dimarts, 20 de juny del 2017

XIMO PUIG SECRETARI GENERAL

Resultado de imagen de ximo puig Declaración en favor de la Integración, la Unidad i el Cambio
Declaración en favor de la Integración, la Unidad i el Cambio
Los y las militantes del PSOE de toda España, en un proceso democrático ejemplar, hemos elegido mediante el voto libre y propio de casi el 80% de la militancia, a nuestro Secretario General: Pedro Sánchez. Ahora, finalizadas estas elecciones, todos los socialistas valencianos, sin lugar a dudas, como compañeros que somos y desde la lealtad que nos une a nuestros valores centenarios, estamos al lado de nuestro Secretario General Federal.
En el XXXIX Congreso Federal, hemos elegido una nueva dirección política para construir una alternativa política que nos debe permitir consolidar y ampliar las conquistas sociales y dar una respuesta real a los nuevos retos y problemas a los que se enfrenta la sociedad española.
Para conseguirlo necesitamos nuevas ideas, unidad y liderazgo. Para avanzar es imprescindible que todas y todos los socialistas trabajemos en la misma dirección y, con la participación activa de la militancia, reforcemos los liderazgos políticos y sociales en cada ámbito territorial, analizando y debatiendo en común las políticas y estrategias para seguir mejorando la calidad de vida de las personas.
En la Comunidad Valenciana, tras 20 años de gobierno del PP, que nos dejó un país arruinado económica, social y moralmente; el pasado 2015, el PSPV logró configurar un gobierno de progreso (Pacto del Botánico), que nos ha permitido recuperar la autoestima y la capacidad de volver a creer en nuestro futuro como pueblo. Un gobierno que está aplicando políticas de izquierdas que no sólo tienen el apoyo de los votantes y militantes socialistas, sino también de amplios sectores de la población valenciana que están comprobando que, a pesar de la falta de financiación del Estado, estamos haciendo buenas políticas en educación, en sanidad, en bienestar social, en promoción económica y en empleo que generan nuevas oportunidades.
Los socialistas de la Comunidad Valenciana, iniciamos ahora una nueva etapa política que nos debe permitir profundizar en la conexión entre el PSPV y el gobierno de la Generalitat, mejorar la participación de la militancia en los procesos de toma de decisiones y que involucre a la ciudadanía en la elaboración de nuestras políticas.
Necesitamos un PSPV renovado, ilusionado y valiente; que se adapte a la sociedad global y a las nuevas formas de hacer y participar en política, para que vuelva a conectar con la gente. Un PSPV que, desde un liderazgo integrador, cuente con todos aquellos que quieran aportar sus capacidades para construir un proyecto político de futuro. En definitiva, un PSPV que refuerce al actual gobierno de la Generalitat para que podamos seguir aplicando políticas progresistas y que nos impulse en las próximas elecciones autonómicas y municipales como el partido referente de la izquierda valenciana.
Ahora, los militantes del PSPV tenemos un doble objetivo: unirnos todos alrededor de Pedro Sánchez, para ayudarle a recuperar el gobierno de España con el mejor proyecto; y la de unirnos todos alrededor de Ximo Puig, para que tenga la fuerza de liderar el PSPV y la Generalitat Valenciana.
Por todo ello, le expresamos nuestro apoyo al Secretario General y Presidente, Ximo Puig, como candidato a la Secretaría general del PSPV-PSOE para que, introduciendo los cambios necesarios, lidere esta nueva etapa para volver a ilusionar al conjunto de la militancia del PSPV-PSOE y situar al PSPV a la vanguardia de la socialdemocracia europea.

PEP LLUIS GRAU I SUSSANA ROS CÀRRECS DE LA NOVA DIRECCIÓ SOCIALISTA

http://cadenaser.com/emisora/2017/06/19/radio_castellon/1497885140_198190.html


JAUME MAICAS Castellón
Los afines al secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, en la provincia de Castellón consideran que los nombramientos en la ejecutiva federal culminan un proceso de renovación. Los ex diputados en el Congreso por Castellón, Susana Ros y Pep Lluis Grau, ocupan cargos en la nueva dirección socialista.
El ex diputado en el Congreso, Pep Lluis Grau, ha asegurado en declaraciones a Radio Castellón que el Congreso federal, que el PSOE ha celebrado este fin de semana en Madrid, ha sido importante para la provincia, porque Castellón nunca había gozado de tanta representación en la dirección nacional.
Pep Lluis Grau fue nombrado este fin de semana como miembro nato del Comité Nacional y Susana Ros, formará parte de la ejecutiva socialista, al frente de la sección ejecutiva del partido para la violencia de género.
El PSOE finalizó ayer el Congreso que ha ratificado a Pedro Sánchez como nuevo secretario general. Una vez ha finalizado el congreso nacional, ahora el PSPV debe afrontar las primarias, el próximo 16 de julio, y el congreso autonómico. Hoy comienza el plazo para presentar candidaturas, Rafa García, el alcalde de Burjassot presentará esta tarde, a las cinco, su candidatura a la secretaría general del PSPV, y competirá con el actual secretario general y president de la Generalitat, Ximo Puig, quien aspira a ser reelegido. Puig ha presentado su candidatura en el Jardín Botánico de València y ha afirmado que aspira a renovar la confianza de los socialistas valencianos al frente del partido.
Puig ha presentado su candidatura acompañado por la consellera de Sanidad, Carmen Montón, el portavoz en Les Corts, Manuel Mata, y el alcalde de Torrent, Jesús Ros, cargos que han apoyado siempre a Pedro Sánchez como secretario general del PSOE.
EL Congreso del PSPV se celebra los días 28, 29 y 30 de julio.


UNITAT, INTEGRACIÓ I CANVI

Diari Veu del País Valencià

Apuntalar el Botànic o l'amistat amb Ferraz: la cruïlla del PSPV

Els socialistes han de triar entre l'estabilitat del govern o una relació fluïda amb el nou secretari d'organització del PSOE, el valencià José Luis Ábalos

L'aliança de Ximo Puig amb Susana Díaz, que va derivar en el seu suport sense embuts a la presidenta andalusa durant les darreres primàries socialistes, formava part de la vella aspiració del secretari general del PSPV d'assolir una influència decisiva del socialisme valencià al PSOE. Més en concret, el president de la Generalitat tenia calculat que, amb Díaz a la planta noble de la seu del carrer de Ferraz de Madrid, un valencià podria ocupar la Secretaria d'Organització.
Això mateix és el que ha aconseguit en pocs mesos José Luis Àbalos amb l'audaç aposta a tot o res que el va convertir en escuder de Pedro Sánchez i coreògraf de la seua campanya triomfal. Àbalos ha apujat l'aposta amb el patrocini des del seu nou despatx madrileny de la candidatura de Rafa García a la Secretaria General del PSPV. La victòria de l'alcalde de Burjassot en les properes primàries faria que la influència d'Àbalos al socialisme espanyol poguera jugar a favor de la federació valenciana del PSOE, almenys a efectes d'interlocució amb la direcció estatal.
Els relats de la campanya: Botànic i Blanqueries
La víctima d'aquest resultat seria en primer terme Ximo Puig. Perdria el seu paper de representant del socialisme valencià. Puig va avançar-se unes hores a la presentació ofical de García com a candidat a la reelecció al càrrec que ocupa des de fa cinc anys. Una paradoxa més i alhora declaració d'intencions de la campanya que tot just començava va ser l'elecció dels llocs on fer públiques les candidatures.
Ximo Puig va triar el Jardí Botànic de València, el lloc que dóna nom al govern que presideix i, des de juny de 2015, símbol del canvi polític alPaís Valencià després de 20 anys d'hegemonia del Partit Popular. Aquest és el primer i principal aval que presenta el cap del Consell, una conquesta i un procés que, segons va voler visualitzar, corren perill si resulta derrotat. 
Per a la fotografia oficial va prescindir dels seus col·laboradors directes i va triar coneguts votants de Pedro Sánchez com el portaveu a les Corts, Manolo Mata, i l'alcalde de Torrent, Jesús Ros; una persona propera al líder del PSOE, com la consellera Sanitat, Carmen Montón; i algú que no va voler significar-se com el director de Institut Valencià de Turisme, Frances Colomer. Aquesta contundència gràfica per a demostrar que alguns dels votants de Sánchez estan amb el president va tindre més força que la declaració de Puig sobre que els càrrecs institucionals i orgànics són indestriables al PSPV i en general al socialisme espanyol "per tradició". 
"Unitat, integració i canvi". Aquest és un dels primer lemes de campanya dels seguidors de Puig, tres conceptes visualitzats al Jardí Botànic, com a escenari del canvi polític: la integració dels protagonistes de la foto als equips que l'estan duent a terme i la unitat del partit entorn de la figura del seu secretari general.
Rafa García, amb els seus seguidors, abans de fer la presentació oficial de la seua candidatura a la seu del PSPV al carrer de Blanqueries. / DIARI LA VEU
La convocatòria de militants a la seu de Blanqueries deixa clar que el relat de la campanya de Rafa García és el de prendre el poder orgànic per a lliurar-lo a les bases amb l'encàrrec de "fer reviure el partit". L'anomenada bicefàlia és irrenunciable i l'afebliment de la figura de Puig, un mal necessari en la tasca de redreçament d'una organització que, a parer de l'alcalde de Burjassot, condueixen "entre quatre".
El descobriment de la bicefàlia
Rafa García intentarà convéncer els militants de les bondats d'una bicefàlia recentment descoberta. Una opció de comandament, però, que no és universalitzable. Mentre que Ximo Puig va demanar de matí el mateix tracte per a ell que per a Pedro Sánchez, a qui va oferir el seu suport perquè "arribe a la Moncloa des de la Secretaria General", Rafa García va fer una anàlisi del cas concret de Puig segons la qual ser president de la Generalitat li furta molt de temps i energies, amb la conseqüència de deixar el partit inactiu.
Aquesta medicina, però, no s'aplicaria a Sánchez, sobretot en el cas que accedira a la Presidència del govern espanyol "amb majoria absoluta". García també va rebutjar l'automedicació i va negar que la recepta per a Puig se l'haguera de prescriure a ell mateix amb la renúncia a l'alcaldia de Burjassot en cas de resultar el favorit de la militància.
Candidat autònom
La declaració més sorprenent de García durant la roda de premsa prèvia a la trobada amb els militants va ser la rotunda negació de la participació de Pedro Sánchez en el llançament de la seua candidatura. No només va rebutjar el fet concret, sinó la idea mateixa que un secretari general estatal es fique en un procés territorial.
Pel que fa al programa polític de fons, l'alcalde de Burjassot es va declarar plenament identificat amb els objectius i les realitzacions del govern de Puig, a qui va garantir tot el seu suport en cas de victòria. Preguntat per si aquest suport inclouria la candidatura socialista a la reelecció com a cap del Consell, García va remetre's as estatuts del partit, que així ho preveuen. Sobre els retrets al paper de Puig com a secretari general del PSPV, l'aspirant va donar un sol exemple: que el líder del partit no va comptar amb els militants quan va abandonar l'executiva de Sánchez el dia que Susana Díaz i alguns altres dirigents territorials van decidir que Sánchez havia de plegar.