dimarts, 11 de maig del 2021

EL PRESIDENT I LA VICEPRESIDENTA HAN VISITAT LA NOVA RESIDÈNCIA DE MAJORS DE VINARÓS, INCLOSA EN EL PLA CONVIVINT

 



Puig: “El Pla Convivint és un model del projecte de progrés, solidaritat i justícia social de la Generalitat”

 11/05/2021

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Pla Convivint d’Infraestructures Socials, que desenvolupa la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de manera conjunta amb la resta d’administracions públiques, és un model del “projecte de progrés, solidaritat i justícia social” en el qual treballa el Consell des de 2015.



Puig ha visitat, juntament amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la nova residència municipal de persones majors de Vinaròs, que és una de les instal·lacions incloses en aquest Pla. Allí ha subratllat que les instal·lacions representen precisament un “símbol” del model assistencial que promou el Govern valencià.


“En la pandèmia hem vist l’important que és el tracte que se li dona als majors; és una qüestió de dignitat i de decència de la mateixa societat”, ha dit el màxim responsable del Consell, que ha remarcat també l’esforç que realitza la Generalitat per a “generar polítiques que afavorisquen la vida de les persones, sobretot de les més vulnerables”.



“Un atribut fonamental del qual pensem que ha de ser el futur de la Comunitat Valenciana és la inclusió en tots els àmbits de la vida”, ha assenyalat també Puig, qui ha agregat que “espere que puguem avançar com més de pressa millor en el pla *Convivint, perquè, sens dubte, les persones majors de la Comunitat Valenciana s’ho mereixen”.


La vicepresidenta ha ressaltat que aquest projecte, “esperat durant molt de temps”, és el primer que incorpora tots els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 i respon al “nou model residencial impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives molt abans de la pandèmia, però que ha revelat l’important que era”. En aquest sentit, ha explicat que la residència de Vinaròs es basa en l’estructuració de les estades com a mòduls convivencials, de manera que el centre “s’assemble el més possible a una llar”.


Cada unitat convivencial, ha assenyalat Oltra, està configurada com una casa en la qual conviuen entre 15 i 25 persones i, per tant, “no hi ha un menjador per a 200 persones ni corredors amb habitacions juntes que semblen una institució o un hospital”.


Aquest model, “ens fa ser més resilients davant possibles pandèmies, perquè l’aïllament és més fàcil, però també fa més amables i més pròxims els espais de manera que es configuren com una família”. També ha explicat que el centre per a persones majors de Vinaròs, que forma part del Pla *Convivint, compta amb una capacitat de 145 places, de les quals inicialment 85 seran finançades per la Generalitat a través d’una inversió d’1,8 milions d’euros.


Pla Convivint


El Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials suposarà una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o salut mental.


El Pla, que es finançarà amb fons propis de la Generalitat, així com amb els procedents de les ajudes europees i algunes aportacions municipals, té entre els seus objectius la cobertura de les necessitats i l’avanç cap a l’equitat territorial, juntament amb la finalització d’obres pendents de plans posats en marxa per anteriors governs, i la lluita contra la despoblació, mitjançant la posada en marxa, en aquest últim apartat, de serveis de proximitat en l’àmbit rural i d’interior.


En l’àmbit de persones majors, Convivint contempla 100 actuacions i una inversió de 279 milions d’euros, que permetran duplicar el nombre de residències públiques i multiplicar per 12 els recursos d’atenció diürna, a més d’instal·lar punts d’atenció en la proximitat en el món rural, que consistirà en un centre de dia amb extensions que seran gestionades pel mateix personal, i que en la seua majoria seran a la província de Castelló.

https://canal56.com/2021/05/puig-el-pla-convivint-es-un-model-del-projecte-de-progres-solidaritat-i-justicia-social-de-la-generalitat/

TOT DE POBLE PARTICIPA A LA 1ª FIRA DE CASTELLÓ RUTA DEL SABOR

 



La Diputació de Castelló organitza la primera Fira de Castelló Ruta del Sabor emmarcada en els actes de celebració del Dia de la Província

·       L'esdeveniment es desenvoluparà en la Plaça de les Aules del divendres 14 al diumenge 16 de maig i comptarà amb la participació d'una dotzena d'empreses


Castelló, 10 de maig de 2021   La Diputació de Castelló ha organitzat la I Fira de la Província “Castelló Ruta de Sabor, cita que s'inaugurarà en la Plaça de les Aules de Castelló el divendres 14 de maig i que estarà oberta fins al diumenge 16 per a promocionar els productes de les empreses adherides a la marca 'Castelló Ruta de Sabor. És un dels actes programats per la institució amb motiu de la celebració del Dia de la Província, que es commemorarà diumenge que ve amb un acte solemne en el paranimf de la Universitat Jaume I.

La diputada Turisme, Virginia Martí, ha explicat que aquesta iniciativa ‘’fomenta l'excel·lent producció que hi ha a la província’’ sota el paraigua de Ruta de Sabor i ha convidat a la ciutadania a ‘’acostar-se i comprar per a fer créixer als productors locals i posicionar els seus productes en el mercat’’.

Per motiu de la situació de l'actual emergència sanitària està prohibida la degustació de productes alimentaris per al públic, si bé està prevista la realització d'un programa d'activitats de dinamització que inclouen demostracions gastronòmiques i presentacions de producte de la dotzena d'empreses presents en aquesta primera fira.

A causa de la pandèmia per la Covid-19 la Diputació aplicarà un estricte protocol de seguretat que contempla la separació de casetes, el control de temperatura i la col·locació de dispensaris amb gel hidroalcohòlic.

Les empreses participants son D’Armela, Fruits de la terra, Martí Roca Ecològic, Nature Tasty, Tot de Poble, Tomata de Penjar, Palancia Sabores de Vida, Olis Cuquello, Croquellanas, Bodega Mas de Rander, Belluga Gourmet y Bolissim.

EL PARC MÒBIL DE LA DIPUTACIÓ TRASLLADA AVUI LES VACUNES CORRESPONENTS AL CENTRE DE SALUT DE LES COVES

 

El Parque Móvil de la Diputación traslada vacunas a varios municipios de la provincia

Castellón Plaza

 



10/05/2021 - 

CASTELLÓ. El servicio del Parque Móvil de la Diputación de Castellón colabora desde este lunes en el traslado de vacunas contra la covid a municipios de la provincia para agilizar el proceso de inmunización de la población de franja de edad más avanzada. Concretamente, se han trasladado las neveras que las contienen en un vehículo de la Diputación hasta los centros de salud de Borriana, Nules y la Vall d'Uixó, y este martes se llevarán dosis a Torreblanca, Coves de Vinromà, Albocàsser y Vilafranca, según han informado fuentes de la institución provincial.


Son de Pfizer y AstraZeneca y pertenecen a la remesa que la Conselleria de Sanidad ha recibido este lunes en sus instalaciones de Castelló para inocularlas a lo largo de la presente semana, que están destinadas a las personas de las franjas de edad más avanzada. "Se trata de facilitar las cosas a nuestros mayores evitándoles grandes desplazamientos hasta los centros de vacunación masiva", ha indicado el presidente de la Diputación, José Martí, quien ha felicitado al diputado responsable del Parque Móvil, Abel Ibáñez, por ofrecer a las autoridades sanitarias los vehículos y conductores de su departamento para facilitar el proceso de inmunización de las personas que residen en la provincia de Castellón.


Para el presidente, "este tipo de acciones dotan de todo el sentido a esa idea que solemos repetir de que la Diputación es un ayuntamiento de ayuntamientos, sobre todo de los más pequeños, porque cuando utilizamos la palabra ayuntamiento lo hacemos pensando en mejorar las condiciones de vida de las personas que residen en ellos". No obstante, Martí ha matizado: "Aunque solemos poner el foco en los pequeños pueblos, somos la Diputación de todos y trabajamos para todos, para quienes viven en la montaña y para quienes residen en la costa".


Esta semana, la colaboración del Parque Móvil con un vehículo y un conductor en el reparto de vacunas se materializará durante las jornadas de este lunes y el martes, 1aunque proseguirá en las próximas semanas. En este sentido, el diputado Abel Ibáñez ha informado de que Sanidad tiene sus propios vehículos y personal, "pero siempre que lo necesite, podrá contar con nuestra ayuda". De hecho, explica, "está previsto que el viernes nos comuniquen la colaboración que necesitarán a partir del próximo lunes, jornada en la que llegarán las vacunas de la próxima semana; en función de lo que nos digan, activaremos uno, dos, tres o los vehículos que haga falta".

https://castellonplaza.com/ElParqueMvildelaDiputacintrasladavacunasavariosmunicipiosdelaprovincia

RETRASAR 15 DIES LES FESTES D´AGOST I CELEBRAR-LES AL SETEMBRE? (qualsevol festa tradicional o popular podrà celebrar-se a la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de setembre)

 Sanidad abre la puerta a la celebración de actos festivos a partir de septiembre



- Los próximos meses, asegura Ana Barceló, "servirán para aumentar la vacunación y llegar mucho más protegidos"

10/05/2021



Tanto las actividades falleras como cualquier fiesta tradicional o popular podrán celebrarse en la Comunitat Valenciana a partir del 1 de septiembre. Esta es la principal conclusión que la consellera de Sanidad Universal y Salud Pública, Ana Barceló, ha comunicado a representantes de las Fallas durante la reunión celebrada este lunes en la sede de la Conselleria. El 1 de septiembre, ha explicado Barceló, "es el punto de partida para cualquier tipo de celebración popular o tradicional, aunque la fecha exacta la ha de decidir cada colectivo".



En el caso de las Fallas, motivo principal de la reunión de este lunes, la Conselleria se ha mostrado a favor de estudiar incluso la posibilidad de actos como es el caso de la ofrenda de flores a la Verge dels Desemparats, un evento que, para representantes de esta fiesta, se considera "prácticamente imprescindible".



Desde la Conselleria se ha mantenido septiembre como fecha más próxima "porque garantiza un margen de tiempo importante y más posibilidades de controlar la pandemia con el aumento de la vacunación en los próximos dos meses". Los próximos meses, ha asegurado Ana Barceló, "servirán para aumentar la vacunación y llegar mucho más protegidos".


Respecto al tipo de actos que se autorizarán siempre que se cumplan las medidas que en ese momento estén vigentes, la acotación básica que ha marcado Ana Barceló ha sido "evitar las aglomeraciones de todo tipo, tanto del personal de dentro de la fiesta, como de la gente que acude a los actos".

ADMISSIÓ ESCOLAR TELEMÀTICA PER AL CURS 2021-2022 AMB TELEMATRICULA.ES

 


Educació activa l'espai web telematricula.es d'admissió escolar telemàtica

10/05/2021

- Les famílies només necessitaran una única clau d'admissió si volen fer sol·licituds per a més d'un fill o filla en Infantil i Primària - Els germans i germanes bessons tindran plaça assegurada en el mateix centre

- El procediment telemàtic en Infantil i Primària s'inicia el 25 de maig


La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV (consultar ací) les instruccions per a la realització del procés d'admissió per al curs 2021-2022 a través de telematricula.es. Aquest procediment és important, especialment per a les famílies amb fills i filles nascudes en 2019 i 2018 que els matriculen per al pròxim curs escolar en aules d'Infantil de dos anys gratuïtes i en Infantil de tres anys, respectivament.

La Conselleria ja ha activat el portal telematricula.es, i la clau d'admissió corresponent per a iniciar els tràmits es podrà obtindre a partir del dia que s'inicia el procediment en cada etapa educativa. És per això que les primeres a poder obtindre la clau d'admissió seran les persones que vulguen accedir el curs que ve a estudis d'FP. En aquest cas, el període per a fer el procés d'admissió s'inicia el 21 de maig i es podrà realitzar fins a l'1 de juny.

Les famílies que inicien el tràmit per a les etapes d'Infantil i Primària podran tramitar la clau d'admissió per a fer el procediment a partir del 25 de maig i tenen fins al 2 de juny per a presentar telemàticament les seues sol·licituds.

En el cas de l'ESO, aquest tràmit es du a terme només si les famílies decideixen canviar el centre educatiu dels fills i filles. Tot l'alumnat que passa de Primària a ESO està adscrit a un centre de Secundària i, per tant, si les famílies no volen canviar-lo, no han de fer l'admissió, ja que els seus fills i filles ja compten amb una plaça reservada.

En el cas d'FP de grau mitja i superior, així com Batxillerat, com que són estudis no obligatoris, tot l'alumnat que vulga optar a una plaça de primer curs ha de fer el procés d'admissió a través de telematricula.es encara que no canvie de centre educatiu.

Com fer el procediment telemàtic

El primer pas per a fer la tramitació telemàtica és accedir a telematricula.es i generar la clau per a fer el tràmit telemàtic. En la finestra 'Clau d'admissió', es demanarà el número de DNI del pare, mare o tutor legal sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de 9 lletres i xifres que hi ha en el DNI) i la data de naixement de la persona sol·licitant, així com una adreça de correu electrònic.

La ciutadania estrangera que no tinga DNI ha d'omplir les mateixes dades però amb el NIE. A banda de posar el NIE, caldrà omplir una casella amb el número de suport IXESP (codi inclòs en les targetes d'estrangers i permisos de residència), així com la data de naixement de la persona sol·licitant.

Una vegada feta aquesta primera gestió, la persona sol·licitant rebrà per correu electrònic l'identificador i la contrasenya. És important que es conserve la clau d'accés, l'identificador i la contrasenya per tal de poder fer, posteriorment, reclamacions quan s'hagen fet públiques les llistes provisionals, així com per a consultar els resultats de l'adjudicació de places.

Amb la clau d'accés es podrà accedir al formulari electrònic de la finestra 'Procés d'admissió' en què, pas a pas, caldrà omplir les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Cal recordar que es poden triar fins a deu opcions per fill o filla.

En totes les etapes, mentre estiga obert el termini de presentació de sol·licituds, les famílies podran modificar les seues peticions de places escolars tantes vegades com vulguen, ja que només es tindrà en compte l'última sol·licitud presentada.

Les persones que no tenen DNI/NIE o les que no tenen accés a mitjans electrònics podran fer el procediment d'admissió de manera presencial en els centres educatius on volen sol·licitar plaça com a primera opció en les mateixes dates en què està determinat el procediment telemàtic.

Tots els centres sostinguts amb fons públics seran centres d'atenció als usuaris. En aquests punts, a través de la mateixa aplicació per a fer l'admissió telemàtica, se'ls tramitarà el procediment en les mateixes condicions que la resta de sol·licitants.

Novetats que s'han de tindre en compte

En el cas d'Infantil i Primària, a diferència de l'any passat, amb una única clau d'admissió les famílies podran sol·licitar tantes places com fills i filles vulguen matricular. Per a la resta d'etapes educatives (ESO, Batxillerat i FP), cal generar una clau d'admissió per a cada sol·licitud que es vulga fer.

Una altra novetat destacada en l'admissió escolar del curs 2021-2022 és que l'alumnat nascut de part múltiple, si la família ho vol, tindrà assegurada la plaça en el mateix centre educatiu. Les famílies han de realitzar una sol·licitud per cada fill/filla bessons, marcar la casella específica que indica la voluntat que les peticions siguen agrupades i així es baremaran de manera automàtica com una única sol·licitud.

Dates que convé marcar en el calendari

La primera fita important serà la publicació de vacants. Hui dilluns 10 de maig s'incorporarà a telematricula.es tota l'oferta d'FP Bàsica, cicles de grau mitjà i superior per al pròxim curs. El dilluns 24 de maig serà el torn de l'oferta d'Infantil i Primària, i el 2 de juny, de la d'ESO i Batxillerat.

El segon pas que s'activarà és el de la presentació de sol·licitud de plaça: entre el 21 de maig i l'1 de juny en FP, del 25 de maig al 2 de juny en Infantil i Primària, i del 3 al 14 de juny en ESO i Batxillerat.

Hi ha la finestra 'Llistes provisionals' amb les persones admeses, a la qual es podrà entrar per a consultar els resultats de l'admissió que s'activarà el 16 de juny en Infantil i Primària, el 7 de juliol en FP Bàsica, el 13 de juliol en FP de grau mitjà i superior i el 14 de juliol en ESO i Batxillerat.

Si no s'hi està conforme, des del mateix dia de la publicació de les adjudicacions provisionals les famílies poden presentar-hi al·legacions fent clic en el botó que hi ha per a aquesta finalitat en telematricula.es, en què es desplegarà el formulari electrònic corresponent. Els terminis exactes per a fer reclamacions estaran explicitats en el web.

Una vegada estudiades les reclamacions, es publicaran les llistes definitives: el 30 de juny pel que fa a Infantil i Primària, el 15 de juliol en FP Bàsica, el 22 de juliol en FP de grau mitjà i superior i el 23 de juliol en ESO i Batxillerat.

Quan les famílies sàpien el centre educatiu on poden escolaritzar la seua filla o fill han de procedir a la matriculació efectiva. Com que aquest últim pas és presencial, cal que contacten amb el centre educatiu en concret o consulten el seu lloc web específic on s'informarà dels torns configurats segons cada curs i etapa dins dels terminis establits.

En el cas d'Infantil i Primària, aquesta última fase es farà entre l'1 i el 16 de juliol de manera presencial en el centre educatiu en concret. Allí es verificaran els documents o les situacions al·legades en el procés d'admissió telemàtica.

En cas que s'haja marcat la casella d'existència de no convivència dels progenitors, s'hi haurà d'aportar la signatura i consignar les dades del pare, mare, tutor/a legal que no ha fet la sol·licitud de plaça.

En FP Bàsica, el termini de matrícula va del 16 al 22 de juliol. L'endemà, el dia 23, s'obri per a FP de grau mitjà i superior i es tanca el 30 de juliol. En ESO i Batxillerat va del 26 al 29 de juliol.

Sorteig de lletres de desempat

Les lletres que establiran l'ordre d'adjudicació de places en cas d'empat en la baremació, segons el sorteig fet davant d'un notari, són EV per al primer cognom i ÑY per al segon cognom quan hi haja coincidència amb el primer. En cas de no disposar d'un segon cognom, es considerarà que aquest comença amb AA. Cal recordar que ja en l'admissió per a l'actual curs 2020-2021 es va modificar la fórmula per a fer-ho encara més just, de manera que es va optar per un sistema de doble lletra en lloc d'una sola.

Les lletres de desempat s'utilitzen en aquells centres educatius on hi ha empats a punts en el barem entre els aspirants. Es prioritzen els alumnes segons la puntuació més alta obtinguda successivament en els 9 criteris establits. No obstant això, quan hi ha candidats empatats és quan s'utilitza el sistema de lletres per a desempatar, en cas que hi haja més sol·licituds que places en aquest centre educatiu.

https://portal.edu.gva.es/telematricula/