dissabte, 8 de maig del 2021

MESURES A CONSEQÜÈNCIA DE LA FINALITZACIÓ DE L´ESTAT D´ALARMA (per al període comprés entre el 9 de maig de 2021 i el 24 de maig de 2021)




Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 

 RESOLUCIÓ de 8 de maig de 2021, de la consellera de Sanitat Unive rsal i Salut Pública, per la qual es publica la Resolució de 6 de maig de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, que es dicta a conseqüència de la finalització de l’estat d’alarma, una vegada autoritzada per Interlocutòria 173/2021, de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per al període comprés entre el 9 de maig de 2021 i el 24 de maig de 2021[2021/5085]


Primer. Mesures relatives a la circulació de persones

 Queda limitada la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 00.00 hores i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana, llevat que s’haja de realitzar alguna de les activitats següents: 

a) Adquisició de medicaments, productes sanitaris i altres béns de primera necessitat. 

b) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. 

c) Assistència a centres d’atenció veterinària per motius d’urgència. 

d) Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals. 

e) Retorn al lloc de residència habitual després de realitzar algunes de les activitats previstes en aquest apartat. 

f) Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. 

g) Desenvolupament d’activitats cinegètiques vinculades al control de la sobreabundància d’espècies cinegètiques que puguen causar danys als ecosistemes, en els cicles productius de l’agricultura i la ramaderia i en la seguretat viària. 

h) Per causa de força major o situació de necessitat. 

i) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada. 

j) Proveïment de carburant en gasolineres o estacions de servei, quan resulte necessari per a la realització de les activitats previstes en els paràgrafs anteriors. 

Segon. Mesures relatives a la permanència de grups de persones en espais privats i públics 

1. En espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents i sense perjudici de les excepcions previstes en els següents apartats d’aquesta resolució, així com en altres actes administratius que siguen aplicables. 

2. En domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com en l’exterior, no es podran formar grups de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents i no més de dos nuclis de convivència, i sense perjudici de les excepcions previstes en els següents apartats d’aquesta resolució, així com en altres actes administratius que siguen aplicable. 

3. . S’exceptuen de les limitacions establides en els apartats anteriors les següents situacions: 

Les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, com l’atenció i acompanyament a persones menors d’edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d’especial vulnerabilitat. 

b) La convivència alterna de fills i filles amb els seus progenitors o progenitores no convivents entre ells. 

c) L’acolliment familiar de persones menors d’edat en qualsevol de les seues tipologies. 

d) La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents. 

e) Les persones que viuen soles, que es podran incorporar, durant tot el període de vigència de la mesura, a una altra única unitat de convivència, sempre que en aquesta unitat de convivència només s’incorpore una única persona que viva sola. 

4. Tampoc estan incloses en les limitacions previstes en l’apartat anterior, les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents que imparteixen els ensenyaments a les quals fa referència l’article 3 de la Llei orgànica d’Educació, inclòsa l’ensenyament universitari, ni aquelles activitats per a les quals s’estableixen mesures específiques. 

Tercer. Mesures relatives a llocs de culte 

La permanència en llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses, incloses les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses específiques, no podrà superar el 75 % del seu aforament, sempre que la distància interpersonal respecte un mínim de 1,5 metres. 

L’aforament màxim haurà de publicar-se en lloc visible de l’espai destinat al culte i s’hauran de complir les mesures generals de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries. 

Quart. Col·laboració 

Sol·licitar per al compliment de la present resolució, la col·laboració de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana i dels Ajuntaments de la Comunitat Valenciana, a l’efecte de cooperació, en el seu cas, a través dels cossos i forces de seguretat i de la policia local, per al control i aplicació de les mesures adoptades. Cinqué. Règim sancionador L’incompliment de les mesures de la present resolució quedarà subjecte al procediment de l’activitat inspectora i al règim sancionador establit en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la Covid-19. Sisé. Eficàcia i vigència Aquesta resolució produïra efectes des de les 00.00 hores del dia 9 de maig de 2021, fins a les 00.00 hores del dia 24 de maig de 2021. Seté. Autorització judicial Notifique’s a l’Advocacia de la Generalitat en ordre, en el seu cas, a sol·licitar l’autorització judicial prevista en article 10.8 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa».

València, 8 de maig de 2021.- La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública: Ana Barceló Chico.

Text íntegre a l´enllaç

http://dogv.gva.es/datos/2021/05/08/pdf/2021_5085.pdf

NOVES MESURES A PARTIR DEL 9 DE MAIG I PER ELS PROPERS 15 DIES A LA COMUNITAT VALENCIANA

 Generalitat

@generalitat

Actualització de les Mesures #COVID19 en la Comunitat Valenciana

 -Decau el confinament perimetral

- Mobilitat limitada de 00 a 06h

-Hostaleria fins a les 23.30 h

-Màxim 10 persones

-75% llocs de culte


 En vigor a partir del 9 de maig i durant els següents 15 dies





L´AJUNTAMENT D´ALBOCÀSSER PLANIFICA EL FUTUR DEL MUNICIPI DELS PROPERS 35/50 ANYS

 En la reunión también se ha abordado el Pla Convivint, que prevé la construcción de dos infraestructuras de servicios sociales en la capital de l’Alt Maestrat: una residencia y centro de día para personas mayores dependientes, y un centro de rehabilitación e integración social para personas con enfermedades mentales.



Redondo y Albalat se reúnen para solventar las necesidades educativas y sociosanitarias de Albocàsser


- 6 mayo, 2021 -

Necesita aumentar sus servicios públicos para que los trabajadores de la prisión y otras empresas puedan quedarse a vivir en el propio municipio

Castellón Información

La alcaldesa ha explicado a la directora territorial que Albocàsser necesita aumentar sus servicios públicos para que los trabajadores de la prisión y otras empresas de la zona puedan quedarse a vivir en el propio municipio, lo que impulsaría la economía local y ayudaría a aumentar la población. En este sentido, Albalat ha explicado que la Conselleria de Educación ya está tramitando la ampliación del Centro de Educación Infantil, Primaria y Secundaria (CEIPSO), pero ha reclamado que la localidad acoja también los estudios de bachillerato, ya que reúne todas las condiciones para ello, una demanda que Redondo trasladará a los responsables educativos.


https://www.castelloninformacion.com/redondo-y-albalat-se-reunen-para-solventar-las-necesidades-educativas-y-sociosanitarias-de-albocasser/

L´IES MAESTRAT DE SANT MATEU IMPARTIRÀ UN CICLE D´INFORMÀTICA

 




L’IES Maestrat de Sant Mateu impartirà un cicle d’Informàtica

07/05/2021

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, dins del desplegament del Pla d’impuls a la Formació Professional, ha decidit augmentar l’oferta formativa de l’IES Maestrat de Sant Mateu. Impartirà el Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.


Des de l’Ajuntament “aplaudim i fem una valoració molt positiva de la decisió de la Generalitat perquè són uns estudis de futur, atractius per a la gent jove i que donen una oportunitat laboral perquè les noves generacions puguen desenvolupar el seu projecte de vida en els pobles mitjançant el teletreball. Una de les ferramentes més importants per lluitar contra el despoblament és fer compatible el món rural amb el món digital”.

https://canal56.com/2021/05/lies-maestrat-de-sant-mateu-impartira-un-cicle-dinformatica/


EL PRESIDENT JOSÉ MARTÍ VISITA SANT MATEU

 La Diputació de Castelló aspira a reconvertir les cinc plantes de purins amb les quals compte a la província amb els fons europeus de reconstrucció



El president José Martí visita les instal·lacions de Sant Mateu, que acullen un projecte d'investigació de agrocompostatje que desenvolupa la Universitat Miguel Hernández



Els diputats Ignasi García i Santi Pérez destaquen que es tracta d'una aposta per la sostenibilitat i l'economia verda i circular, activant unes infraestructures que portaven 20 anys inactives



Sant Mateu, 07 de maig de 2021. El president de la Diputació, José Martí; el diputat provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia; el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i l'alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, han visitat hui la reconvertida planta de purins de la localitat per a comprovar l'estat d'aquestes instal·lacions i l'evolució dels treballs al voltant del projecte investigació de agrocompostatge que allí es desenvolupa en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Universitat Miguel Hernández, i que ha permés recuperar l'ús d'unes instal·lacions que han estat al voltant de dues dècades sense activitat.


Ha sigut una visita a la planta de la qual és propietària la pròpia Diputació, en la qual membres de la corporació provincial han estat acompanyats pel director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Joan Piquer, membres del grup d'investigació de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, responsables del projecte de revaloració de residus agrícoles, i per socis de cooperatives del Maestrat.

La planta de Sant Mateu ha sigut la segona en formar part del projecte pilot de agrocompostatge a partir del residu del alperujo que es va iniciar en la planta de la Salzadella l'any passat gràcies a la cessió de les instal·lacions en titularitat de la Diputació de Castelló a la Generalitat Valenciana. Tal com s'ha pogut comprovar durant la visita, els treballs de posada a punt de les instal·lacions i del procés de compostatge estan desenvolupant-se a bon ritme, gràcies a la coordinació entre administracions. Les tasques d'investigació ja han començat a Sant Mateu i prompte es reprendran en la planta de La Salzadella. En el cas de Sant Mateu, el treball de recerca es desenvoluparà per espai de dos anys i ajudarà a tractar part dels residus que genera l'activitat olivarera a la comarca.

El president

Del que es tracta, segons el president, José Martí, "és de donar-li un ús des del punt de vista de la sostenibilitat a les cinc plantes de purins de la Diputació que permeta generar activitat econòmica a l'interior i afrontar el repte demogràfic i el problema de la despoblació en les millors condicions possibles". Una aspiració que "es recull en diverses manifestacions d'interés presentades per la Diputació davant el Govern d'Espanya per a accedir als fons europeus de reconstrucció".

El president Martí ha destacat que la transformació d'aquesta planta de purins de Sant Mateu "proporciona eficiència i contribueix a la consecució de l'objectiu comú de donar una bona eixida als residus que generem". També ha posat de manifest la importància d'un projecte com aquest que "compta amb la implicació del món de la investigació i la universitat, i ofereix moltes possibilitats de treballar per la sostenibilitat i una economia verda i circular"

Ignasi García

Per part seua, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha defensat la col·laboració entre les diferents institucions amb l'objectiu de "facilitar el funcionament autònom d'aquestes instal·lacions a mitjà termini i posar en marxa el motor de l'economia circular a les comarques rurals mitjançant el tractament i revaloració de residus agrícoles i ramaders en proximitat». En aquest sentit, Garcia considera que «projectes madurs com aquest reuneixen els requisits per a ser finançats amb fons de reconstrucció europeus amb els quals poder activar l'ocupació verda en les zones despoblades».

Santi Pérez

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s'ha referit a la importància de "posar en marxa unes instal·lacions que estaven parades des de fa pràcticament vint anys, perquè des de la seua construcció, a penes van estar funcionant uns pocs mesos".

Ana Besalduch

Per part seua, l'alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha fet referència al fet que l'activació de la planta "respon a un projecte innovador que es correspon amb els objectius de l'agenda 20-30 i pot marcar un abans i un després en les infraestructures i en el territori"