dilluns, 13 de març del 2023

Curso 2023-2024 Educació publica el calendari d’admissió i matriculació per al pròxim curs en Infantil, Primària, ESO i Batxillerat

 


Educació, Cultura i Esport

13/03/2023
  • La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 20 al 28 d’abril, i del 4 al 12 de maig en ESO i Batxillerat
  • A les places d’Infantil de 2 anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts en 2021, i a les d’Infantil de 3 anys la població nascuda en 2020

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el  DOGV el calendari d’admissió i matriculació per al curs 2023-2024 dels nivells d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. Les famílies podran completar tot el procediment telemàtic d’admissió, matrícula inclosa, a través de la plataforma ‘telematricula.es’. 

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 20 al 28 d’abril. El procediment d’admissió és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i les filles en Infantil de 3 anys, en les aules gratuïtes de 2 anys dels CEIP i en escoletes de titularitat de la Generalitat de 0-3 anys. En l’admissió escolar del pròxim curs 2023-2024, a les places d’Infantil de 2 anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts en 2021, i a les d’Infantil de 3 anys la població nascuda en 2020.

El 14 de juny, amb la publicació de les llistes definitives d’alumnat admés en cada centre, començarà la matriculació. Des d’aquest mateix dia fins al 30 de juny, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per fer-ho en línia, i del 22 de juny al 5 de juliol les que vulguen fer-la de manera presencial.

Pel que fa a l’admissió telemàtica en ESO i Batxillerat, serà del 4 al 12 de maig. En el cas de l’ESO, les llistes definitives d’alumnat admés es publicaran el 19 de juliol i aquest mateix dia començarà la matriculació en línia, que estarà oberta fins al 24 de juliol. Les famílies que opten per formalitzar la matrícula de manera presencial podran fer-ho del 20 al 25 de juliol.
Les llistes definitives d’alumnat admés en Batxillerat es publicaran el 24 de juliol i des d’aquest dia fins al 27 de juliol es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica i, si s’opta per fer la matrícula de manera presencial, cal acudir als centres educatius del 25 al 28 de juliol.

En Primària, ESO i Batxillerat les famílies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que el fan servir només per a canviar els fills i les filles de centre educatiu per diferents raons com, per exemple, el canvi de residència d’una població a una altra. 

El procés d’admissió és el primer tràmit que es fa per a l’escolarització per primera vegada o per a sol·licitar canvi de centre educatiu. El realitzen les famílies i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació i la determinació del centre educatiu en el qual s’escolaritzen els fills i les filles. 

La via principal per a fer aquest tràmit és de manera telemàtica a través de l’espai web ‘telematricula.es’, en el qual les famílies tenen al seu abast totes les vacants disponibles, tutorials que les guiaran pel procediment i les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir durant la tramitació. 

En aquests moments, la Conselleria treballa en l’actualització de ‘telematricula.es’ i l’espai web estarà habilitat perquè estiga en funcionament en el calendari previst d’admissió que s’ha assenyalat. 

No obstant això, qualsevol família que necessite ajuda o no dispose d’accés a Internet pot acudir al centre educatiu on vulga matricular els seus fills i filles per tal de fer l’admissió telemàtica. 

PAC: Bases reguladores aplicables al conjunt d’intervencions incloses en la sol·licitud única en el Pla estratègic de la política agrícola comuna (PEPAC).

 



DOGV Num. 9552 / 13.03.2023   

Pàgina 157867 i següents


ZONES AMB LIMITACIONS NATURALS DIFERENTS DE ZONES DE MUNTANYA

Castelló Coves de Vinromà, les

Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica  ORDRE 5/2023, de 8 de març, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual s’estableixen les bases reguladores aplicables al conjunt d’intervencions incloses en la sol·licitud única en el Pla estratègic de la política agrícola comuna (PEPAC). [2023/2586]

PREÀMBUL 

L’aplicació a Espanya del Reglament (UE) 2021/2115, del Parlament Europeu i del Consell, de 2 de desembre de 2021, pel qual s’estableixen normes en relació amb l’ajuda als plans estratègics que han d’elaborar els estats membres en el marc de la política agrícola comuna (plans estratègics de la PAC)

TÍTOL PRELIMINAR 

Disposicions generals 

Article 1. Objecte i àmbit d’aplicació 1. Aquesta ordre té per objecte establir i aprovar les bases reguladores de la concessió d’ajudes i subvencions que financen les intervencions que preveu el Pla estratègic nacional de la política agrícola comuna (PAC) d’Espanya 2023-2027 incloses en la sol·licitud única, en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i en els termes que estableix la normativa que regeix la concessió d’ajudes i subvencions finançades amb càrrec a fons de la Unió Europea: a) Intervencions en forma de pagaments directes dissociats: – Ajuda bàsica a la renda per a la sostenibilitat – Ajuda redistributiva complementària a la renda per a la sostenibilitat – Ajuda complementària a la renda per a joves agricultors i joves agricultores – Règims a favor del clima i el medi ambient: – Ecorègims d’agricultura de carboni i agroecologia: pasturatge extensiu, segada i biodiversitat en les superfícies de pastures. – Ecorègims d’agricultura de carboni i agroecologia: rotació de cultius i sembra directa en terres de cultiu. -Ecorègims d’agricultura de carboni: cobertes vegetals i cobertes inertes en cultius llenyosos. -Ecorègims d’agroecologia: espais de biodiversitat. b) Intervencions en forma de pagaments directes associats a les persones agricultores: – Ajuda associada a la producció sostenible de proteïnes d’origen vegetal. Pla proteic – Ajuda associada a la producció sostenible d’arròs – Ajuda associada a la producció sostenible de remolatxa sucrera – Ajuda associada a la producció sostenible de tomaca per a transformació – Ajuda associada als productors de fruita seca en àrees amb el risc de desertificació – Ajuda associada a la producció tradicional de pansa 

– Pagament específic al cultiu del cotó – Ajuda associada a l’olivar amb dificultats específiques i alt valor mediambiental c) Intervencions en forma de pagaments directes associats a les persones ramaderes – Ajuda associada per a les persones ramaderes extensives de boví de carn – Ajuda associada per a l’engreix de jònecs en l’explotació de naixement – Ajuda associada per a l’engreix sostenible de jònecs – Ajuda associada per a la producció sostenible de llet de vaca – Ajuda associada per a les persones ramaderes extensives i semiextensives d’oví i caprí de carn – Ajuda associada per a la producció sostenible de llet d’ovella i cabra – Ajuda associada per a les persones ramaderes extensives i semiextensives d’oví i caprí sense pastures a la seua disposició i que pasturen superfícies de restollades, guarets i restes hortofructícoles d) Intervencions per al desenvolupament rural assimilades al SIGC – Compromisos agroambientals en superfícies agràries: apicultura per a la biodiversitat – Compromisos agroambientals en superfícies agràries: protecció avifauna (aus estepàries) – Compromisos agroambientals en superfícies agràries: manteniment o millora d’hàbitats i d’activitats agràries tradicionals (cultiu d’arròs) que preserven la biodiversitat – Compromisos de gestió agroambiental en agricultura ecològica – Compromisos de conservació de recursos genètics: conservació ovella guirra – Ajudes a zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques