dissabte, 31 de març del 2018

Han mort sis treballadors en un març negre

Març negre: el mes tanca amb almenys 6 treballadors morts

CCOO assegura que el primer trimestre de 2018 ha sigut el pitjor dels últims 6 anys pel que fa a sinistralitat laboral

Dissabte, 31 de març de 2018 06:00h

CCOO insta a convocar el Consell General de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) per a abordar la qüestió conjuntament amb l'administració autonòmica, la patronal i la Inspeció de Treball de la Seguretat Social (ITSS).. EUROPA PRESS

Ana Bellido / València

Any rere any, l'economia millora i el mercat laboral es recupera, amb totes les conseqüències, bones i dolentes, que això comporta. Si 2017 va ser un any negre pel que fa a la sinistralitat laboral, des de principis de 2018 la situació no ha millorat. Segons les dades del Ministeri d'Ocupació, en gener de l'any passat, al País Valencià, van morir 4 persones mentre treballaven. En gener de 2018, han sigut 7. Les xifres oficials dels mesos de febrer i març encara no s'han fet públiques, però el sindicat CCOO ha comptabilitzat que des de l'1 de març fins al 27 han tingut lloc 6 accidents mortals.

Entre els sinistres de gener destaca, per exemple, el d'una dona que va morir en una empresa en Alzira en caure per les escales, mentre que en febrer va morir un home de 78 anys després de quedar atrapat baix d'un tractor que va bolcar a la localitat de Planes. Segons el sindicat, la situació ha passat "de preocupant a alarmant" i asseguren que el primer trimestre de 2018 "és el pitjor dels últims 6 anys", ja que segons les seues informacions "cada 7 dies perd la vida una persona mentre treballa".

L'últim accident del qual té constància CCOO és del d'home que va morir a Xàtiva quan li va caure un sostre d'uralita situat a més de dos metres d'altura el dia 26. A banda d'aquest succés, durant el mes de març també ha mort a Quart de Poblet un home que estava carregant serradures en una tremuja que es va bolcar i li va caure damunt. També el treballador de la Pirotècnia Ricardo Caballer que va morir quan va explotar la pólvora que manipulava. A l'Alcora, un home va faltar en caure-li un palet de taulells en una empresa ceràmica, i al Perellonet, un home va caure d'un nové pis quan feia tasques de neteja. Finalment, a Oriola, un home va caure del sostre d'un concessionari mentre el netejava.

"El problema no són només els accidents mortals, sinó el repunt en general de la sinistralitat", assenyala la directora general d'Ocupació, Cristina Moreno, que assegura que "el mateix accident pot ser mortal o no en funció de moltes coses". De fet, des de 2012 els accidents laborals en jornada han crescut en més de 10.000, "especialment els greus", apunta Moreno. Segons la directora general, el País Valencià havia liderat històricament la sinistralitat laboral i, amb la tasca conjunta d'administracions, empreses i sindicats, la tendència s'estava revertint. Fins ara.

De fet, CCOO no alerta només del creixent nombre d'accidents mortals, sinó també dels greus. Segons les dades oficials del ministeri, en gener de 2017 hi van haver 20 i, un any després, la xifra va augmentar fins a 28. Cristina Moreno assegura que des de l'any passat, el Consell ha estat insistint en el repunt dels accidents, que en alguns casos "és superior a la mitjana estatal". Per això, s'estan reforçant els plans específics de prevenció i, fins i tot, la lluita contra la sinistralitat laboral va ser un dels objectius acordats pel Consell en el seminari de Vinaròs i Benicarló.

Segons explica la responsable de Salut Laboral de CCOO, Mila Cano, també cal tindre en compte "l'abundant accidentalitat considerada lleu i que no aflora a causa de la no declaració sistemàtica dels accidents sense baixa". Per a la formació, les causes del repunt de la sinistralitat els darrers anys està clara: condicions de treball deficients, alta temporalitat, incompliment sistemàtic dels drets i obligacions en matèria preventiva i per a les empreses. "L'arrel de la sinistralitat creixent és la precarietat laboral. Es treballa més i en condicions molt pijors", lamenta Cano. A aquestes causes, la directora general d'Ocupació afegeix la manca de cultura preventiva. En aquest sentit, Moreno apunta a un repunt dels accidents en altura, com mostren els casos de sinistres de març. "Hi ha molts treballadors que tenen accidents perquè pugen a teulades que no estan preparades per a suportar el pes d'una persona. Això no hauria d'estar passant en el segle XXI", sentencia Moreno.

És per això que davant aquest repunt de la sinistralitat, CCOO insta a convocar el Consell General de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) per a abordar la qüestió conjuntament amb l'administració autonòmica, la patronal i la Inspecció de Treball de la Seguretat Social (ITSS). La secretària de Salut Laboral considera necessària aquesta reunió perquè els darrers anys hi ha hagut "una rebaixa de les exigències preventives i de control a les quals cal sumar una manca de polítiques públiques acompanyades de falta d'inversió pública i privada".
https://www.diarilaveu.com/noticia/80768/primer-trimestre-2018-sinistralitat-laboral

Medi Ambient duplica el nombre de xerrades per a prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions d'alt risc

Resultado de imagen de urbanización Marcolina de la localidad de Alcalà de Xivert

A la província de Castelló les xerrades seran en la urbanització Marcolina de la localitat d'Alcalà de Xivert (3 d'abril, 17.00 hores) ia la Urbanització Les Taiales a Peníscola (4 abril, 17.00 hores).
- Esta campaña se desarrolla a través de reuniones informativas sobre la amenaza que representa un incendio forestal tanto para el medio ambiente como para la seguridad de las personas y de los bienes
- Supone una continuación de la ya iniciada en 2017 y en la que participaron once comarcas de las tres provincias
(31/03/2018) La Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural ha puesto en marcha, coincidiendo con el periodo de Semana Santa y Pascua, la campaña de prevención de incendios forestales en urbanizaciones ubicadas en zonas con alto riesgo.
La campaña que lleva por lema "Stop al foc. Protege tu vivienda y tu urbanización" tiene por objeto informar a través de charlas, a los residentes de zonas urbano-forestales y núcleos rurales dispersos próximos o en suelo forestal, como prevenir y reducir el riesgo de incendio forestal, además de como reaccionar adecuadamente y fomentar la autoprotección, anticipándose al siniestro.
La localización de muchas urbanizaciones y núcleos rurales dispersos, dentro o lindando con el medio forestal, requiere de sus habitantes actuaciones y comportamientos específicos que permitan abordar de manera satisfactoria las situaciones de riesgo que pudieran producirse, ya que confluyen vidas humanas, bienes materiales y medio natural. En caso de incendios forestales la protección de vidas humanas es una absoluta prioridad en cuanto a las estrategias y protocolos de actuación.
La campaña se va a desarrollar en dos fases, la primera de ellas se llevará a cabo entre el 28 de marzo y el 5 de abril, coincidiendo con el periodo de Semana Santa y Pascua. Para estas fechas están programadas las siguientes charlas informativas; en la provincia de Alicante las sesiones se van a celebrar en las urbanizaciones Montmar en Benisa (4 de abril, 17.00 horas) y la urbanización Muntanya de Pedreguer, en el municipio de Pedreguer (5 de abril, 17.00 horas).
En la provincia de Castellón las charlas serán en la urbanización Marcolina de la localidad de Alcalà de Xivert (3 de abril, 17.00 horas) y en la Urbanización Les Taiales en Peñíscola (4 abril, 17.00 horas).
En la provincia de Valencia se han levado a cabo los días 27 y 28 de marzo en la Urbanización Lloma d'Horquera en Vilamarxant y en la Urbanización Montsol i Serra en Gandia.
La segunda fase abarcará todo el verano, del 1 de junio al 30 de septiembre, en la que se intensificará la campaña con 54 charlas, y la previsión es que en los encuentros que se están planificando participen la mayoría de las urbanizaciones y núcleos rurales diseminados con mayor potencial de riesgo de incendio forestal en la Comunitat Valenciana.
En este sentido, la directora general de Prevención de Incendios Forestales, Delia Álvarez, ha indicado que "este tipo de acciones de información y comunicación que buscan concienciar a la ciudadanía ante situaciones de riesgo son fundamentales para prevenir los incendios forestales y también para minimizar sus efectos".
A este respecto, Delia Álvarez ha señalado que "con la campaña se proporciona información de utilidad a las personas que residen en estas zonas de riesgo para que puedan reaccionar adecuadamente en caso de peligro así como recomendaciones relacionadas con la edificación, mantenimiento de parcelas, jardines y cuidado del entorno."
Campaña 2017
Esta campaña es continuación de la que se inició el pasado año, en la que se realizaron 28 talleres en once comarcas de las tres provincias de la Comunitat Valenciana, y en las que participaron alrededor de 650 personas, residentes en 93 urbanizaciones, nucleos rurales dispersos y diseminados sobre o limítrofes a terreno forestal.
Según la directora general de Prevención de Incendios Forestales "un balance muy positivo dado el interés que mostraron tanto los municipios como la urbanizaciones y el resto de actores participantes".
Recomendaciones importantes
Desde la Dirección General de Prevención de Incendios Forestales se recuerda que con nivel de preemergencia 2 y 3 no están permitidas las quemas de restos agrícolas en la franja de 500 metros de distancia del suelo forestal y, además, con nivel 3 también se prohibe el uso de fuego en paelleros y lugares habilitados para cocinar y el uso de maquinaria en terreno forestal. Además se hace necesario recordar a la población que se respete las cintas de clausura de los paelleros cuando hay alerta 3, y que su retirada es motivo de sanción.
Para consultar el nivel de preemergencia en cada municipio se debe consultar la web del 112 de la Comunitat Valenciana o través de la cuenta de twitter @GVA112.
De manera general cabe recordar una serie de recomendaciones que pueden prevenir de manera efectiva un incendio forestal y se basan en evitar fumar, encender fuego, arrojar colillas, encender petardos, sobrantes de fallas, o cualquier otra acción que conlleve este tipo de riesgos en zonas con vegetación.
También es necesario recalcar que se debe extremar la preacución a la hora de llevar a cabo cualquier trabajo de soldadura o con aparatos que puedan producir chispas, así como no arrojar restos de poda, ni cualquier otro tipo de materia que pueda arder, en solares o parcelas próximas, y mucho menos en el bosque.
Se recomienda mantener en buen estado parcelas y jardines, eliminando la maleza y evitando, a su vez, que invada la vía pública o sobrepase las vallas y elegir con extremo cuidado los lugares donde encender barbacoas o hacer paellas.
Asímismo, se aconseja no circular con vehículos fuera de caminos autorizados ni estacionar sobre hierba o maleza, así como recoger todos los desperdicios que se puedan encontrar en un paseo por el monte y tirarlos a un contenedor son otras de las advertencias que pueden resultar útiles para prevenir incendios forestales.
Por último se recomienda llevar siempre un teléfono móvil y tomar referencias del lugar por el que se transita para poder avisar al 112 en caso de incendio o de grave situación de que se produzca.

Per a consultar esta informació en el portal polse ací
http://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa;jsessionid=TvRdh1hFWTQSG6ZbkJJ9KmPfKCwWyN7yrL1ZsSmxhT5WXhmQblfJ!219718373!1522490053738?id=743636

Els vasos comunicants entre el president destituït de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la dreta extrema europea comencen a ser preocupants


Delaten el tarannà profundament reaccionari de la facció del moviment independentista català que ell encapçala. Per contra, ERC i la CUP es relacionen amb altres famílies polítiques europees i internacionals allunyades del populisme xenòfob.

Durant la seva estada a BèlgicaCarles Puigdemont va rebre el suport actiu dels partits xenòfobs flamencs N-VA i Vlaams Belang, que li van donar cobertura logística i política. I ara, a la presó de Neumünsterla primera visita que ha rebut ha estat la de l’eurodiputat alemany Bernd Lucke, elegit l’any 2014 en les llistes del partit xenòfob Alternativa per Alemanya (AfD), que li ha mostrat el seu màxim suport.

Bernd Lucke, exprofessor de Macroeconomia de la Universitat d’Hamburg, va ser un dels fundadors de l’AfD, que s’ha convertit en la principal força d’oposició al govern de la cancellera Angela Merkel. Però l’any 2015, va participar en una escissió d’aquest partit i va cofundar l’Aliança pel progrés i la renovació (Alfa, en les seves sigles en alemany). Les protestes de la marca automobilística Alfa Romeo –en considerar que perjudicava els seus interessos comercials- van forçar el canvi de denominació d’aquest partit euroescèptic, que ara s’anomena Liberal-Conservador Reformista (LKR).

Polític molt controvertit a Alemanya, Bernd Lucke –que manté el seu escó a Brussel·les, tot i haver abandonat l’AfD- va proposar l’expulsió de la zona euro de Grècia i de les regions menys desenvolupades de la UE, com ara Andalusia. El seu nou partit, LKR, ha obtingut uns resultats ínfims en les últimes eleccions regionals i federals i, en conseqüència, és molt difícil que pugui renovar el seu escó al Parlament europeu. Després de visitar Carles Puigdemont a la presó de Neumünster va proposar que se’l deixi en llibertat, en espera que es resolgui el seu procediment d’extradició a Espanya, assegurant que no té cap mena d’intenció d’abandonar Alemanya per tornar al seu anterior refugi de Bèlgica.

Rompida de la hora a l'Alcora

Albocàsser, Setmana Santa

Passió per la Trencà a Alcalà de Xivert

foto de Joan Ronchera.

Enhorabona, un any més, a tots els que ho feu possible!
Joan Ronchera amb Sara Cucala Peraire
foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.


foto de Joan Ronchera.

 foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.

foto de Joan Ronchera.


Maestrat Tv - Setmana Santa Vinaròs 2018 - Processó Dijous Sant

Así rompen La Hora en el Bajo Aragón Histórico

Estadística de març:El Blog ha rebut una mitjana diaria de 537 consultes


Visualitzacions de pàgina avui
39
Visualitzacions de pàgina ahir
570
Visualitzacions de pàgina l'últim mes
16.651
Historial de totes les visualitzacions de pàgina
118.509

MES VISITAT


EntradaNombre de pàgines visualitzades
131
27 de març 2018
114
93
87
72
69
66
63
57
30 de març 2018    

Visualitzacions de pàgina per països

Gràfic dels països més populars entre els lectors del blog
EntradaNombre de pàgines visualitzades
Espanya
2716
Portugal
118
Irlanda
94
Alemanya
92
Estats Units
92
Regne Unit
76
Romania
75
Perú
44
Països Baixos
41
França
39
55