dilluns, 23 d’octubre del 2017

Al voltant de 150 persones participen en la inauguració de les XXII Jornades Culturals de la Plana de l’Arc a Vilafamés



La conferència ‘Testimonis d’un passat medieval’ que ha donat d’una manera molt didàctica i entretinguda el catedràtic i doctor en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, Antoni José i Pitarch, ha servit per a encetar les activitats culturals de la XXII edició de les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, que ha inaugurat el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, en un acte en el que també ha participat el alcalde de la localitat, Abel Ibáñez.
Durant tot el cap de setmana, les prop de 150 persones que s’han inscrit a aquest congrés de cultura popular, gaudiran d’un ampli ventall d’activitats que s’han iniciat avui amb la inauguració de les tres exposicions que romandran obertes el dissabte de 11 a 13 hores i de 17 a 20, i el diumege de 11 a 13 hores.
La primera exposició, titulada ‘Fang i calç tapen molts mals: de calciners a pintors’, repassa l’ofici de fer calç, i els usos d’aquest element, fins arribar a ser utilitzat per pintors. La segona, ‘Les romeries de la Plana de l’Arc’, fa un repàs fotogràfic i de documentació per el significat de totes i cada una de les romeries que es realitzen als deu pobles que participen en l’organització de les Jornades. La tercera, titulada ‘El llegat dels homes-terra’, vol mostrar a través d’objectes, metàfores de com vivia la gent als masos i busca en els espectadors que reflexionen sobre el que hi havia i el que ens ha arribat.
Per a demà dissabte, destaquen les conferències ‘Arxius i documents’, que correrà a càrrec de Elena Sánchez, arxivera de l’Ajuntament de Castelló, i ‘La recuperació del patrimoni immaterial a Vilafamés’, en la que participaran Nativitat Castellet, Gabriel Gil i Xavier Allepuz, del Grup de Danses El Peiró. Durant la jornada, també es presentaran les publicacions ‘Temps de silencis’, a càrrec de Marta Trilles, Rafael Ochando i Xavier Miralles, i Valencians de Secà, de Vicent Pitarch.

A estas alturas los militantes del PSOE no saben por ellos mismos si son nacionalistas o socialistas? . Un Partido que pertenece a la internacional. Que defiende las personas y rechaza las fronteras.?

Resultado de imagen de nuria parlon

Carta abierta a la Sra. Parlón

23
OCTUBRE
2017
Ante todo darle las gracias por dejar su cargo en el Ejecutiva federal del Partido por el que mi padre hizo una guerra y yo llevo 37 años dándole parte de mi vida sin pedirle nada a cambio.. Sí señora sin pedirle nada a cambio, fui durante 9 años el número 2 de mi agrupación y nunca estuve en listas electorales y le doy las gracias porque entre mis aportaciones al equipo de Pedro Sánchez para los Estatutos del 39 Congreso, llevaba 1 militante 1 cargo 1 sueldo y Usted tiene más cargos de los que puede atender.
Usted ha dimitido con premeditación y alevosía, sabía muy bien que las hordas de radicales anarquistas tienen ocupadas las redes sociales y les ha dado carnaza para que disfruten a sus anchas ofendiendo y distorsionando las actuaciones del PSOE ante el secesionismo catalán.
Mire, Usted dice que deja la Ejecutiva Federal porque no está conforme en que el Partido apoye la puesta en marcha de una norma jurídica que está en el ordenamiento constitucional español, pero a mi entender va mucho más allá para los socialistas. La Constitución del 78 se consiguió gracias al PSOE y con ella se consiguió legalizar al PCE ahora IU, al ERC y a los grupos que se declaran antisistema pero viven muy ricamente del sistema que pagamos todos los contribuyentes españoles. Pero hay mucho más apoyar la Ley y el orden Constitucional para un socialista debe ser algo tan natural como definirnos ideológicamente, la pregunta es: ¿Somos Nacionalistas o Socialistas? Porque las dos cosas a la vez no podemos ser, se nos confundiría con el Nacionalsocialismo de Hitler y esas ya son palabras mayores.
Algunos de sus seguidores se pronuncian en las redes por una consulta a la militancia; La independencia catalunya no es algo para consultar a la militancia porque es un tema de principios ideológicos. Sí a estas alturas los militantes del PSOE no saben por ellos mismos si son nacionalistas o socialistas? . Un Partido que pertenece a la internacional. Que defiende las personas y rechaza las fronteras. No sé qué se deseas preguntar a la militancia que no sepa ya? Apoyamos la ley. y el orden constitucional o apoyamos la voluntad de un grupo de radicales anarquistas que quieren imponer su voluntad de romper España? sería esa la consulta?
Veo muy bien que  Podemos haga una consulta a sus seguidores   porque son un grupo de personajes sin ideales definidos que van dando bandazos ideológicos desde apoyar a los condenados de ETA hasta los partidos que se definen antisistema. Pero el PSOE tiene 137 años y los ideales muy bien definidos, como ha demostrado en cinco Legislaturas de Gobierno.
Pero sí desea un ejemplo más para rechazar su postura “Socialista” le recordare algo a Usted a algunos dirigentes del PSC que se han pronunciado de forma parecida a la suya, un ejemplo el PSC ha pasado de ser un partido de gobierno al gallinero de las Corts porque sus dirigentes mantienen continuas dudas ideológicas y sus votantes naturales no se sienten representados.
Bon dia i bona sort

El Comitè Provincial del PSPV convoca les votacions de primàries per a novembre


El Comité Provincial del PSPV convoca las votaciones de primarias para noviembre

Colomer destaca que ha sido un proceso “largo” y que el partido está en un momento de cambio de ideas, liderazgos, voces, equipos y propuestas
- 22 octubre, 2017 -
Castellón Información
El comité provincial del PSPV-PSOE celebrado en la mañana de hoy en Lucena del Cid ha aprobado por unanimidad la celebración del III Congreso Provincial y el calendario previo de primarias.
Aprobado III Congreso Provincial del PSOEEl calendario definitivo queda de la siguiente manera: 26 y 27 de octubre, presentación de candidaturas. Del 28 de octubre al 6 de noviembre, recogida de avales y 7 y 8 de octubre, proclamación de candidaturas y posibles recursos. Del 9 al 18 de noviembre, campaña electoral, 19 de noviembre, votación en primera vuelta y 26 de noviembre, segunda vuelta si ninguna candidatura obtuvo más del 50% en la primera votación.
Por último del 27 de noviembre al 2 de diciembre, elección de delegados y congreso de restos y 16 de diciembre, III Congreso Provincial.
El actual secretario general, Francesc Colomer, ha destacado que “este comité, que es el último de una etapa ciertamente larga, ha aprobado la convocatoria del tercer Congreso Provincial por unanimidad de todos los asistentes”.
Ha destacado que el Partido Socialista está en “un momento de cambio, de renovación de ideas, de liderazgos, de voces, de equipos y de propuestas; de innovación de futuro, porque éste es el destino del PSPV, que siempre debe ser parte de las respuestas, de las soluciones, y nunca del problema”.
Ha añadido que, “en esta provincia, el partido debe encontrar su papel en el proyecto de progreso del conjunto de la Comunidad Valenciana“. Y es que, en su opinión, “por separados todos valemos relativamente pocos, pero hemos de entender que, juntos, probablemente constituimos un proyecto imparable por su centralidad, moderación e inequívoca capacidad para transformar la sociedad, ganando en derechos y libertades”.
Colomer ha concluido diciendo que “siempre que esta sociedad ha dado un paso, un salto hacia adelante, invariablemente ha estado presente el Partido Socialista”, así que, por lo tanto, “solo me cabe desear lo mejor para la época que ahora comienza”.

Les Coves Portal de la Valltorta:Ningú vol dirigir el museu d'art rupestre del BIC de la Valltorta

Visita a uno de los abrigos, sirtuado en la cova dels Cavalls, dentro del parque cultural de la Valltorta, en Tírig. - MEDITERRÁNEO

Visita a uno de los abrigos, sirtuado en la cova dels Cavalls, dentro del parque cultural de la Valltorta, en Tírig. - MEDITERRÁNEO

EL 'ANY VALLTORTA'

Mientras tanto, la dirección territorial asume la gestión del centro de arte rupestre sito en Tírig. Conselleria prepara la tercera convocatoria para cubrir la plaza tras quedar desierta las anteriores


MERCHE MARTINAVARRO
22/10/2017
A la tercera va la vencida. O, al menos, es lo que espera la Conselleria de Cultura, que ha convocado la plaza de director del Museu de la Valltorta en dos ocasiones y en ambas ha quedado desierta. Ocurre precisamente en el denominado Any Valltorta, durante el cual la Generalitat ha hecho una fuerte apuesta para promover las pinturas rupestres de la Valltorta y Morella la Vella en el centenario de su descubrimiento, con el fin de «situar en el mapa» estos abrigos, localizados en Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, les Coves de Vinromà, Morella, Tírig y Vilar de Canes y atraer a más visitantes, como motor económico y turístico de interior en la provincia de Castellón.
Y precisamente el museo, que está situado en Tírig, es uno de sus platos fuertes. Por ello, Cultura ya prepara la tercera convocatoria. «La primera fue para personal de la Generalitat y la segunda vez se abrió también para otras administraciones pero no se presentó nadie», explicaron fuentes del departamento autonómico que encabeza Vicent Marzà. Por ello, ahora están «estudiando» la fórmula para la tercera convocatoria y, mientras tanto, las competencias se están asumiendo desde la Direcció Territorial. Ya en febrero, en la presentación de los actos programados por el centenario del descubrimiento de las pinturas rupestres de la Valltorta, el conseller, Vicent Marzà, apuntó a la dificultad para cubrir la plaza. «Se trata de un puesto más difícil de dotar porque es muy específico», explicó Marzà.
El proyecto incluye señalética propia, presente en las principales vías de comunicación y de acceso a estos conjuntos patrimoniales, así como la creación de audiovisuales promocionales y vídeos para recorrer el museo. Por ello, hasta la fecha el Consell ha invertido más de 63.000 euros en obras alrededor del mismo y del parque Cultural de la Valltorta-Gassulla, declarado BIC.
De enero a septiembre, el museo ha recibido 12.712 visitantes. Respecto al cobro --reivindicado por el Ayuntamiento de Tírig--de la entrada al museo y visita de los abrigos, que permitirían aumentar el presupuesto municipal de esta pequeña localidad, Conselleria frena los planes del alcalde, Juanjo Carreres: «El museo siempre ha sido el organizador de las visitas, pero si el Ayuntamiento quiere organizar visitas por su cuenta y amplía la oferta con más servicios, no vemos inconveniente, siempre que quede claro que las visitas oficiales de la Generalitat son gratuitas».

Acumulant discriminacions econòmiques

Cover art

11.10.2017 | 04:15
Al llarg dels darrers anys els governs de Madrid han decidit invertir a comptagotes en el territori valencià -a pesar de mostrar una demanda amb rendibilitat social i econòmica. Al mateix temps, és una humiliació que altres territoris siguen destinataris de diner públic per a inversions que aquests mateixos governs són conscients del malbaratament de diner que es realitza. Aquest tracte és històric, segons un estudi de l´IVIE (Institut Valencià d´Investigacions Econòmiques) la inversió estatal per cap està per sota de la mitjana des de principis del segle passat.
Etiquetar-nos de victimistes és una falsedat per a ocultar un problema ben gros de discriminació junt amb el subfinançament autonòmic, ambdós acreditats amb fets i xifres. Un cas flagrant d´aquesta arbitrarietat governamental són les inoperants autovies radials de Madrid rescatades amb diner públic, que assoliran al voltant de 4.000 milions d´euros. Altres són els costosos trajectes d´alta velocitat per a inadequats destins amb baixa densitat poblacional.
Clarament, en Espanya no s´acompleix la presumpció que els governs avaluen econòmicament els projectes d'inversió prenent decisions objectives i racionals en termes de rendibilitat social. En lloc de racionalitat és la ideologia de l´Espanya radial, discriminació territorial i la prepotència governamental les que determinen la despesa estatal en les infraestructures de comunicació.
Així, el  territori valencià des de fa molt de temps té moltes fractures en la seua comunicació viària per tren i carretera, tant al llarg de la costa com amb el nord i el sud. Hi ha el peatge.de l´AP-7 que imposa  un cost considerable al transport de mercaderies i a la resta d´usuaris; la comunicació en tren  Castelló-València-Alacant no té a comparació entre, per exemple Toledo-Ciudad Real, Córdoba-Sevilla, Lleida-Barcelona, Valladolid-Madrid€
Dins dels estats europeus no hi ha cap cas que mostre un desequilibri tan gran de comunicació per tren i carretera entre grans ciutats com el que hi ha entre la tercera i la segona ciutat de l´estat: València i Barcelona. Resultaria inconcebible que tal cosa passara -com ara- entre Lió i Marsella, entre ciutats alemanyes, entre Milà i Turín, entre grans ciutats belgues... Sense aquesta perspectiva no podrem conèixer el que passa i concloure que són decisions deliberadament discriminatòries.
Si parlem del corredor mediterrani, la Comissió i la UE varen insistir en la necessitat del recorregut litoral declarant-lo prioritari, el govern espanyol va votar en contra perquè la seua prioritat era el traçat central. Però el paper de la xarxa comunitària no és canviar l'estructura de l'economia com volen fer els governs de Madrid, sinó potenciar l'eficiència, la competitivitat i la sostenibilitat del sistema logístic.
Abordant el sistema de finançament autonòmic, un estudi oficial del període 2002-2012 mostra que la mitjana del finançament per persona ens situa els últims de l´estat. En la publicació de l´última liquidació territorial ( 2015) som els últims. La nostra comunitat amb una renda per sota de la mitjana contribueix al finançament de comunitats més riques.
No ens trobem en el camí de la solució. Fa poc la comissió d´experts nomenada pel govern i les autonomies per abordar una reforma del finançament reconeix la desigualtat en el repartiment dels recursos. Encara que n´identifiquen les causes no proposen solucionar-ho ben prompte, sinó que serà objecte d´una negociació posterior (sense calendari) i amb una eliminació progressiva. No hem de perdre de vista que experts de les comunitats privilegiades (que tenen molt de poder) s´oposen a la reforma. A més, la majoria no estan a favor d´una condonació parcial del deute, quan  la comunitat valenciana és la més endeutada en relació amb el PIB a causa del subfinançament.
Els serveis públics de sanitat i educació formen part essencial de l´estat de benestar, el seu nivell baix ens posa col·lectivament fora de l´aplicació del principi d´equitat. Pel seu costat, el greuge inversor debilita el creixement d´una economia basada en l´exportació de béns (sector agroalimentari, automòbils, ceràmica....) i en el turisme.
Una situació que porta anys i que és reconeguda com a injusta pels experts anteriors no és prioritària per al govern de l´estat (podem afegir-hi també als influents mitjans de comunicació madrilenys). En l´Europa democràtica és inacceptable i incoherent aquest comportament governamental parcial i arbitrari sobre territoris com el nostre i altres. Açò resulta ser un factor important d´inestabilitat econòmica i política.

LA PARAULA DEL DIA DE L' AVL

Resultado de imagen de murta

murta

[23/10/2017]
Amb la paraula murta es designa un arbust de dos a tres metres d’alçària, conegut en la taxonomia científica amb el nom de Myrtus communis. Té les fulles verdes i lluentes; les flors, menudes i blanques, i el fruit, anomenat murtó, és de color blavós.
Des de l’Antiguitat, la murta està relacionada amb rituals i cerimònies solemnes. En la mitologia grega, esta olorosa planta era consagrada a Afrodita, la deessa de l’amor, i les nóvies eren engalanades amb garlandes i corones elaborades amb enramades de murta; en la mitologia romana, resseguint aquella tradició, Venus rebia també el títol de murtia(que donaria lloc al topònim Múrcia).
Derivades d’aquelles antigues tradicions, els valencians tenim una festa coneguda com l’entrada de la murta, on una desfilada de carros acompanyats de música entren al poble la vespra de determinades festes carregats de murta i altres plantes aromàtiques.

L'Or dels valencians