dijous, 28 de gener del 2021

265 AJUNTAMENTS VALENCIANS ES REUNEIXEN PER ACTIVAR ALS SEUS POBLES LES AJUDES PER ALS SECTORS AFECTATS PER LA COVID-19

 


Ayuntamientos se reúnen para activar las ayudas paréntesis

ELPERIODIC.COM - 27/01/2021

Ayuntamientos se reúnen para activar las ayudas paréntesis - 

Los encuentros realizados han reunido a 265 ayuntamientos de las provincias de Castellón y Alicante

La Federación Valenciana de Municipios y Provincias (FVMP), con el apoyo de la Dirección General de la Administración Local, ha organizado tres videoconferencias provinciales entre las diferentes administraciones de la Comunidad Valenciana para abordar el Plan Resistir, que contempla otorgar ayudas paréntesis en cada municipio para los sectores más afectados por la COVID-19.

El objetivo marcado por la FVMP a la hora de realizar estas videoconferencias es acompañar a las entidades locales en todo el proceso, así como facilitarles la información necesaria para hacer frente a este procedimiento. El presidente de la FVMP, Rubén Alfaro, ha asegurado que es “fundamental la cooperación entre instituciones para impulsar la reactivación de los sectores económicos gravemente afectados”.

Por su parte, el director general de Administración Local, Antoni Such, participa en los tres encuentros para informar sobre los criterios del Decreto ley 1/2021 poniéndose “a disposición de quién lo necesite para solventar todas las consultas que surjan desde los ayuntamientos” ya que es “primordial agilizar los trámites lo máximo posible para que las ayudas lleguen cuanto antes a quien lo necesita”.

A fecha de hoy, ya han tenido lugar dos de los tres encuentros organizados. En ellos, han intervenido el presidente de la FVMP, Rubén Alfaro, el presidente de la Diputación de Castellón, José Martí, el presidente de la Diputación de Alicante, Carlos Mazón, y el director general de Administración Local, Antoni Such. El próximo viernes 29 de enero se realizará la videoconferencia de la provincia de Valencia con la participación del presidente de la Diputación de Valencia, Antoni Gaspar.

En los encuentros realizados de Castellón y Alicante han participado 265 ayuntamientos compartiendo con el director general de administración local la satisfacción mayoritaria por poder participar en esta línea de ayudas y por el esfuerzo realizado en una iniciativa conjunta de Generalitat, Diputaciones y ayuntamientos.


El presidente de la diputación de Alicante, Carlos Mazón, ha mostrado su compromiso en la participación de estas ayudas y ha señalado que “la diputación de Alicante está al servicio de los ayuntamientos de la provincia de Alicante en su compromiso con los sectores más afectados por la pandemia”.

Las sesiones han permitido aclarar las dudas de las alcaldesas y los alcaldes en la gestión y tramitación para que la prioridad sea que la ayuda llegue cuanto antes a los beneficiarios. Antoni Such ha indicado que se ha trabajado con premura y que está publicada la documentación necesaria en la web de la Generalitat, ampliándose la información para facilitar a todos los ayuntamientos la convocatoria y los trámites a realizar.

Además, se ha señalado la disposición de la FVMP para acompañar a los municipios que cuentan con menos recursos técnicos, solventando las posibles dudas y favoreciendo la participación de las ayudas.

La premura y la convocatoria de estos encuentros es debido a la voluntad de que las ayudas se otorguen rápidamente de manera que los autónomos y las pymes que lo necesitan reciban en el menor tiempo posible la cuantía concedida para cubrir gastos corrientes de la actividad realizada desde abril 2020.

Plan Resistir

El Plan Resistir es un acuerdo entre la Generalitat Valenciana, las diputaciones provinciales y los ayuntamientos de la Comunidad Valenciana acordado en la mesa institucional que tuvo lugar el pasado 12 de enero de 2020. Dentro del mismo, se ha aprobado el Decreto Ley 1/2021 por el que se otorgará una nueva línea de ayudas con una dotación de 160 millones de euros. Del total del importe, la Generalitat Valenciana aportará un 62,5% (100 millones de euros), las diputaciones un 22,5% (36 millones de euros) y los ayuntamientos un 15% (24 millones de euros).

En esta línea, conviene destacar que el plazo para la presentación de la aceptación de la ayuda y el compromiso de aportar la parte designada de las entidades locales es de 10 días naturales contados a partir del día siguiente de la publicación del decreto ley en el DOGV (del 27 de enero al 5 de febrero de 2021). 

Finalmente, señalar que para facilitar a los ayuntamientos la elaboración de la convocatoria de las ayudas, la Dirección General de Administración Local, a través de su página web, pondrá a su disposición un modelo de concesión directa de ayudas que le sirva como instrumento de trabajo, todo ello para dar la máxima celeridad a este proceso.

https://www.elperiodic.com/palicante/ayuntamientos-reunen-para-activar-ayudas-parentesis_725732

AGERMANAMENT DELS XIQUETS DE LES COVES AMB ELS DE PINET

 










Gérard Barrau 

Fotos del seu poble acompanyades de textos explicatius, així com una carta que descriu la seva vida quotidiana durant el confinament. 

Aquests són els regals dels estudiants de les Coves de Vinromà per als alumnes Pinetols de cm1 i cm2.



De fet, en el marc de l’associació del comitè d’agermanament dels nostres dos pobles presidit per Henriette Souprayen, va néixer un intercanvi entre escoles.

Gràcies a les dos directores i a Henriette per la seva dedicació en aquest enriquidor intercanvi per als xiquets.


Des photos de leur village accompagnées de textes explicatifs ainsi qu une lettre décrivant leur vie quotidienne pendant le confinement. Ces sont les cadeaux des élèves de les Coves de Vinroma pour les élèves pinetois de cm1 et cm2.

En effet, dans le cadre de l’association du comité de jumelage de nos 2 villages présidé par Henriette Souprayen, un échange inter écoles est né.

Merci aux 2 directrices et à Henriette pour leur investissement dans cet échange enrichissant pour les enfants

https://www.facebook.com/pinet.gerard.barrau

LA GENERALITAT VALENCIANA CONVOCA ALS AGRICULTORS I RAMADERS A LA SOL.LICITUT ÚNICA (S.U.) DE PAGAMENT D´AJUDES PER L´ANY 2021

 


Municipis amb control per monitoratge de l’SU 2021

COVES DE VINROMÀ (LES)

Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària 

 RESOLUCIÓ de 26 de gener de 2021, del director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, mitjançant la qual s’estableix la convocatòria per a concessió i sol·licitud de pagament anual de les ajudes incloses en la sol·licitud única dins del marc de la política agrícola comuna per a l’any 2021. [2021/769]


 Relació de les ajudes concretes vinculades a la sol·licitud única convocades mitjançant aquesta resolució i remissió a la normativa que conté els requisits concrets que cal complir en cada règim A. Els beneficiaris de les ajudes que recull l’article 1 de l’Ordre 5/2015, de 27 de febrer, la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, podran sol·licitar, en els termes que s’estableixen en els apartats següents d’aquesta resolució: 

1. La concessió i el pagament de l’ajuda de pagament bàsic als agricultors, segons el que estableix l’article 13 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre, sobre l’aplicació a partir de 2015 dels pagaments directes a l’agricultura i a la ramaderia i altres règims d’ajuda, així com sobre la gestió i el control dels pagaments directes i dels pagaments al desenvolupament rural (d’ara en avant, Reial decret 1075/2014, de 19 desembre). 

2. La concessió i el pagament per als agricultors que apliquen pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient, segons el que estableix l’article 17 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre. 

3. La concessió i el pagament complementari per als joves agricultors que comencen la seua activitat agrícola, segons el que estableixen l’article 25 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre. 

4. La concessió i pagament d’un règim d’ajuda associada voluntària relatiu als cultius següents: – Arròs, segons el que estableixen l’article 30 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembr

e. – Cultius proteics, segons el que estableix l’article 34 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre.

 – Fruits de corfa i les garrofes, segons el que estableix l’article 38 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre. 

– Llegums de qualitat, segons el que estableix l’article 41 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre.

 – Remolatxa sucrera, segons el que estableix l’article 45 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre.

– Tomaca per a indústria, segons el que estableixen l’article 48 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre.

 – Pagament específic al cultiu del cotó, segons el que estableixen l’article 53 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre. 

5. La concessió i el pagament d’un règim d’ajuda associada voluntària relatiu als següents sectors ramaders, segons el que estableixen els articles 58 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre: 

– Ajuda associada per a les explotacions que mantinguen vaques nodrisses. 

– Ajuda associada per a les explotacions de boví d’encebament. – Ajuda associada per a les explotacions de boví de llet. 

– Ajuda associada per a les explotacions d’oví. 

– Ajuda associada per a les explotacions de caprí. – Ajuda associada per als ramaders de boví de llet que van mantindre drets especials en 2014 i no disposen d’hectàrees admissibles per a l’activació de drets de pagament bàsic. 

– Ajuda associada per als ramaders de boví d’encebament que van mantindre drets especials en 2014 i no disposen d’hectàrees admissibles per a l’activació de drets de pagament bàsic. 

– Ajuda associada per als ramaders d’oví i caprí que van mantindre drets especials en 2014 i no disposen d’hectàrees admissibles per a l’activació de drets de pagament bàsic. 

6. La concessió i el pagament d’un règim simplificat per als xicotets agricultors, segons el que estableixen el 86 i següents del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre. 

B. Els beneficiaris podran sol·licitar, en els termes que s’estableixen en els apartats següents d’aquesta resolució, un pagament anual per les ajudes ja convocades i resoltes recollides en el Reglament (UE) núm. 1305/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020: 

– Ajudes d’agroambient i clima. 

– Ajuda a l’agricultura ecològica. 

– Ajuda a zones de muntanya

 Monitoratge

 1. S’estableix el sistema de control per monitoratge en els expedients de sol·licitud única de la campanya 2021 que presenten les superfícies declarades en els municipis indicats en l’annex I. Aquest control es durà a terme en el marc del projecte de controls per monitoratge liderat pel Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), segons la notificació del Regne d’Espanya a la Comissió Europea. 

2. El control per monitoratge es durà a terme sobre les superfícies declarades en les línies d’ajuda en el règim de pagament bàsic, pagament a les pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient (pagament verd o greenning), pagament complementari a joves agricultors, règim de xicotet agricultor i ajudes associades voluntàries per superfície. També s’aplica aquest sistema de control per a l’ajuda a zones de muntanya. 

3. El control per monitoratge consisteix en la comparació de manera contínua, no en un temps determinat i en substitució dels controls clàssics sobre el terreny, de les respostes espectrals teòriques dels cultius declarats pel sol·licitant en cada superfície amb la resposta espectral que recull el satèl·lit d’aquesta superfície durant el cicle complet del cultiu declarat. 

4. En els casos en què per a la concessió d’alguna ajuda siga necessari comprovar alguna característica no monitorable, aquesta es controlarà mitjançant el sistema de control clàssic de controls sobre el terreny. 

5. A la Comunitat Valenciana serà possible la modificació de les parcel·les agràries de la sol·licitud única 2021 en relació amb els règims d’ajuda monitorats i per a les explotacions afectades per aquest control fins al dia 15 de setembre de 2021.


Text íntegre a l´enllaç:

https://www.dogv.gva.es/datos/2021/01/28/pdf/2021_769.pdf