divendres, 9 d’abril del 2021

NOU SISTEMA DE RECOLLIDA DE BASSURES DOMICILIÀRIA PRESENTAT ALS ALCALDES DE MUNICIPIS DE MENYS DE 5.000 HABITANTS

 Garcia presenta el projecte de recollida selectiva porta a porta de la Diputació als edils de l’interior



El diputat de Sostenibilitat defensa que aquest model de recollida «corresponsabilitza i dóna autonomia als municipis», a més de crear «nous llocs d'ocupació verda»





Castelló, a 09 d’abril de 2021. El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha presentat el projecte de recollida selectiva porta a porta a alcaldes i alcaldesses dels municipis de l’interior centre de la província que tenen encomanat el servei de replega a la Diputació de Castelló. Amb aquest projecte, la institució provincial pretén millorar l’entorn de les poblacions de menys de 5.000 habitants, així com la qualitat i l’atenció del servei al veïnat i millorar també les xifres de recuperació de residus domèstics a les zones de l’interior.


Aquest projecte, sobre la base del qual s’ha presentat una declaració d’interés al Ministeri de Transició Ecològica per a captar finançament europeu, suposa, segons Garcia, «un canvi de paradigma» en el concepte de recollida de residus establert en aquest moment. Concretament, proposa que siga el municipi qui duga a terme la replega de cada fracció de residus domèstics amb camionetes elèctriques en els dies que determine, de manera que «s’ajuste a les necessitats reals de les veïnes i veïns». Les deixalles es duran a una ‘àrea d’aportació’ fora del nucli poblacional i, des d’aquest punt, els camions de recollida de la Diputació provincial amb encomanda del servei faran el trasllat del fem a la planta de tractament de residus corresponent.


Garcia ha explicat que «aquest model corresponsabilitza i dóna autonomia als municipis i ofereix la possibilitat de crear nous llocs d'ocupació verda» ja que, segons ha defensat, «no suposa a priori un increment del cost del servei per als ajuntaments ni per a la població» sinó que en «millora l’eficiència i redueix la brutícia als carrers, en eliminar-se els contenidors». A més, ha afegit, «soluciona els problemes de mobilitat de les persones majors que hi resideixen majoritàriament a les poblacions d’interior perquè ja no hauran de desplaçar-se fins als punts de recollida».

PLANS D´ACTUACIÓ ALS CENTRES DE DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA EN L´ACTUAL CONTEXT DE PANDÈMIA

 


Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives 

RESOLUCIÓ de 8 d’abril de 2021, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableix el pla d’actuació en les residències de persones majors dependents, els centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM/CIM i centres assimilats de la Comunitat Valenciana, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2021/3621]

Text íntegre a l´enllaç:

http://dogv.gva.es/datos/2021/04/09/pdf/2021_3621.pdf

D´INTERÈS PER ALS RAMADERS/RES COVARXINS/NES: AJUDES A LES EXPLOTACIONS

 


Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica  RESOLUCIÓ de 31 de març de 2021, de la Direcció General d’Agricultura Ramaderia i Pesca, per la qual es convoquen, per a l’exercici 2021, les ajudes a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions ramaderes de la Comunitat Valenciana. [2021/3458)

Text íntegre a l´enllaç

http://dogv.gva.es/datos/2021/04/09/pdf/2021_3458.pdf


LIMITACIONS DEGUDES A LA PANDÈMIA DURANT EL PERIODE COMPRÉS ENTRE EL 12 I EL 25 D´ABRIL ACTUAL

 


Presidència de la Generalitat Presidencia de la Generalitat 

DECRET 12/2021, de 8 d’abril, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les mesures de limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i de limitació de la mobilitat, per al període comprés entre el 12 i el 25 d’abril de 2021. [2021/3660]

DECRET

Primer. Limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i en llocs de culte. 1. En espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de sis persones, llevat que es tracte de persones convivents i sense perjudici de les excepcions previstes en els apartats següents d’aquest decret, així com en altres disposicions aplicables. 

2. En domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com a l’exterior, es permeten únicament les reunions familiars i socials de persones que pertanguen a un màxim de dos nuclis o grups de convivència, sense perjudici de les excepcions previstes en els apartats següents d’aquest decret, així com en altres disposicions aplicables. 

3. S’exceptuen de les limitacions establides en els apartats anteriors les situacions següents: 

a) Les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, com l’atenció i acompanyament a persones menors d’edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d’especial vulnerabilitat. 

b) La convivència alterna de fills i filles amb els seus progenitors o progenitores no convivents entre ells. 

c) L’acolliment familiar de persones menors d’edat en qualsevol de les seues tipologies. 

d) La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents. 

e) Les persones que viuen soles, que es podran incorporar, durant tot el període de vigència de la mesura, a una altra única unitat de convivència, sempre que en aquesta unitat de convivència només s’hi incorpore una única persona que visca sola. 

4. Tampoc no estan incloses en les limitacions previstes en els apartats 1 i 2 les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents que imparteixen els ensenyaments als quals fa referència l’article 3 de la Llei orgànica d’Educació, inclòs l’ensenyament universitari, ni aquelles activitats per a les quals s’estableixen mesures específiques en la normativa aplicable. 

5. La permanència en llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses, incloses les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses específiques, no podrà superar el 50 per cent del seu aforament, sempre que la distància interpersonal respecte un mínim d’1,5 metres. L’aforament màxim haurà de publicar-se en lloc visible de l’espai destinat al culte i s’hauran de complir les mesures generals de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries. 

Segon. Limitacions de mobilitat 1. Es limita l’entrada i l’eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats que es produïsquen per algun dels següents motius: 

a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. 

b) Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals. 

c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d’educació infantil. d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar.

e) Assistència i cura de persones majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. 

f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances o estacions de proveïment de carburant en territoris limítrofs. 

g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials. 

h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables. 

i) Realització d’exàmens o proves oficials inajornables. 

j) Desplaçaments d’esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu. 

k) Per causa de força major o situació de necessitat.

 l) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada. No estarà sotmesa a cap restricció la circulació en trànsit a través dels àmbits territorials en els quals resulte d’aplicació la limitació prevista en aquest apartat. 

2. Així mateix, queda limitada la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana, llevat que s’haja de realitzar alguna de les activitats següents: 

a) Adquisició de medicaments, productes sanitaris i altres béns de primera necessitat. 

b) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. 

c) Assistència a centres d’atenció veterinària per motius d’urgència. 

d) Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals. 

e) Retorn al lloc de residència habitual després de realitzar algunes de les activitats previstes en aquest apartat. 

f) Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. 

g) Desenvolupament d’activitats cinegètiques vinculades al control de la sobreabundància d’espècies cinegètiques que puguen causar danys als ecosistemes, en els cicles productius de l’agricultura i la ramaderia i en la seguretat viària. 

h) Per causa de força major o situació de necessitat. 

i) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada. 

j) Proveïment de carburant en gasolineres o estacions de servei, quan resulte necessari per a la realització de les activitats previstes en els paràgrafs anteriors. 

DISPOSICIÓ FINAL Única. Efectes 

Aquest decret assortirà efectes des de les 00.00 hores del dia 12 d’abril de 2021 fins a les 23.59 hores del dia 25 d’abril de 2021.

Text íntegre a l´enllaç

http://dogv.gva.es/datos/2021/04/09/pdf/2021_3660.pdf