dilluns, 28 de novembre del 2022

ESTUDIO DE LAS CARPINTERÍAS Y ESTRUCTURAS DE MADERA DE LA CASA DE “LES SENYORETES” LES COVES DE VINROMÀ

 Asciende el presupuesto de ejecución por contrata a la expresada cantidad de CIENTO OCHENTA Y SEIS MIL TRESCIENTOS SETENTA Y OCHO EUROS CON CUARENTA Y OCHO CÉNTIMOS


El presente estudio tiene la finalidad de definir el estado de conservación de los elementos de madera de la vivienda situada entre las calles San Joaquín y L’Hospital de les Coves de Vinromà. 

Su alcance comprende el reconocimiento de las carpinterías y la estructura de madera, para determinar la presencia de síntomas patológicos que puedan afectar a la seguridad estructural y bienestar del edificio. Las operaciones realizadas consistirán en la elaboración de un trabajo de catalogación de las carpinterías y forjados de la vivienda en el que se analiza el estado de conservación y se proponen acciones para su rehabilitación. 

Todo ello se determina con una premisa de usos de oficina de turismo en la planta sótano y museo en la planta baja y primera





 Presupuesto de ejecución material 142.382,34 
13% de gastos generales 18.509,70 
6% de beneficio industrial 8.542,94 
Suma 169.434,98 10% IVA 16.943,50 
Presupuesto de ejecución por contrata 186.378,48 
Asciende el presupuesto de ejecución por contrata a la expresada cantidad de CIENTO OCHENTA Y SEIS MIL TRESCIENTOS SETENTA Y OCHO EUROS CON CUARENTA Y OCHO CÉNTIMOS

ESTUDIO DE LAS CARPINTERÍAS Y ESTRUCTURAS DE MADERA DE LA CASA DE “LES SENYORETES” LES COVES DE VINROMÀ 185 CONCLUSIONES 

En este proyecto se ha analizado el estado de conservación y las necesidades de intervención de la carpintería y estructuras de madera de una vivienda singular situada en les Coves de Vinromà, y de ello se ha desprendido la necesidad de rehabilitar dichos elementos de madera con objeto de mantener la esencia de la vivienda y potenciar el valor del conjunto edificado. 

Con este estudio de carpinterías y estructura de madera se ha buscado analizar el uso de la madera en las construcciones tradicionales y como el paso del tiempo, y la falta de mantenimiento puede afectar a ellas. 

También cuales de ellas pueden ser rehabilitadas para el futuro uso como oficina de turismo en la planta sótano como el uso de museo en el resto del edificio. Durante la realización del trabajo hemos podido valorar lo complejo que resulta adaptar una construcción antigua a los criterios de diseño y confort actuales, y para ello la necesidad de realizar un estudio previo del estado actual para, posteriormente, tomar las decisiones de actuación que se crean más oportunas y disponer de una adecuada estimación de costes. 



La Diputació de Castelló subvenciona amb 460.442,65 euros ‘l’Escola Matinera’ de 64 municipis de menys de 10.000 habitants

 




  • La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, afirma que, gràcies a aquesta inversió, “donem resposta a la necessitat d'oferir serveis educatius de qualitat i en igualtat de condicions”

Castelló, 26.11.2022. La Diputació de Castelló subvenciona a ajuntaments de municipis de la província de població inferior a deu mil habitants amb 460.442,65 euros per al manteniment de les ‘Escoles Matineres’. Aquesta subvenció beneficiarà a un total de 64 municipis de la província de Castelló.

La subvenció està destinada a la contractació de personal, material, jocs i llits apilables, entre altres necessitats, i és un servei que facilita la conciliació a famílies amb fills i filles en edat escolar.

La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha afirmat que, gràcies a aquesta inversió, “l'equip de govern encapçalat per José Martí respon a la necessitat d'oferir serveis educatius de qualitat en els municipis de la nostra província, perquè totes les famílies castellonenques puguen gaudir dels mateixos mitjans, béns i serveis sense importar on visquen".

Així mateix, amb aquest servei es garanteix que les famílies amb xiquets i xiquetes d'entre 3 i 14 anys de municipis en risc de despoblació puguen dur a terme el seu projecte de vida i compaginar les parts personal i professional en el seu lloc de residència, ajudant així a fixar població.

LA GENERALITAT INFORMA A L´AJUNTAMENT DE LES COVES DELS REQUISITS PER A L´INSTAL.LACIÓ DE FIRES PER NADAL

 



La Direcció General d’Interior ha enviat una circular informativa als ajuntaments per a informals que la competència d’autoritzar el muntatge de fires i instal·lacions portàtils, mòbils o desmuntables en els seus municipis és seua. En el cas de les fires, els consistoris a més hauran de comprovar que la declaració responsable va acompanyada d’un projecte tècnic justificat per un Organisme de Certificació Administrativa que garantisca la seguretat del recinte.

El director general d’Interior, Salvador Almenar, ha assenyalat que aquesta circular “és un recordatori de quins són els requeriments legals i tècnics que han de tindre en compte els ajuntaments”. I explica que la Generalitat “està a la disposició d’aquells consistoris que tinguen dubtes respecte a la normativa”.

L’autorització dels espectacles i activitats que s’efectuen en espais oberts, segons preveu l’article 8 de la llei d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics, són competència municipal. La presentació d’una declaració responsable és suficient perquè les instal·lacions d’aquest tipus inicien la seua activitat oberta al públic.

En el cas de les fires d’atraccions, la llei considera que és assimilable a un establiment i que també s’ha de presentar un projecte tècnic al costat de la declaració responsable. En aquest supòsit, ha afegit Almenar, “la fira suposa un risc implícit i l’Ajuntament ha de validar els punts de vista jurídics i tècnics aquest establiment abans de la seua obertura per a garantir la seua seguretat i preveure possibles incidències”.

En el cas d’una instal·lació eventual, portàtil o desmuntable com un escenari o un inflable poden obrir-se al públic prèvia presentació d’una declaració responsable a l’Ajuntament. La declaració responsable en aquests casos correspon a qui l’haja contractada. El consistori per la seua part haurà d’exigir la documentació acreditativa de diferents característiques de la instal·lació com la seguretat de l’estructura, el seu ancoratge, resistència o caràcter ignífug. A més de l’assegurança de responsabilitat civil i el certificat final del muntatge signat pel tècnic competent.