrícolas.

Cabe recordar que no es necesario apuntarse a este programa, sino que las personas serán seleccionadas entre los perfiles que cumplan con los requisitos. Asimismo, la ciudadanía tiene a su disposición un servicio de orientación para apoyarles de manera personalizada en su búsqueda de empleo (consultar aquí).

https://puntlabora.gva.es/puntlabora/


La estrategia Emerge responde a tres de los grandes retos que enfrenta actualmente la Comunitat Valenciana: la necesidad de mantener adecuadamente el patrimonio natural para evitar los incendios forestales; el creciente riesgo de despoblamiento; y la necesidad de generar puestos de trabajo para garantizar la inclusión social, especialmente en el interior.

Estas ayudas forman parte del plan Avalem Expèriencia, un programa que busca dar respuesta a la situación de emergencia social que supone la elevada tasa de desempleo en las personas de más de 30 años, especialmente los que llevan más de 12 meses en paro.

El Servicio Valenciano de Empleo y Formación ha puesto a disposición de la ciudadanía una newsletter donde las personas inscritas reciben información en su correo electrónico sobre ayudas, empleo y formación. Cualquier persona que quiera enterarse de cuáles son las próximas ayudas que publicará Labora puede inscribirse en el siguiente enlace: consultar aquí

https://puntlabora.gva.es/puntlabora/atenciontelefonica?fbclid=IwAR1ZsqNGFEObXjv2vLI39VQe9q_L5WpQTsKPxm6AFaVfihNeC0wjE7a1xMk

La Diputació de Castelló inverteix 735.000 per a garantir el Servei de Promoció de l'Autonomia Personal en 97 pobles de menys de 10.000 habitants

 



  • El president de la Diputació, José Martí, destaca que la prestació de serveis a les persones majors als seus pobles també contribueix a lluitar contra la despoblació


Castelló, 05 de juny de 2022. L'àrea de Benestar Social de la Diputació de Castelló ha publicat la resolució de la seua línia d'ajudes per al manteniment i equipament del Servei de Promoció de l'Autonomia Personal (SPAP), que compta amb una dotació de 735.000 euros. Es tracta d'unes subvencions de les quals es beneficiaran 97 ajuntaments amb una població inferior a 10.000 habitants. La xarxa de SPAP provincial suma dos nous municipis respecte a 2021, exercici en el qual el nombre de municipis adherits va ser de 95.


El president de la Diputació, José Martí, assenyala que «fem un esforç molt important en aquesta matèria perquè considerem fonamental l'enfortiment del servei que es presta a les persones majors en els seus llocs de residència, als pobles en els quals han viscut sempre, volem que estiguen ben cuidats en els seus propis municipis».


A més, ha assenyalat que amb la implementació d'aquesta mena de polítiques s'aconsegueix que els familiars de les persones majors mantinguen la vinculació amb els seus pobles, la qual cosa recorda que «també afavoreix a la lluita contra la despoblació, una de les línies estratègiques de l'actual equip de govern de la Diputació».



En similars termes s'ha manifestat la vicepresidenta i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha celebrat que «cada vegada hi haja més municipis en els quals estiga activa la Unitat de Promoció de la Autonomia Personal.


Puerta ha explicat que les SPAP representen l'evolució i millora de les antigues unitats de respir, que «la nova Diputació ha adaptat a les condicions establides en la nova Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius».