El portavoz del PSOE y alcalde de Valladolid, Oscar Puente, insiste en la necesidad de llevar a cabo una reforma constitucional para solucionar el problema de Cataluña, pone a Alemania como referencia de Estado federal que funciona y pide al PP que tome decisiones para darle un nuevo marco de convivencia a España.
dimarts, 15 d’agost del 2017
LES COVES DE VINROMA EN FESTES: EL BALL DEL PLA DEL DIA DE L' AGOST (mare de Déu d' Agost)
LES COVES EN FESTES: PREVISIO METEOROLOGICA
Per accedir clicar sobre aquest enllaç
http://www.aemet.es/ca/eltiempo/prediccion/municipios/coves-de-vinroma-les-id12050
El PSPV-PSOE recorda que el Partit Popular es va negar a l'octubre de 2014 a aprovar una moció en la Diputació en la qual s'instava a complir el Pla de Rodalies
Presentat per José Blanco en 2010, que havia de concloure amb l'extensió del servei fins a la localitat de Vinaròs
Dos dels vicepresidents que van votar en contra de la moció van ser Miguel Barrachina i Andrés Martínez. Si Rajoy no haguera paralitzat el Pla de Rodalies elaborat pel Govern de Zapatero, les Rodalies a Vinaròs ja serien una realitat o serien a punt de ser-ho. Andrés Martínez hauria de saber que les Rodalies ara com ara segueixen sent competència del Govern central perquè Rajoy es nega a transferir la seua gestió a la Generalitat Valenciana, amb la corresponent dotació econòmica.
Castelló. 14/08/2017.- La vicesecretària de Relacions Institucionals del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Estíbaliz Pérez, recorda que “la falta de compromís” del Partit Popular amb les Rodalies a la província de Castelló ve des de lluny. Diu que solament fa falta fer una ullada a l'hemeroteca per a recordar que a l'octubre de 2014 els populars van impedir amb la seua majoria absoluta en la Diputació de Castelló que s'aprovara una moció defensada pel llavors portaveu socialista, Francesc Colomer, en la qual se sol·licitava instar al compliment de l'acord sobre Rodalies que en 2010 cosensuó el llavors ministre de Foment socialista, José Blanco, amb l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps. En aquell text de 2010, el ministre Blanco havia inclòs la decisió d'estendre la línia de Rodalies València-Castelló fins a Benicàssim, i la realització d'un estudi que havia de concloure allargant el servei de Rodalies fins a Vinaròs.
En aquell moment, recorda Estíbaliz Pérez, a l'octubre de 2014, el Partit Popular va tirar de majoria absoluta per a deixar clar “el menyspreu que senten els populars pels ciutadans més modests de la província de Castelló, pels qui aspiren a poder desplaçar-se d'un lloc a un altre en transport públic”.
Un menyspreu al que es va sumar amb el seu vot negatiu el llavors vicepresident de la Diputació i avui president provincial del PP, Miguel Barrachina. Va fer el propi el ja (en 2014) vicepresident de la Diputació, Andrés Martínez, “el mateix que es permet el luxe d'atacar a Puig amb el problema de les Rodalies, quan es tracta d'un assumpte que ja s'hauria d'haver-hi resolt i que segueix tal com estava en 2010, entre altres raons, per la covardia del propi Martínez, que a l'octubre de 2014 va ser incapaç de recolzar la moció socialista per a instar a Foment a donar compliment a allò que ja estava compromès des de 2010”.
A la portaveu socialista li criden molt l'atenció les declaracions d'Andrés Martínez, que hauria de saber que “si existeixen diferents administracions és perquè cadascuna d'elles té les seues pròpies competències i les Rodalies, ara com ara, són competència del Ministeri de Foment, del Govern de Rajoy”. I ho segueixen sent perquè “malgrat les contínuas peticions del President Puig, Rajoy es nega a transferir la gestió d'aquest servei i la corresponent dotació econòmica a la Generalitat Valenciana”.
TAL DIA COM AVUI
1238.- Balasc d’Alagó, senyor de Morella, atorga el lloc de Tirig per poblar Joan de Brusca i els seus.
Expertos identifican la N-340 y la CV-13 «de especial peligrosidad»
Se trata de la N-340 y de la CV-13 que va del aeropuerto a Torreblanca.
INFORME DE LA PATRONAL DE GRANDES CONSTRUCTORAS SEOPAN Y DE LA ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE LA CARRETERA
RAMON OLIVARES RUIPÉREZ
15/08/2017
15/08/2017
Los autores del estudio Seguridad en carreteras convencionales: un reto prioritario de cara al 2020, elaborado por la Asociación Española de la Carretera (AEC) y la Asociación de Empresas Constructoras y Concesionarias de Infraestructuras (Seopan) incluyen dos carreteras de la provincia, prácticamente en toda su extensión, entre las 73 en que es urgente trabajar en toda España para reducir los índices de siniestrabilidad. Se trata de la N-340 y de la CV-13 que va del aeropuerto a Torreblanca.
En el documento, que solo analiza las carreteras con mayor densidad de tráfico, se proponen tres tipos de actuaciones en función de sus características como vía y de los accidentes que alberga. En el caso de las dos carreteras castellonenses, incluyen tramos catalogados como «de especial peligrosidad»... y estos comprenden prácticamente todo su recorrido: 13 kilómetros de los 16 de que consta la CV-13 (solo no está así catalogada en los 3 kilómetros en que es autovía); y la práctica totalidad de la N-340, desde Nules a Peñíscola, donde a finales del 2015 se puso en servicio una nueva variante hasta pasar Vinaròs.
Para reducir la siniestralidad en estos tramos, los expertos de la AEC y la patronal de las grandes constructoras Seopan proponen obras en su trazado por valor de 56,934 millones de euros, algunas destinadas a separar los tráficos y que incluyen actuaciones de bajo coste. De aquellos, 7,8 servirían para actuar en la carretera de titularidad autonómica; mientras el resto iría a parar a la N-340, divivida en dos tramos: 10,7 millones para trabajos desde Nules hasta superar Castellón; y 38,4 en los 64 kilómetros que van desde allí hasta Peñíscola.
El objetivo de los autores del estudio es reducir con estas obras (a nivel estatal proponen invertir 730 millones para trabajar en 1.121 kilómetros de carreteras) la siniestrabilidad que registra la red convencional, «ya que esta concentra la mayor parte de la accidentabilidad», con 8 de cada 10 fallecidos en carretera en el 2015, explica el director general de la AEC, Jacobo Díaz. Ante ello, y dado que en los últimos años se ha frenado la reducción de accidentes, «es vital acometer otro tipo de actuaciones que anticipen el error humano y sean capaces de corregirlo o paliar sus consecuencias», afirma el presidente de Seopan, Julián Núñez.
El PSPV, contra "el 'Levante Español'"
La diputada Mercedes Caballero es queixa de les "nombroses" errades en la denominació de pobles i comarques valencianes als mitjans estatals i defensa el terme 'Comunitat Valenciana'
Dilluns, 14 d'agost de 2017
Dilluns, 14 d'agost de 2017
El PSPV vol que, tant als mitjans de comunicació públics i privats com a Internet, s'arrepleguen de forma adequada les denominacions oficials de "la Comunitat Valenciana, les províncies, les comarques i els municipis valencians". En una nota de premsa, el grup parlamentari a les Corts constata que "són nombroses les ocasions en què les empreses periodístiques adjudiquen noms erronis o inexistents a diferents localitzacions del territori de la Comunitat Valenciana". Per aquest motiu, la diputada Mercedes Caballero ha demanat al Consell que facilite a la resta de governs autonòmics, així com a tots els mitjans de comunicació públics i privats, "un llistat oficial amb les denominacions oficials de la Comunitat".
Levante Español
Mercedes Caballero ha fet especial esment de la "denominació inexistent i errònia" amb la qual en nombroses ocasions es fa referència al País Valencià com a Levante Español. "Malgrat ser una denominació molt antiga, procedent d'un temps en el qual el nostre país tenia una distribució geogràfica diferent a l'actual i que fa referència al vent que entra en la península per l'est i no a un àrea geogràfica concreta, continua sent una frase de referència als mitjans per a parlar de la Comunitat", ha lamentat. Per açò, ha insistit en la necessitat de dirigir-se oficialment als mitjans de comunicació estatals "públics i privats" perquè no empren "aquest terme inexistent".
Foyos, Torrente i Huerta Norte
Caballero ha posat altres exemples de "les nombroses incorreccions que, especialment els mitjans audiovisuals nacionals, cometen en relació amb el nom de municipis amb denominacions en valencià, com és el cas de Foyos (per Foios); Torrente (per Torrent); Huerta Norte (per l'Horta Nord) o Los Puertos de Morella (pels Ports)".
La diputada ha afegit que "els errors no es limiten als mitjans audiovisuals, sinó que són extensibles a tots els mitjans de comunicació i a la xarxa". De fet, la diputada socialista també ha volgut remarcar que "malgrat que els cercadors generalistes sí que reconeixen les denominacions oficials "gran part de les pàgines o enciclopèdies a què remeten, com ara Wikipedia, parlen únicament i exclusivament d'aquests municipis, comarques o províncies en castellà, quan moltes vegades eixa denominació ni tan sols existeix”.
"Comunidad Valenciana, de fet, és, per a Wikipedia, el nom de la Comunitat Valenciana i la denominació que utilitzen en tot l'article destinat a la nostra autonomia malgrat que ells mateixos reconeixen al seu article que l'única denominació oficial és Comunitat Valenciana”, ha remarcat Caballero. La diputada ha demanat als responsables de la Generalitat que inicien les accions oportunes amb els responsables de la xarxa perquè resolguen aquests errors.
ÀUDIOS RELACIONATS
- La diputada Mercedes Caballero demana que es deixe d'emprar el terme 'Levante Español' per a referir-se alPaís Valencià.
- Clicar enllaç
- https://www.diarilaveu.com/noticia/75832/pspv-llevant-espanyol
LES COVES DE VINROMA EN FESTES: MOMENTS
Cèsar Villalonga Gascó
Per accedir a les imatges clicar sobre aquest enllaç
https://www.facebook.com/cesar.villalongagasco/videos/796668563837370/
Subscriure's a:
Missatges (Atom)