dimecres, 20 de gener del 2021

LA GENERALITAT ESTABLEIX MESURES EXCEPCIONALS I ADICIONALS A CONSEQÜENCIA DE L´AGREUGAMENT DE LA PANDÈMIA

 Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 

RESOLUCIÓ de 19 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana a conseqüència de l’agreujament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid19. [2021/530]




A MÉS DE LES MESURES VIGENTS:

Primer

 Acordar, amb caràcter transitori, les següents mesures que, seran d’aplicació en tots els municipis de la Comunitat Valenciana: 

1. El tancament preventiu i la suspensió cautelar d’activitats, establiments i espais, que expressament s’indiquen:

 a) Centres recreatius de majors (llars del jubilat) i de joves (ludoteques, centres d’oci i entreteniment juvenil), i centres on es realitzen activitats festeres tradicionals, de les previstes en el Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell, pel qual s’aprova el reglament pel qual es regulen les condicions i la tipologia de les seus festeres tradicionals situades als municipis de la Comunitat Valenciana, així com la suspensió en aquests centres o locals de les activitats festeres tradicionals. 

b) Establiments i activitat d’hostaleria i restauració, bars, cafeteries, restaurants i establiments d’oci i entreteniment, llevat que es preste servei de recollida de menjar i/o beguda al local o d’enviament a domicili. Queden exceptuats d’aquesta mesura els locals, establiments i activitats que, en virtut de les seus especials característiques, presten un servei que es puga considerar essencial o no substituïble: – Serveis d’hostaleria d’hospitals i clíniques, per a ús de professionals i acompanyants i familiars de pacients. 

– Serveis d’hostaleria i restauració d’establiments hotelers i allotjaments turístics, per a ús exclusiu de la clientela que hi estiga allotjada. 

– Serveis d’hostaleria i restauració situats en empreses i llocs de treball, per a ús exclusiu per al personal que hi treballa. 

– Servei de menjador escolar en guarderies i centres docents d’ensenyament reglat (col·legis d’Educació Primària, instituts, universitats i similars). 

– Serveis de restauració en àrees de servei de vies de comunicació, o llocs que, no sent considerats com a àrees de servei, es troben pròxims a les carreteres o hi confronten, bé de manera directa, en el cas de carreteres convencionals, bé a través d’enllaços, en cas d’autovies, i que presten servei, tots ells, de manera habitual als transportistes i al personal que pertany a serveis essencials de qualsevol tipus, incloent-hi els serveis de conservació i manteniment de carreteres. 

A partir de la conclusió de l’horari establit genèricament per al conjunt dels establiments de restauració, l’accés als establiments esmentats només estarà permés a les persones incloses en els col·lectius esmentats anteriorment. Tot això de conformitat amb el que es preveu en la Resolució de 8 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública (DOGV núm. 8994, de 9 de gener de 2021). Les activitats de restauració de servei a domicili, o de recollida de menjar i/o beguda per la clientela en l’establiment amb cita prèvia, es podran dur a terme durant l’horari d’obertura habitual de l’establiment. En els supòsits en excepció del tancament, quedarà suspés el servei en barra i el seu aforament màxim serà d’un terç (1/3) del que estiga fixat, i es mantindran les mesures establides en la normativa quant a distàncies de seguretat, nombre de persones per taula o agrupació. 

De conformitat amb el que es preveu en el punt 9, «Mesures relatives a establiments de restauració i hostaleria», del punt resolutiu primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, en la redacció donada per la Resolució de 5 de gener de 2021 (DOGV núm. 8991 de 6 de gener de 2021), es respectaran les mesures generals i addicionals d’higiene recollides, respectivament, en els apartats 2.1 i 2.2 i 2.4 de l’Acord del 19 de juny, del Consell. c) Establiments dedicats a activitats recreatives i d’atzar, entre els quals s’inclouen casinos de joc, sales de bingo, salons recreatius de màquines d’atzar, salons recreatius de màquines d’atzar, salons de joc, tómboles, salons cíber i similars. 

D’acord amb aquest apartat anterior, es deixa sense efecte la mesura recollida en el punt 16 sobre mesures relatives a activitats recreatives d’atzar, del punt resolutiu primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, en la redacció donada per la Resolució de 5 de gener de 2021 (DOGV núm. 8991 de 6 de gener de 2021). 

2. Mesures en locals comercials 

Els locals comercials i les superfícies comercials tancaran a les 18.00 hores. Se n’exceptuen l’activitat comercial dels establiments i locals comercials dedicats a l’activitat comercial essencial d’alimentació, higiene, farmàcies, ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i venda d’aliments per a animals, únicament per a la venda d’aquests productes, així com els departaments dedicats a totes les activitats esmentades que es puguen trobar a l’interior dels establiments. 

En els supòsits d’establiments que presten o desenvolupen activitats diferents en un mateix espai, hauran de delimitar-los clarament i respectar els límits per a cada sector de productes segons el seu aforament establit. En tot cas, s’establiran les mesures adequades a través de l’ordenació corresponent amb senyalització del sentit de circulació o barreres físiques que fiten cada espai i s’hauran de complir els aforaments determinats en el pla d’autoprotecció de cada centre.

 Haurà de limitar-se l’aforament en cadascun dels establiments i locals comercials que hi haja dins. L’aforament màxim permés estarà visible en l’entrada. 

Als locals comercials i de prestació de serveis, inclosos els situats als centres comercials, no està permés l’ús de zones comunes i recreatives de parcs comercials, excepte per al trànsit entre establiments comercials. 

3. Mesures en esports, activitat física i instal·lacions esportives 

a) Es podrà practicar activitat física i esportiva a l’aire lliure i fora d’instal·lacions esportives, sense contacte físic i en les modalitats individuals, i les que es practiquen per parelles, només en cas de convivents. El nombre màxim de persones que es podran ajuntar per a la realització d’activitat física a l’aire lliure/modalitats individuals (senderisme, ciclisme, running o grups d’entrenament de modalitats individuals a l’aire lliure) serà el que s’estableix per a la limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats, que s’estableix per un decret de Presidència de la Generalitat. 

b) Se suspenen totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius d’àmbit autonòmic o inferior, organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, inclosos els entrenaments. 

c) Es tanquen les instal·lacions i els centres esportius, oberts o tancats, excepte els necessaris per al desenvolupament de competicions internacionals o estatals d’esport professional i els respectius entrenaments, i els necessaris per al desenvolupament de competicions oficials federades d’àmbit internacional o estatal i de caràcter no professional, i els respectius entrenaments. 

Sense perjudici de les excepcions contemplades en el paràgraf anterior, no es podrà realitzar activitat física en instal·lacions o centres esportius oberts o tancats, incloent-hi clubs, gimnasos, centres d’entrenament, complexos esportius, pavellons, pistes de bitles, pistes per a carreres, centres de pilates, ioga i similars. 

4. Mesures relatives a residències d’estudiants 

Es limita l’ús de zones comunes al 30% de l’aforament (incloent-hi menjadors, on es poden establir torns), i sempre garantint les mesures de distanciament i higiene i prevenció, i se suspenen les visites.

Cinqué. Eficàcia i vigència 

La present resolució produirà efectes per un període de catorze dies naturals a comptar des de les 00.00 hores del dia 21 de gener de 2021

Text íntegre a l´enllaç:

http://www.dogv.gva.es/datos/2021/01/20/pdf/2021_530.pdf?fbclid=IwAR1sCbz787SIeeMWnM7BreZFMmGhmtF1e3LqHrmP7_xMxoCXLIFZSNJcKBU

A LES COVES ES PINTEN O REPINTEN TRES PASSOS ZEBRA, CENTRE DE SALUT, PLAÇA ESPANYA I FONT DE LA VILA

 Les Coves de Vinromà mejora la seguridad vial con el repintado y la creación de nuevos pasos de peatones

ELPERIODIC.COM - 20/01/2021



La actuación ha sumado tres nuevos pasos en las inmediaciones del Centro de Salud, la Plaza España y la Font de la Vila


El Ayuntamiento de les Coves de Vinromà está llevando a cabo trabajos de repintado y creación de nuevos pasos de peatones con el fin de incrementar la seguridad vial en el municipio.


La actuación ha sumado tres nuevos pasos de cebra en las inmediaciones del Centro de Salud, la Plaza España y la Font de la Vila, puntos en los que se ha detectado la necesidad de este tipo de señalización peatonal. Además, se han repintado todos los pasos existentes para mejorar la visibilidad de las marcas blancas. 



 

La zona de aparcamiento de la Plaza España también ha formado parte de estos trabajos de mantenimiento, espacio en el que se ha actuado sobre las líneas del suelo y se han renovado los topes de goma.


La alcaldesa de la localidad, Mònica Nos, ha explicado que “esta acción persigue reforzar la seguridad vial. Consideramos que es necesario mantener en buen estado los pasos de peatones e incorporar dicha señalización en estos tres puntos de tránsito para facilitar la movilidad de peatones y conductores”.

https://www.elperiodic.com/pcastellon/coves-vinroma-mejora-seguridad-vial-repintado-creacion-nuevos-pasos-peatones_724393

LA GENERALITAT RECOLZARÀ LM WIND POWER LES COVES AMB FONS EUROPEUS

 


Ximo Puig anuncia el apoyo a 20 proyectos industriales que suman 5.500 millones de euros de inversión y que aspiran a captar fondos europeos con una capacidad de creación de 60.000 empleos

- El president indica que la Generalitat y las empresas han trabajado de la mano "para estar listos en el inicio de la movilización de los fondos europeos, sin compases de espera ni tiempos muertos, porque este es el tiempo de la gestión, de la eficacia, de la agilidad"


- El president subraya que la "solidez, audacia y ambición" definen unos proyectos que serán presentados desde la Comunitat Valenciana al Ministerio de Industria dentro de la convocatoria para recabar financiación europea destinada al plan de recuperación


- El conseller de Economía Sostenible destaca que los fondos que se obtengan para estos proyectos tractores "generarán un efecto multiplicador en la inversión industrial" y acelerarán "procesos de modernización y de valor añadido de las industrias"


(19/01/2021) - El president indica que la Generalitat y las empresas han trabajado de la mano "para estar listos en el inicio de la movilización de los fondos europeos, sin compases de espera ni tiempos muertos, porque este es el tiempo de la gestión, de la eficacia, de la agilidad"


- El president subraya que la "solidez, audacia y ambición" definen unos proyectos que serán presentados desde la Comunitat Valenciana al Ministerio de Industria dentro de la convocatoria para recabar financiación europea destinada al plan de recuperación


- El conseller de Economía Sostenible destaca que los fondos que se obtengan para estos proyectos tractores "generarán un efecto multiplicador en la inversión industrial" y acelerarán "procesos de modernización y de valor añadido de las industrias"


València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado este martes el apoyo del Consell a 20 proyectos industriales promovidos por empresas y entidades de sectores tractores de la economía valenciana que suman en su conjunto 5.500 millones de euros de inversión y que aspirarán a captar fondos europeos con un potencial de creación de 60.000 empleos.


Así lo ha explicado tras la firma en el Palau de los protocolos con los que la Generalitat compromete su respaldo "decidido" a estos proyectos industriales, que este mismo miércoles serán presentados desde la Comunitat Valenciana al Ministerio de Industria dentro de la convocatoria para recabar financiación europea destinada al plan de recuperación.


El acto ha contado con la participación del conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, y la presencia de los titulares de Política Territorial, Obras Públicas y Movilidad, Arcadi España, e Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital, Carolina Pascual. Además, también ha intervenido el director general de Coordinación de la Acción del Gobierno, Juan Ángel Poyatos.


Se trata de iniciativas que, tal y como ha subrayado el president, buscan acelerar sectores radicalmente nuevos como el aeroespacial o desafíos a la nueva movilidad, transformar radicalmente actividades manufactureras tradicionales para dar un salto en competitividad, así como impulsar actividades de alto valor añadido con una mejor logística y digitalización, competir globalmente en tecnologías nuevas como la ciberseguridad, la fotónica o la inteligencia artificial aplicada a la fabricación de baterías y contribuir a recuperar producción deslocalizada del sector textil y del calzado.


Se ha referido además a proyectos como la que impulsa la fabricación de nuevas palas eólicas en el interior de Castellón, amenazado por la despoblación, la transformación de los parques industriales con el 5G y la robótica y que extendería sus beneficios en sectores como la automoción o la logística, la descarbonización del sector cerámico o la digitalización del sector textil.


"La Generalitat y las empresas hemos trabajado para estar listos en el inicio de la movilización de los fondos europeos, sin compases de espera ni tiempos muertos, porque este es el tiempo de la gestión, de la eficacia, de la agilidad", ha indicado el president, que ha agregado que se está haciendo "algo que nunca antes se había hecho: aglutinar esfuerzos, con la CEV como catalizador fundamental de iniciativas, integrar proyectos en una estrategia global de reindustrialización e influir en los espacios de decisión", de manera que "allí donde se van a tomar decisiones se sabe lo importante que estos proyectos son para la Comunitat Valenciana y que la Generalitat apoya cada uno de estos proyectos.


"Hoy presentamos una vía fundamental de la Estrategia Valenciana de Recuperación: la adaptación de nuestra industria a un nuevo mundo que ya no es el de ayer, y que exige cambios para el de mañana", ha señalado el president, que se ha referido a los meses de trabajo discreto y de colaboración público-privada para llevar adelante "20 proyectos tractores de empresas valencianas y multinacionales líderes, concebidos para adaptar nuestra industria al horizonte 2030 de digitalización y sostenibilidad, para transformar sus sectores y crear ese efecto arrastre en el entorno de proveedores y pymes, y, sobre todo, para aumentar esa prosperidad en la vida de los valencianos".


"Solidez, audacia y ambición"


Tal y como ha manifestado el president, "hay tres palabras que definen estos proyectos: solidez, audacia y ambición". "No son proyectos improvisados para capturar ayudas en tiempos de urgencia, en absoluto; cada proyecto responde a una visión, una visión basada en el conocimiento como palanca que aporta valor", ha argumentado.


El president ha indicado también que la pasada gran recesión evidenció "algunas debilidades" de la economía de la Comunitat Valenciana, y, desde entonces, la transformación del modelo económico "se ha convertido es una obsesión", pero ha querido dejar claro que "transformar no es derribar", sino "producir bienes diferentes a los que ya tenemos, desarrollando sectores con más valor añadido y también significa mejorar los sectores de siempre con más tecnología, con más productividad, y con más conocimiento".


"Quiero insistir en esto: nuestro modelo, nuestros sectores de siempre, los que llamábamos sectores tradicionales, tienen futuro. De lo que se trata ahora es de adaptarlos a los desafíos del siglo XXI y de incorporar los nuevos", ha puntualizado.


Reindustrializar y relocalizar


El president ha destacado además que la crisis ha obligado a asumir una estrategia de supervivencia, dentro de la que se inscriben acciones como el Plan Resiste, que contempla 340 millones en ayudas para salvar empresas y empleos, y ha agregado que "ahora, en paralelo, hay que reinventarse y para hacerlo tenemos que apostar por otras dos 'r': 'reindustrializar' y 'relocalizar'".


"Esta crisis ha sido un freno, pero ahora debe ser una oportunidad para despegar, y esa oportunidad se llama Europa", ha señalado el president, que ha prcisado que, junto a la reindustrialización y la relocalización, un tercer eje que atraviesa estos proyecto es la vertebración de la economía y del territorio.


Según ha remarcado también, todos estos proyectos tienen también "la virtud de la cooperación", "No son 20 iniciativas aisladas", ya que "detrás de cada una hay un diálogo público-privado que las hace complementarias dentro de una estrategia autonómica de reindustrialización, también hay una coordinación entre todos los agentes de las cadenas de valor de cada sector, y una voluntad de que los beneficios fluyan más allá de la empresa promotora". "Ninguno de estos proyectos hace la guerra por su cuenta", ha resumido el jefe del Consell,.


Por su parte, el conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafa Climent, ha señalado que "los fondos que se obtengan para estos proyectos tractores generarán un efecto multiplicador en la inversión industrial", acelerarán "procesos de modernización y de valor añadido de las industrias" y, a consecuencia de esto, repercutirán "en un aumento de la renta y de la creación de nuevos puestos de trabajo a corto y medio plazo".


"Desde la Generalitat nos comprometemos a apoyar a la industria valenciana para que pueda acceder en las mejores condiciones a las fuentes de financiación que se articularán en el marco del Fondo de Recuperación y también a impulsar todo tipo de actuaciones que contribuyan a reforzar la acción de las empresas tractoras, la innovación empresarial, la digitalización de procesos, la transición energética, la economía circular y el refuerzo de la internacionalización de las empresas", ha manifestado.


Los proyectos han sido presentados por Simplicity Works, Power Electronics, Ford, Stadler, Baleària; Puerto de València, Vodafone y FiveComm, Jeanologia, S2 Grupo, Zeleros, PLD Space, Arkadia Space, Grupo Dominguis y Repsol, LM Wind Power, ITV Ice Maker, Clave i, VLC Photonics, los clústeres de la cerámica, el textil y el calzado y la CEV.

CEIP LA MORERIA, ELENA DOÑATE RODRÍGUEZ ADMESA EN EL PROCÉS DE RENOVAVIÓ DE DIRECTORS/RES

 


Conselleria d’Educació, Cultura i Esport Conselleria de Educación, Cultura y Deporte RESOLUCIÓ de 17 de gener de 2021, de la directora general de Personal Docent, per la qual es declara aprovada la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses per a participar en el procés de renovació de directors i directores, convocat per la Resolució de 16 de novembre de 2020, de la directora general de Personal Docent, per la qual es convoca la renovació i es determinen els criteris d’avaluació de l’exercici del càrrec de director o directora de centres docents públics, en l’àmbit de la Generalitat Valenciana. [2021/447]

PROCEDIMENT DE RENOVACIÓ DE DIRECTORS /  LLISTAT DEFINITIU D'ADMESOS / LISTADO DEFINITIVO DE ADMITIDOS

DOÑATE RODRIGUEZ, ELENA LES COVES DE VINROMÀ (12001629) CEIP LA MORERIA

A la pàgina 3 del Dogv:

https://www.dogv.gva.es/datos/2021/01/20/pdf/docv_9001.pdf