divendres, 30 d’abril del 2021

El Consell aprova la reducció horària de la jornada lectiva del personal docent a partir del pròxim curs 2021-22

 



- La jornada lectiva del professorat en Infantil i Primària serà de 23 hores semanals i la de la resta d'ensenyaments serà de 18 hores

(30/04/2021) - La jornada lectiva del professorat en Infantil i Primària serà de 23 hores semanals i la de la resta d'ensenyaments serà de 18 hores


El Ple del Consell ha aprovat la modificació del Decret 59/2016 que regula la jornada lectiva del personal docent no universitari, fixant en 23 hores semanals la jornada lectiva del professorat en Infantil i Primària serà de 23 hores, mentre que en la resta d'ensenyaments serà de 18 hores a partir del curs 2021-22.

Aquesta modificació es du a terme en compliment de l'acord signat per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amb els sindicats de l'ensenyament el passat mes de juliol de 2020.

D'aquesta manera, el curs que ve el professorat d'Educació Infantil, Primària i Educació Especial reduirà la jornada lectiva de 25 a 23 hores setmanals, i el professorat d'ESO i la resta d'ensenyaments, de 19 a 18 hores setmanals.

Amb aquesta mesura, el professorat valencià continuarà amb els ensenyaments directes en l'aula i al mateix temps disposarà de més hores complementàries per a efectuar tasques de coordinació entre equips docents i de preparació didàctica per a l'alumnat.

L´AJUNTAMENT DE LES COVES POT CONTRACTAR PERSONES DESOCUPADES PER A LA PREVENCIÓ D´INCENDIS

 


Amb la subvenció EMERGE, informació detallada del procediment a l´enllaç del final.

Más de 1.300 personas desempleadas comenzarán a trabajar para prevenir incendios en los montes de la Comunitat Valenciana

EMERGE/2021/44/12 

AYUNTAMIENTO DE LES COVES DE VINROMA 67.965,89 €

A la pàgina dos de l´enllaç 

http://labora.gva.es/documents/166000883/166175642/Reparto+EMERGE+2021/05eab38c-83ed-4096-bc73-04a5612fc74a



 27 abril, 2021

Contratación de 1.300 personas para prevención de incendios en Valencia

Informació de buzón d´empleo

1.300 las personas serán contratadas en los 269 municipios que han recibido esta subvención de Labora, que tiene por objetivo apoyar la inserción laboral a la vez que realizar

actuaciones que mitiguen o reduzcan un riesgo contemplado en un plan o procedimiento de Emergencias y de manera especial la reducción de los riesgos poblacionales derivados de los

incendios forestales, mediante acciones que favorezcan la intervención de los medios de extinción.

Labora ha publicado en su página web el listado de ayuntamientos que contratarán a personas desempleadas para trabajar en la prevención de incendios en los montes de la

Comunitat Valenciana, dentro del denominado programa Emerge.

Para poder acceder a estas contrataciones las personas desempleadas deberán de estar inscritas en Labora y tener actualizada su demanda. A través de la app de Labora o de PuntLabora se puede consultar tanto los datos de contacto como las ocupaciones.?

Los ayuntamientos ofrecerán puestos de trabajo de capataz, o peones con las siguientes ocupaciones: peones forestales; podadores y/o motoserristas forestales, trabajadores del alcornoque, trabajadores forestales en general peones agrícolas en general y trabajadores agrícolas.

El proceso de selección será el siguiente:

1. El Ayuntamiento, en colaboración con el Espai Labora, establecerá las ocupaciones solicitadas.

2. Recibida la oferta de empleo, el Espai Labora efectuará una preselección de personas candidatas en la que se dará preferencia a los colectivos:

a) Personas mayores de 30 años no perceptoras de prestaciones, subsidios o rentas vinculadas a procesos de inserción laboral.

b) Personas menores de 30 años no perceptoras de prestaciones, subsidios o rentas vinculadas a procesos de inserción laboral.

c) Personas mayores de 18 años perceptoras de prestaciones, subsidios o rentas vinculadas a procesos de inserción laboral.

El Espai Labora realizará la preselección y se le enviará a la entidad que vaya a realizar la contratación para que contacte con los preseleccionados y les informe-del proceso de selección y de la documentación que se debe aportar. Para información acerca de la selección de candidatos puede consultar el siguiente enlace: consultar aquí

http://labora.gva.es/documents/166000883/166175642/Instrucciones+2021+EMCORP_cast/22c5235e-77aa-4b63-8f95-da5bf00a33af

Fuente: Generalitat Valencia

ESTRATÈGIA MOSAIC: EL NOU PROGRAMA INTEGRAL PER A LA PREVENCIÓ D´INCENDIS FORESTALS



CON 9,8 MILLONES PARA INFRAESTRUCTURA DE PREVENCIÓN, UN 14% MÁS


Teresa Navalón




 Mireia Mollà. Foto: PEPE OLIVARES

18/02/2021 - 

VALÈNCIA. La Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica, dirigida por Mireia Mollà, ha presentado este jueves su nuevo programa para hacer frente a la lucha contra los incendios. Se trata de la Estrategia Mosaico, que aglutina toda una serie de intervenciones destinadas a evitar y frenar la propagación del fuego en el entorno forestal. Asimismo, la infraestructura en materia de prevención recibirá a lo largo de 2021 un presupuesto de 9,8 millones de euros, lo que supone un incremento del 14% con respecto al año anterior. 



La Estrategia Mosaico presenta cuatro líneas principales de actuación: planificación, prevención, innovación y gestión. Dentro del área de planificación, uno de los principales proyectos será incentivar la elaboración de los planes locales de prevención de incendios. Estos planes locales corren a cargo de los ayuntamientos y son de obligatoria aplicación para todos aquellos municipios que presentan un riesgo muy elevado de incendio. Sin embargo, en 2019 tan solo se habían aprobado 61 para todo el territorio de la Comunitat Valenciana.


Fue en 2020 cuando el proyecto recibió un importante impulso, y tan solo en ese año se lograron presentar y aprobar otros 103 planes. Ahora mismo, y según ha explicado el director general de prevención de incendios, Diego Marí, su área tiene en tramitación otros 240, de los cuales planea ratificar en 2021 al menos el 80%. "Si cumplimos ese objetivo, al final del ejercicio ya tendrán su propio plan de prevención el 70% de los municipios", ha recalcado al respecto. Por su parte, los que ya tienen el programa implantado podrán beneficiarse de la línea de 500.000 euros en subvenciones que ha puesto en marcha la conselleria. 


Del mismo modo, otro de los grandes objetivos de planificación son los parques naturales. Así, la conselleria también está trabajando en planes de prevención específicos para cada uno de estos parajes. En 2021 será el turno de aprobación para la Font Roja, el Hondo, Hoces del Cabriel y Salinas de Santa Pola, que se añadirán a los siete que ya se habían implantado con anterioridad. Del mismo modo, también se seguirá trabajando en los de la Calderona, Puebla de San Miguel, Lagunas de La Mata y Torrevieja o Tinença de Benifassà.

En el apartado de prevención, la dirección general tiene previsto invertir 14,5 millones de euros en el servicio de vigilancia preventiva, en el cual puede llegar a ocupar a más de 500 personas durante las épocas de mayor riesgo de incendio. Esos trabajarán en acciones de control y vigilancia, pero también de formación y concienciación ciudadana. 


Nuevas líneas de investigación

Uno de los principales esfuerzos de la conselleria dentro de la Estrategia Mosaico se centrará en la innovación. Así, durante el año 2021 desarrollará varios proyectos de investigación que ayudarán a comprender mejor la naturaleza de los incendios y a afrontar con más efectividad el paso de las llamas. 


Uno de los principales planes será la determinación de la humedad en el combustible vivo para la prevención de incendios. Este plan, que ya se está desarrollando en la actualidad, consiste en medir cuál es la evolución de los niveles de humedad que contienen las especies vegetales autóctonas de cada zona. Conocer este dato ayudará a saber cuándo hay un mayor peligro de incendio, cómo será el comportamiento de las plantas ante las llamas e incluso cómo podría evolucionar un incendio en ese entorno en caso de que se declarase.

Ahora mismo se están tomando las muestras y se están analizando las especies, pero el objetivo de los próximos años es poder automatizar el modelo en base a los datos obtenidos. 

Una línea muy similar es también la del estudio de la fenología histórica de la vegetación, que de manera simplificada implica el estudio de la actividad fotosintética de las plantas. Es decir, qué cantidad de agua de agua tiene disponible en el suelo para crecer y mantenerse sana ante el paso de las llamas. Cuanta más humedad hay en una zona, su vegetación es más propensa a resistir el fuego. Así, lo que se busca es poder comparar la actividad histórica de otros años con el del ejercicio en curso para ver si la zona es más o menos propensa al incendio en función a su humedad. 

Otra de las líneas tiene que ver con el mapa de peligrosidad de incendios forestales. Un estudio que ya se realizó dentro del marco del PAT de las comarcas centrales y que ahora se pretende trasladar también al resto del territorio valenciano. Por otro lado, también se está realizando un estudio para conocer el riesgo de ignición a través de relámpagos, ya que una buena parte de los incendios forestales se produce por la caída de un rayo. Y finalmente, la última línea tiene que ver con la determinación del estado de los cortafuegos a través de inteligencia artificial. 

Ayudas e inversiones

Por último, dentro del área de gestión, la dirección general de prevención pretende invertir 9,8 millones de euros para la mejora de las infraestructuras. Esto implica la adecuación y mejora de pistas forestales, así como la apertura y adaptación de cortafuegos, todo ello con un valor de 2,6 millones de euros. Del mismo modo, también se procederá a la construcción y mantenimiento de depósitos metálicos para la extinción de incendios, con un presupuesto de 4 millones. Por último, se prevé la mejora de la red de detección de incendios forestales con nuevas estaciones y sistemas de teledetección. Un proyecto a tres años con fondos del ministerio que ascenderá a los 3,86 millones. 

En cuanto a ayudas, la conselleria ha movilizado 1,3 millones que se destinarán a cuestiones como: promover alternativas para la quema de restos agrícolas, ayudas para la organización del voluntariado ambiental, las subvenciones para la ejecución de los planes de prevención locales, o las ayudas para la gestión de la vegetación forestal a través de la ganadería extensiva. 

https://valenciaplaza.com/estrategia-mosaico-el-nuevo-programa-integral-para-la-prevencion-de-incendios-forestales

TRANSICIÓ ECOLÒGICA ULTIMA LES AJUDES ECONÒMIQUES PER PROMOURE ALTERNATIVES A LES CREMES AGRÍCOLES I AGILITZAR L´EXECUCIÓ DELS PLANS LOCALS DE PREVENCIÓ


Transición Ecológica ultima las ayudas para promover alternativas a las quemas agrícolas y agilizar la ejecución de los planes locales de prevención - El director general de Prevención presenta las dos órdenes enmarcadas en la 'Estrategia Mosaic' en la última reunión del Consejo Asesor y de Participación del Medio Ambiente - Las ayudas que pueden superar hasta el 90% del gasto, subvencionan en un mayor porcentaje a los municipios con una población inferior a las 1.500 personas (28/04/2021) - El director general de Prevención presenta las dos órdenes enmarcadas en la 'Estrategia Mosaic' en la última reunión del Consejo Asesor y de Participación del Medio Ambiente - Las ayudas que pueden superar hasta el 90% del gasto, subvencionan en un mayor porcentaje a los municipios con una población inferior a las 1.500 personas La Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica ultima dos órdenes de ayudas para el fomento de alternativas a la quema de restos agrícolas y para agilizar la ejecución de los planes locales de prevención de incendios forestales. El director general de Prevención, Diego Marín, ha presentado las dos órdenes enmarcadas en la Estrategia Mosaic en la última reunión del Consejo Asesor y de Participación del Medio Ambiente (CAPMA). Las ayudas encaran así su fase final "de participación pública" con la presentación al CAPMA, previa a la remisión del texto a la abogacía e intervención de la Generalitat, antes de perfilar el texto definitivo que se publicará en el Diario Oficial de la Generalitat Valenciana. La consellera de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica, Mireia Mollà, ha destacado las primeras ayudas de 500.000 euros destinadas la puesta en marcha de los planes locales de prevención: "Tras el impulso a la aprobación -solo en lo que va de año se han aprobado 72 que se suman a los 103 del 2020- es el momento de favorecer el desarrollo de los planes con una línea presupuestaria destinada a los municipios para su ejecución". El director de Prevención ha explicado que podrán presentarse todos los ayuntamientos de la Comunitat que tengan aprobado su plan local y que serán subvencionables todos los trabajos contratados contemplados en el documento planificado de prevención. Las ayudas a la promoción de alternativas a las quemas agrícolas incluyen la adquisición de maquinaria y herramientas, la contratación de personal vinculado al uso de estos equipos, así como el encargo de la gestión de los restos vegetales a una empresa de servicios. "Las localidades del entorno rural podrán beneficiarse de un mayor porcentaje de subvención", ha señalado Diego Marín. La orden de bases incorpora criterios que reconocen un porcentaje mayor de ayuda a los municipios despoblados. Concretamente, el gasto subvencionable en la ejecución de Planes Locales de Prevención de Incendios será del 90% para ayuntamientos con menos de 1.500 habitantes, del 70% para aquellos de hasta 5.000 y del 50% para los que superen ese umbral. Los fondos destinados a promover la gestión de los restos agrícolas distinta a la quema señalan un 80% de ayuda para los municipios con una población inferior a las 1.500 personas, y del 60% para el resto hasta un máximo de 15.000 euros por ayuntamiento.

ALBOCÀSSER TINDRÀ NOVA RESIDÈNCIA DE MAJORS, NOU CENTRE DE DIA I NOU CENTRE DE MALALTS MENTALS

 


Uns establiments que precisen molts empleats/des i que fixen població.



El Pla Valencià d'Infraestructures de Serveis Socials ha inclòs a Albocàsser dins dels programes d'inversió. Així, la Generalitat Valenciana ha informat que el municipi comptarà amb una residència de majors i un centre de dia. Així mateix també es contempla un nou Centre de Rehabilitació i Integració Social, les instal·lacions del qual substituiran a les ja existents.

 L'alcaldessa, Isabel Albalat, ha assenyalat que la inclusió, per part de la Generalitat Valenciana, en els nous plans d'inversió “suposa un reconeixement al treball que venim desenvolupant des de fa dos anys per a dotar a la localitat dels serveis socials que demanda la societat de l’Alt Maestrat”.

L'Ajuntament d'Albocàsser destinarà tots els recursos necessaris per a dotar a l'administració del terreny necessari per a les noves infraestructures. És per això que enguany es destinaran 150.000€ per a la urbanització i accessos al terreny que va heretar l'actual equip de Govern. El terreny podrà acollir aquestes infraestructures socials. El consistori continuarà treballant intensament perquè les inversions siguen una realitat el més prompte possible.

 L'alcaldessa ha valorat el fet que des de la Generalitat i la Diputació s'haja tingut en compte el paper del municipi, ja que a l’Alt Maestrat i Els Ports seran les úniques noves inversions que s'han plantejat.

Ajuntament d'Albocàsser


dijous, 29 d’abril del 2021

DEMOCRÀCIA O FASCISME


 

SITUEN LES COVES DE VINROMÀ EN L´ANHA (Àrea amb Necessitat d´HAbitatge) d´Alcalà de Xivert

 




Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica Vicepresidencia Segunda y Conselleria de Vivienda y Arquitectura Bioclimática ORDRE 2/2021, de 20 d’abril, de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per la qual s’aprova el Catàleg d’àrees de necessitat d’habitatge, previst en el capítol II del títol II del Decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, per a l’ampliació d’habitatge públic a la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte. [2021/4379]

Llista de municipis en àrea d’influència ANHA 

Els municipis en àrea d’influència ANHA són municipis contigus a un o més municipis que tenen àrees de necessitat d’habitatge. En aquesta taula es recullen els municipis en àrees d’influència ANHA, així com els municipis contigus amb ANHA i el seu nivell corresponent

Província Castelló

 Municipi en àrea d’influència ANHA Municipis les Coves de Vinromà

ANHA colindants (1)     Alcalà de Xivert 

Nivell ANHA de municipis colindants BAIX

Text íntegre a l´enllaç 

http://dogv.gva.es/datos/2021/04/29/pdf/docv_9072.pdf



EL POBLE DE LES COVES REP 75.024 € DEL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL INCONDICIONAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA




 Coves de Vinromà, les 75.024 €

Aprovar l’assignació dels imports de les transferències corresponents al Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2021 per part d’aquesta Diputació Provincial, que es correspon amb l’import assignat per la Generalitat per a l’exercici 2021 més una quantitat addicional en el mateix import, resultant el doble de l’assignat per la Generalitat per als municipis i entitats locals menors de la província de Castelló, segons el detall següent:

La crisi sanitària i econòmica que patim a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, exigeix una resposta àgil de totes les administracions perquè els recursos públics arriben als qui més els necessiten. Per això, en un context com el que vivim, el Fons de Cooperació Municipal, per les seues característiques de fons incondicionat, pot ajudar a l’agilitat que es requereix en aquestos moments per a fer arribar aquestos recursos als seus destinataris finals i, d’aquesta manera, incentivar la recuperació econòmica de la nostra província

https://bop.dipcas.es/PortalBOP/obtenerPdfAnuncio.do?idAnuncio=118066


PLA RENHATA, CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER A LA MILLORA DE L´INTERIOR DELS HABITATGES



(Especialment positiu per persones majors o amb mobilitat reduïda)

 La Generalitat Valenciana ya ha publicado las bases que regulan las ayudas del Plan Renhata 

Para reformas de interior de viviendas y mejora de las condiciones de habitabilidad   Pueden presentar sus solicitudes hasta el próximo 31 de mayo  

Consulten el siguiente enlace para más información:

http://habitatge.gva.es/va/web/arquitectura/ajudes-pla-renhata?fbclid=IwAR08uFxF3exftmN7Q4XS1NbTRzfZXz71_zZb5NTShV-6jOBjJ3lVXgIvyU0



VILANOVA D´ALCOLEA INVERTEIX EN FUTUR

Les obres de les noves escoles de Vilanova d´Alcolea continuen en marxa i en el millor ritme!
Ens ha visitat el Director d´Infraestructures per tal de revisar el procés de construcció del nou edifici.
Continuarem informant-vos de les novetats respecte al nou aulari del municipi.Atents i atentes a les xarxes socials!
Vilanova d´Alcolea 













dimecres, 28 d’abril del 2021

ALBOCÀSSER A PER TOTES, COL.LEGI, BATXILLERAT, FP I RESIDÈNCIA DE MAJORS

 

L´equip de govern d´Albocàsser que encapçala la sra. alcaldessa Isabel Albalat Celades ha captat perfectament l´ocasió excepcional que estem vivint. No renuncien a res i van a per totes, a per tot allò que condicionarà el millor futur del municipi dels propers 30-50 anys.
Felicitats, sou formidables 



L´AEROPORT DE CASTELLÓ ACOLLIRÀ UN NOU CICLE FORMATIU DE FP DE MANTENIMENT D´AVIONS

 



- Marzà ha destacat que "el nou cicle formatiu és molt beneficiós per a facilitar l'ocupabilitat en les comarques del nord"

- Arcadi España remarca que "l'oferta formativa se suma a altres activitats que estan consolidant l'aeroport de Castelló com un 'hub' logístic i empresarial"

(27/04/2021) - Marzà ha destacat que "el nou cicle formatiu és molt beneficiós per a facilitar l'ocupabilitat en les comarques del nord"

- Arcadi España remarca que "l'oferta formativa se suma a altres activitats que estan consolidant l'aeroport de Castelló com un 'hub' logístic i empresarial"


El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han recorregut les instal·lacions on s'ha implantat, per al pròxim curs 2021-2022, una nova FP de manteniment d'avions.

Els consellers han estat acompanyats per la directora general d'Aerocas, Blanca Marín; el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miquel Soler; el director general d'FP, Manuel Gomicia; el director territorial de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport a Castelló, Alfred Remolar, i representants de l'equip directiu de l'IES Vall d'Alba, on estarà adscrit el nou cicle formatiu.

L'FP d'aeronàutica a l'aeròdrom castellonenc s'iniciarà amb el grau mitjà de Muntatge d'Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics. Les 30 places d'aquest grau s'oferiran en el procés d'admissió telemàtica per al pròxim curs entre el 21 de maig i l'1 de juny.

Vicent Marzà ha explicat que "hem estat treballant conjuntament durant mesos per tal de fer realitat l'activació d'aquest nou cicle formatiu. És el primer cicle mitjà d'aquestes característiques que implantem al nostre territori i, des de l'inici, créiem molt convenient que s'establira a l'aeroport de Castelló perquè reuneix les condicions idònies".

"D'una banda, perquè acull importants empreses de manteniment aeronàutic i, de l'altra, perquè és molt beneficiós des del punt de vista laboral per a les comarques del nord de Castelló: facilita que la gent de la zona es forme en aquests estudis i els garanteix una ocupabilitat i un treball amb molt bones condicions laborals. A tot això se suma que l'alumnat que opte per aquest cicle formatiu comptarà amb una formació excel·lent en aquestes instal·lacions, teòrica i pràctica, i administrativament estarà adscrit a l'IES Vall d'Alba", ha afegit.

Arcadi España ha destacat "la vinculació entre l'aeroport de Castelló i la Conselleria d'Educació unint l'àmbit formatiu i l'àmbit econòmic junt amb la col·laboració i experiència d'empreses privades que desenvolupen la seua activitat diària en el propi aeroport amb la finalitat de generar noves oportunitats".

España ha detallat que l'aeroport de Castelló posarà a la disposició de la Conselleria d'Educació un hangar, en l'adequació del qual s'invertiran 300.000 euros. En aquesta instal·lació, que se sumarà a les aules d'una de les plantes de l'escola de pilots, l'alumnat podrà realitzar proves pràctiques amb el material i altres elements relacionats amb la seua formació.

"Aquesta oferta formativa se suma a altres activitats com les escoles de vol o les empreses de reparació i manteniment, que estan permetent consolidar l'aeroport de Castelló com un 'hub' logístic i empresarial que vaja més enllà del sector turístic", ha conclòs el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Cicle Muntatge d'Estructures i Instal·lació Sistemes Aeronàutics

El nou cicle de grau mitjà de Muntatge d'Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics constarà de 2.000 hores de formació repartides en dos cursos. El pròxim curs, 2021-2022, oferirà 30 places de primer, i el curs següent, el 2022-2023, s'implantarà el segon curs, que permetrà graduar-se en aquesta primera promoció.

Aquesta nova oferta educativa també significarà la contractació de més professorat per part de la Conselleria d'Educació, dos docents a jornada completa i un altre a mitja jornada, que d'ací a dos cursos, quan estiga en marxa el cicle per complet, suposarà un total de cinc llocs docents.

Aquest cicle formarà personal tècnic en muntatge d'estructures i instal·lació de sistemes aeronàutics que podrà treballar en empreses dedicades a realitzar el muntatge, el manteniment, el segellament, la pintura i la instal·lació de sistemes i equips d'aeronaus de passatgers, de transport i militars, avions de vol sense motor, avions lleugers i aeronaus d'ala rotativa.

El nou cicle formatiu de grau mitjà se suma a l'oferta de cicles superiors ja establits en el CIPFP de Cheste, on s'ofereixen tres cicles superiors: Manteniment Aeromecànic d'Avions amb Motor de Turbina, Manteniment Aeromecànic d'Helicòpters amb Motor de Turbina i Manteniment de Sistemes Electrònics i Aviònics en Aeronaus.

Per a dotar de serveis que facen factible la formació pràctica i teòrica de l'alumnat, la societat pública Aerocas ha impulsat la construcció d'un hangar de 500 m² i més de tres metres d'altura, amb l'objectiu d'allotjar les peces d'aeronaus de gran volum amb les quals l'alumnat aprendrà les tasques de manteniment, ja que els cicles d'FP d'aviònica tenen un fort component mecànic.

Així, en el nou hangar es localitzaran els tallers de soldadura, mecànica i manteniment, on l'alumnat realitzarà pràctiques formatives. Aquesta instal·lació, que compta amb un pressupost de 300.000 euros, anirà situada en la zona de l'aeroport dedicada a la implantació d'empreses, al costat del centre de manteniment d'avions de la companyia Brok-air i l'hangar de l'escola de vol Panamedia.

A més, la primera planta de l'edifici de l'aeroclub, que disposa d'una superfície útil de 235 m², s'habilitarà per a acollir un aulari polivalent, laboratoris i els departaments del personal docent de la Conselleria d'Educació.

Col·laboració amb empreses aeronàutiques

Tota la formació pràctica, més enllà de les 400 hores del mòdul de pràctiques o de formació en centres de treball (FCT), estarà interconnectada amb les activitats que es desenvolupen a les instal·lacions de l'aeròdrom castellonenc, que en els últims anys s'ha transformat en un pol d'atracció d'empreses dedicades a l'estacionament, el manteniment i el desmantellament d'avions.

Aquesta col·laboració amb les empreses aeronàutiques instal·lades a l'aeroport de Castelló ja s'ha materialitzat en l'oferiment fet per una de les companyies de contribuir a la formació del futur alumnat mitjançant cursos per a preparar les proves lliures que convoca l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per a obtindre els mòduls que necessiten per a aconseguir la llicència de manteniment aeronàutic (LMA) corresponent a la categoria a què poden optar.

dilluns, 26 d’abril del 2021

ESTAT DE LES OBRES D´EMERGÈNCIA A LA DEPURADORA DE LES COVES DE VINROMÀ PER PART DE LA DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

Motivades pel derrumbament d´una paret del reactor biològic

Galeria fotogràfica

















LA GENERALITAT VALENCIANA ES REUNEIX AMB ELS ALCALDES/SES DEL 80% DELS AJUNTAMENTS PER COORDINAR L´ARRIBADA DE FONS EUROPEUS

 




Redacción Valencia noticias
A través de la FVMP, Juan Ángel Poyatos, director general de Coordinación de la Acción del Gobierno, está dirigiendo sesiones de trabajo con los ayuntamientos valencianos para alinear sus proyectos clave con las oportunidades del Fondo de Recuperación.

Durante los meses de marzo y abril, la Generalitat Valenciana, en colaboración con la Federación Valenciana de Municipios y Provincias (FVMP) a través de su servicio Pont a Europa, ha mantenido seis jornadas de trabajo en línea con más del 80% de los ayuntamientos de la Comunitat Valenciana con el fin de identificar sus proyectos estratégicos e informarles de las oportunidades del Fondo de Recuperación europeo.


 
En estas reuniones, alcaldes y alcaldesas han intercambiado información y han debatido codo con codo con el director general de Coordinación de la Acción del Gobierno, Juan Ángel Poyatos; el director general de Administración Local, Antoni Such; y la directora de la Agenda Valenciana d’Antidespoblament, Jeannete Segarra, quien se unió a las jornadas dirigidas a los municipios menores de 5.000 habitantes.


 
Mediante estas sesiones, la Presidencia de la Generalitat Valenciana avanza hacia un modelo de trabajo coordinado entre las entidades locales y la propia Generalitat, con la finalidad de atraer la mayor cantidad de fondos posible a los municipios partir de este verano.

La primera reunión, celebrada el 1 de marzo, se dirigió a ciudades de más de 50.000 habitantes y abordó líneas específicas relacionadas con la agenda urbana, la movilidad sostenible, la digitalización, la ciberseguridad y la eficiencia energética, tanto a nivel de edificios como de rehabilitación integral de barrios.


 
A las sesiones del 16 y 17 de marzo, fueron convocados los municipios de entre 20.000 y 50.000 habitantes. Esta semana, del 21 al 22 de abril, se ha reunido a los menores de 5.000 habitantes, para centrarse especialmente en el reto demográfico y en los fondos orientados a combatir la despoblación.

Las reuniones entre ayuntamientos y Generalitat han servido también para explicar las líneas y mecanismos de la Estrategia Valenciana de Recuperación y ponerla en contexto con la estrategia española (Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia ‘España Puede’) y la europea (fondos Next Generation-EU y el Marco Financiero Plurianual 2021-2027).

El Gobierno de España y la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) ya han apuntado que los ayuntamientos gestionarán, probablemente, un 10% de los fondos del Plan ‘España Puede’. El Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) ha anunciado un primer paquete de fondos europeos para 2021 con un valor de 569 millones de euros.

Durante las reuniones se ha puesto sobre la mesa el cronograma europeo con dos meses clave: abril y julio. En abril, la Generalitat Valenciana ha publicado un Decreto de Ley para simplificar los trámites y agilizar el acceso a fondos europeos. Por otra parte, el 30 de abril es la fecha límite para enviar el Plan de Recuperación español a Bruselas. En cuanto a julio, es el mes en que se prevé aprobar el plan e iniciar la movilización de recursos, puesto que la llegada de ayudas europeas sería inmediata y el mecanismo presupuestario ya está preparado. En las próximas semanas, la Generalitat Valenciana continuará trabajando con el resto de las administraciones locales, a la espera de concretar el papel que jugará la comunidad autónoma y los ayuntamientos de distinto tamaño en la gestión de los fondos.


DIPUTACIÓ SUBVENCIONARÀ L´ESCOLA MATINERA DE LES COVES

 


La Diputació aprova les bases que activen 1,6 milions d'euros en ajudes socials per a ajuntaments de menys de deu mil habitants i mancomunitats

Les escoles matineres i el transport a l'interior formen part d'aquesta línia que segons la vicepresidenta Patricia Puerta s'ha dissenyat per a combatre la despoblació i dotar de més autonomia als ajuntaments

Castelló, 25 d'abril de 2021. La Diputació de Castelló ha aprovat les bases per les quals es regirà la concessió d'ajudes per a ajuntaments de menys de deu mil habitants i mancomunitats destinades a serveis educatius complementaris, programes de transport de persones i iniciatives locals vinculades al Benestar Social, la dotació pressupostària de les quals ascendeix a 1,6 milions d'euros. Segons ha explicat la vicepresidenta, Patricia Puerta, són subvencions "imprescindibles" que s'adopten per a complir el doble objectiu de "oferir el millor servei possible a les persones, independentment d'on visquen, i combatre el fenomen de la despoblació".

Una de les principals novetats de 2021 fa referència al programa de escoles matineres, que en nom de la qualitat del servei a partir del pròxim curs només podrà ser sol·licitat pels ajuntaments.

D'altra banda, els municipis de menys de 1.500 habitants també podran accedir a subvencions per a posar en marxa unitats de conciliació familiar.

La vicepresidenta ha posat en valor la voluntat de la nova Diputació d'incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU en totes les obres de millora i condicionament dels locals socials destinats a l'atenció de les persones majors, amb especial atenció a aspectes com l'accessibilitat i l'eficiència energètica.

En matèria de transport, la Diputació facilitarà el servei al conjunt dels ajuntaments de menys de 5.000 habitants i les mancomunitats, "per a garantir la mobilitat de les persones que per edat, malaltia o altres circumstàncies no puguen desplaçar-se de manera autònoma".

Segons Patricia Puerta, "posem en marxa programes que són coherents amb dos de les principals línies estratègiques de la Diputació: dotar als ajuntaments d'una major autonomia i ajudar-los a afrontar el repte demogràfic en les millors condicions possibles".

divendres, 23 d’abril del 2021

EL CONSELL AUTORITZA LA CONTRACTACIÓ DE LA DISTRIBUCIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS DE MÉS DE 3,5 MILIONS DE MASCARETES FFP2



 La Generalitat inverteix 35.876 euros en el repartiment d'aquest material de protecció per al personal dels centres educatius


El Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència de la contractació, per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, del repartiment de 3.524.500 mascaretes FFP2 per a abastir part del personal docent i no docent dels centres educatius sostinguts amb fons públics.

La Conselleria d'Educació Cultura i Esport ha adquirit més de 7,2 milions de mascaretes FFP2, que s'estan repartint en els centres educatius per a abastir el personal fins a final de curs. D'aquest nombre total de mascaretes FFP2, la majoria les distribueixen directament les empreses a les quals es fa la compra del material, un total de més de 3,7 milions de mascaretes.

No obstant això, algunes de les empreses que abasteixen de material no realitzen el servei de distribució d'aquest i és per aquesta raó que s'ha contractat aquest servei per a fer arribar els 3,5 milions de mascaretes FFP2 restants als centres educatius. Per a fer-ho, Educació ha invertit 35.876 i dues empreses distribuïdores estan duent a terme aquests repartiments. 23/04/2021

NOVES MESURES COVID-19 A PARTIR DE DILLUNS 26 D´ABRIL A LA COMUNITAT VALENCIANA

 Generalitat

@generalitat

Actualización Medidas #COVID19 en la Comunidad Valenciana

Hostelería y restauración hasta las 22h

Comercio hasta las 22h

Aumento de aforo en cultura, ceremonias y celebraciones

Prorrogadas el resto de medidas

Del 26 de abril al 9 de mayo



dijous, 22 d’abril del 2021

L´AJUNTAMENT DE LES COVES INICIA EXPEDIENT DE CONCESSIÓ DE LLICÈNCIA AMBIENTAL AL TANATORI NOS VILAGRASA, S.L.

Ajuntament de les Coves de Vinromà

ANUNCIO EN EL TABLÓN DE EDICTOS Y PÁGINA WEB DEL AYUNTAMIENTO

SUMARIO

Resolución de Alcaldía de fecha 22/04/2021, por la que se inicia expediente de concesión de licencia ambiental.

TEXTO

Habiéndose presentado solicitud de licencia ambiental por

Interesado

NOS VILAGRASA S.L.

B12963567

Representante

PABLO MIRALLES JULIAN

20464431C

Con la finalidad de [desarrollar/instalar/ampliar/reformar] la siguiente actividad:

Descripción de la Actividad

TANATORIO

Nombre / Rótulo Comercial

TANATORIO NOS VILAGRASA

Inicio previsto de actividad

1 MAIG 2021

Aforo

46

Que se va a llevar a cabo en el siguiente emplazamiento:

Referencia Catastral

5566112BE5656N0001YE

Localización

Avinguda Constitució 26 A-B-C; les Coves de Vinromà, C.P. 12185 (Castelló)

Y de acuerdo con el siguiente proyecto técnico:

Ajuntament de les Coves de Vinromà

Plaça d'Espanya, 19, les Coves de Vinromà. 12185 (Castellón). Tfno. 964426009. Fax: 964426002

Cód. Validación: APWPHZTFGYYYCZJARJG6X7ZK5 | Verificación: https://lescovesdevinroma.sedelectronica.es/

Documento firmado electrónicamente desde la plataforma esPublico Gestiona | Página 1 de 2

MONICA NOS ORIENT (1 de 1)

Alcaldesa

Fecha Firma: 22/04/2021

HASH: ed0d08165096eccdf4dc5d519bf4a976

Ajuntament de les Coves de Vinromà

Autor

Pablo Miralles Julian

Colegio oficial

COIICV

Número

6750

Fecha

20/04/2021

De conformidad con el artículo 55.1 de la Ley 6/2014, de 25 de julio, de la Generalitat, de Prevención, Calidad y Control Ambiental de Actividades en la Comunitat Valenciana, se procede a abrir período de información pública por un plazo de VEINTE DÍAS desde la inserción de este anuncio en el Tablón de edictos y en la página web del Ayuntamiento, para que las personas físicas o jurídicas, asociaciones vecinales y cuantos lo consideren oportuno, formulen las alegaciones que tengan por convenientes.

Durante dicho plazo podrá ser examinado por cualquier interesado en las dependencias municipales para que se formulen las alegaciones que se estimen pertinentes. Asimismo, estará a disposición de los interesados en la sede electrónica de este Ayuntamiento [http://lescovesdevinroma.sedelectronica.es].

La Alcaldesa,

(documento firmado electrónicamente)

Fdo. Dña. Mónica Nos Orient



https://lescovesdevinroma.sedelectronica.es/info.0

DIPUTACIÓ CONVOCA LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS ALS AJUNTAMENTS PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES DESEMPLEADES

 



DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE CASTELLÓ /

PROMOCIÓN ECONÓMICA Y RELACIONES INTERNACIONALES Aprobación Concreción Bases Reguladoras Plan de Empleo 2021 Mediante acuerdo del Pleno de la Excma. Diputación Provincial de Castellón, celebrado el día 20 de abril de 2021, se ha aprobado la concreción de las Bases Reguladoras del Plan de Empleo 2021, con el siguiente contenido: CONCRECIÓN DE LAS BASES REGULADORAS POR LAS QUE SE RIGE LA CONCESIÓN DE SUBVENCIONES DE FOMENTO DE EMPLEO A LOS AYUNTAMIENTOS DE LA PROVINCIA DE CASTELLÓN PARA LA EJECUCIÓN DE OBRAS O SERVICIOS DE INTERÉS GENERAL Y SOCIAL. PLAN DE EMPLEO 2021.

PRIMERA. Objeto La concreción de los aspectos generales regulados en la Ordenanza General de Subvenciones de la Diputación de Castellón y sus Organismos Autónomos para la concesión de subvenciones, en régimen de concurrencia competitiva, por la Excma. Diputación provincial de Castellón, a los Ayuntamientos de la provincia de Castellón con el objeto de promover la contratación de personas desempleadas, para la ejecución de obras o servicios de interés general o social, realizados durante el ejercicio económico 2020, en ejecución de lo dispuesto en la Ordenanza General de Subvenciones de la Excma. Diputación Provincial de Castellón (en adelante OGS), aprobada en sesión plenaria de fecha 20 de octubre de 2020 (BOP nº 131 de 31 de octubre de 2020). 

BOP 48 - 22 de abril de 2021

Text íntegre a l´enllaç 

https://bop.dipcas.es/PortalBOP/obtenerPdfAnuncio.do?idAnuncio=117936

dimecres, 21 d’abril del 2021

EL MUSEU DEL MORTER I LA COVA SALTADORA DE LES COVES A "LA PLANA DE L´ARC", LA NOVA DESTINACIÓ TURÍSTICA QUE AGLUTINA A SET MUNICIPIS

 


Naix ‘La Plana de l’Arc’, una nova destinació turística que aglutina a set municipis

21/04/2021

Benlloc, Cabanes, Coves de Vinromà, Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Vall d’Alba i Vilafamés formen ‘La Plana de l’Arc’



Aposten per un producte diferenciat que aposta per la tranquil·litat, pausa, llibertat i temps per a gaudir de cada detall durant l’experiència que es proposa


‘La Plana de l’Arc’ advoca pel ‘Slow Tourism’, proposa’n donar valor a cada moment de l’experiència i valora’n cada racó que el compon. Tot això, impulsat per una proposta mediambiental, basada en experiències de baix impacte per al mitjà i alt valor per a les persones interessades a viatjar, descobrir i conéixer.



‘La Plana de L’Arc’ cartografia la més antiga calçada romana, la Via Augusta, en un enclavament natural privilegiat, entre la muntanya i la mar, que abriga dos parcs naturals nacionals replets de contrastos, el Prat de Cabanes-Torreblanca i el Desert de les Palmes, oferint una àmplia varietat de paisatges, des de platges d’en somni a construccions medievals impossibles a la part alta de les muntanyes. Tot això situat sobre un gran aqüífer, un tresor aquàtic subterrani, que ha provocat el desenvolupament de tota mena d’enginys hidràulics tradicionals, conservats com a punts d’interés, especialment en Vall d’Alba, amb la Ruta de les Sénies.



Aquesta riquesa històrica permet oferir als visitants, obres arquitectòniques emblemàtiques com a l’Arc de Cabanes o es Castell de Miravet, d’altra banda, enclavaments històrics com l’Ildum de Vilanova d’Alcolea, poblat iber nomenat Patrimoni de la Humanitat i l’art pictòric rupestre de la Cova de la Saltadora de les Coves de Vinromá, pertanyent al paratge de la Valltorta, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco.



Imprescindible és visitar els museus que completen l’oferta cultural com el Museu Eclesiàstic de Cabanes, el Museu Etnològic de Vall d’Alba, el Museu Almírez de les Coves de Vinromà, i de forma destacada, el Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni “MACVAC” de Vilafamés.

Els pobles de ‘La Plana de l’Arc’ compten amb bellesa i autenticitat com a trets característics. No en va, Vilafamés és un dels pobles més bonics d’Espanya, i Benlloc, fa justícia al seu nom, el qual en la seua denominació primitiva era “Bell-lloch” (Lugar bello). En aquest escenari segueix viva la petjada de les civilitzacions que també, en el seu viatge, es van enamorar d’aquest lloc i el van convertir en el seu estatge. Aquesta petjada perdura en la conservació i celebració de tradicions, oferint una variada i completa agenda d’actes en les diferents localitats durant tot l’any.

Un altre dels components fonamentals és la gastronomia local ‘Slow Food’, reforçada per la producció de la zona, destacant els cellers de Benlloc, els tradicionals Torrons Agut, i el gran compendi de receptes tradicionals de cada municipi, aconseguint una convivència perfecta de la cuina tradicional i artesanal dels diferents municipis, amb la cuina més avantguardista, com és el cas de Cal Paradís amb estrela Michelin a Vall d’alba.

Història i paradís rural, que fan de ‘La Plana de l’Arc’, un dels destins més atractius per al turisme sostenible, amb infinitat de rutes que permeten descobrir cada racó del seu ric territori, siga practicant senderisme o cicloturisme, formant part en tot moment dels paisatges meravellosos que l’envolten. Aquesta experiència es vertebra amb l’entorn de la tranquil·litat del medi rural, la bellesa del silenci que podem sentir a la Torre d’en Doménec, i a la possibilitat de gaudir de manera sostenible i activa de cada atractiu turístic oferit, brindant al visitant una infinitat d’opcions per a descobrir cada racó d’aquest territori i a les seues gents.

https://canal56.com/2021/04/naix-la-plana-de-larc-una-nova-destinacio-turistica-que-aglutina-a-set-municipis/

PLA RENHATA 2021: SUBVENCIONS PER A LA MILLORA DE LES CONDICIONS DE L´INTERIOR DELS HABITATGES

 


Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Extracte de la Resolució de 7 d’abril de 2021, de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, per la qual es convoquen per a l’exercici 2021 les subvencions per a la millora de les condicions de l’interior dels habitatges, en el marc del Pla de reforma interior d’habitatge, Pla Renhata. [2021/3911]

Text íntegre a l´enllaç 

http://dogv.gva.es/datos/2021/04/20/pdf/2021_3911.pdf

VACUNACIÓ: A LES COVES DE VINROMÀ ES VACUNARAN ELS VEÏNS DE TÍRIG I ELS DE LES COVES


 

dimarts, 20 d’abril del 2021

IVACE ENERGIA SECUNDARÀ FINS A UN 65% DEL COST ELS PROJECTES D'ENERGIES RENOVABLES D'EMPRESES I ENTITATS

 


L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinarà enguany un total de 2 milions d'euros per a impulsar les energies renovables i biocarburants en les empreses i entitats del nostre territori (9-3-2021)

Tal com publica hui en DOGV, Ivace Energia obrirà el pròxim 22 de març la convocatòria d'ajudes, a través del qual es donarà suport econòmic mitjançant subvencions a fons perdut a la inversió en projectes que suposen la utilització de fonts d'energia no contaminants per a aplicacions tèrmiques o elèctriques aïllades de la xarxa . Les sol·licituds es podran presentar fins al 21 de maig de 2021.

Aquesta línia d'ajudes contempla, amb caràcter general, ajudes de fins al 45% del cost dels projectes que suposen la utilització de fonts d'energia neta. A més en el cas de les mitjanes empreses aquest percentatge pot augmentar-se en 10 punts i per a les xicotetes empreses i entitats fins a 20 punts.

Actuacions susceptibles de suport

El Programa d'Energies Renovables preveu donar suport a iniciatives que contemplen l'aplicació de panells solars per a usos tèrmics com la calefacció i l'aigua calenta, el calfament de piscines cobertes i per a la producció d'energia tèrmica per a aplicacions en empreses o processos industrials.

En el cas de la biomassa, seran susceptibles de ser subvencionades les iniciatives que contemplen equips per a l'aprofitament de residus forestals, agrícoles, orgànics urbans, orgànics industrials o matèria primera procedent de cultius energètics per a aplicacions tèrmiques industrials.

En el cas de les aplicacions tèrmiques per a ús en edificis, es donarà suport a aquells projectes que utilitzen la biomassa per a la producció d'energia tèrmica per a calefacció, aigua calenta, calfament de piscines, sistemes de district heating, xarxes de calor i instal·lacions centralitzades de producció de calor, així com sistemes de generació de fred associats a la generació de calor.

També a les instal·lacions híbrides solar-biomassa tèrmica i per a equips de tractament en camp de la biomassa per a astellat, l'adaptació de camions cisterna per a la distribució de biomassa i les instal·lacions per a la fabricació de pèl·lets, briquetes l'origen de les quals siga la biomassa.

A més, podran optar a aquestes ajudes els projectes d'aprofitament dels jaciments geotèrmics, i el biogàs d'ús tèrmic.

Pel que fa als biocarburants, es donarà suport a la instal·lació d'assortidors en estacions de servei o per a proveïment de flotes, per al seu consum en el sector transporte, les plantes de producció de biodièsel o bioetanol i també els parcs d'emmagatzematge per a la seua distribució.

Quant a les aplicacions elèctriques, es subvencionaran les actuacions d'energia solar fotovoltaica, energia eòlica (aïllada de la xarxa) i les instal·lacions mixtes eòlica + fotovoltaica que estiguen aïllades de la xarxa

Cal destacar que totes aquestes línies d'incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a càrrec del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020 o del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2021-2027, en tots dos casos amb el percentatge de cofinançament que a cada moment es determine.

https://www.ivace.es/index.php/val/noticies/notes-de-premsa/54708-ivace-energia-secundara-fins-a-un-65-del-cost-els-projectes-d-energies-renovables-d-empreses-i-entitats?fbclid=IwAR0fT41FdfWGos_mVfvpoJOS0vfVwI-3YZG_xn8fqakg78MR6z3u_Qe7E18

dilluns, 19 d’abril del 2021

ELS PROGRAMES EMCORP I EMERGE 2021 DESTINEN 87.695,81 € A LES COVES DE VINROMÀ PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES DESEMPLEADES

 


IMPORTES PROPUESTOS A ENTIDADES PROGRAMA EMCORP 2021

EMCORP 2021. Programas de suvenciones Iniciativa Social destinado a la contratación de personas desempleadas de al menos 30 años de edad, en colaboración con las Corporaciones Locales.(AVALEM EXPERIÈNCIA)

A AYUNTAMIENTO DE LES COVES DE VINROMA 19.729,92€


EMERGE 2021. Programa de subvenciones Iniciativa Social, destinadas a la contratación de personas desempleadas por corporaciones locales de la Comunitat Valenciana, para la realización de acciones previstas en planes o procedimientos de emergencias en el ámbito forestal

IMPORTES PROPUESTOS A ENTIDADES PROGRAMA EMERGE 2021

A AYUNTAMIENTO DE LES COVES DE VINROMA 67.965,89 €

EL PLA CONVIVINT BENEFICIA A 6.600 PERSONES DEPENENTS I A DEU MUNICIPIS DE LA NOSTRA COMARCA

 


Proyectos en Vinaròs, Albocàsser, Sant Mateu, Castelló, Orpesa, Sant Joan de Moró, Onda, Ribesalbes, Vila-real, Altura, Sagunt, Villar del Arzobispo, Bétera, Riba-Roja, Alpuente, Cofrentes, Sinarcas, Monteolivet, Gavarda, La Pobla del Duc, Potries, Castalla, Ibi, Dénia, Pedreguer, El Pinós, Sax, Sant Joan, Rojales y Orihuela.


La Generalitat Valenciana invertirá 561 M para crear 6.600 plazas públicas para colectivos vulnerables

Presenta el Plan 'Convivint', que incluye un centenar de infraestructuras para mayores dependientes.


Noticias de Sanidad Geriátricos16/04/2021

La Generalitat Valenciana invertirá 561 M para crear 6.600 plazas públicas para colectivos vulnerables

La Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas ha presentado el Plan 'Convivint' de Infraestructuras de Servicios Sociales 2021-2025, que supondrá una inversión de 561 M€ para la reforma o puesta en marcha de 247 instalaciones, que permitirán la creación de 6.600 nuevas plazas públicas en residencias y centros de día para los colectivos más vulnerables, como las personas mayores, con diversidad funcional o usuarias de prestaciones relacionadas con la salud mental. El plan se financiará con fondos propios de la Generalitat, así como con los procedentes de las ayudas europeas y de algunas aportaciones municipales.


Según el ejecutivo valenciano, las actuaciones que se llevarán a cabo dentro de este programa permitirán contar con una red de recursos integrados, definidos de acuerdo con necesidades reales y sin espacio para la arbitrariedad. Por su parte, la vicepresidenta Mónica Oltra ha destacado la importancia de un ambicioso plan que impulsará la construcción de centros públicos y la reforma de instalaciones que, en muchos casos, llevaban más de 30 años sin ningún tipo de actualización y que ahora se adaptarán a los nuevos modelos convivenciales que incluyen los aprendizajes adquiridos durante la COVID-19 y que sitúan a las personas en el centro.


Oltra ha afirmado que este plan, además, funcionará como tractor de la economía valenciana desde "una perspectiva feminista", basada en la revalorización de los cuidados y la economía del criar, cuidar y curar; y que se prevé que pueda crear más de 3.500 puestos de trabajo directos desde una óptica de "calidad y estabilidad". La equidad territorial, garantizando que todos los departamentos de servicios sociales tengan, al menos, un recurso de cada tipología y que haya un recurso público a menos de 20 minutos si es diurno y a 30 si es residencial, es otro de los aspectos del plan destacados por la vicepresidenta, quien también ha puesto en valor su carácter ecologista y de fomento de la accesibilidad universal.


El Plan 'Convivint' de Infraestructuras de Servicios Sociales 2021-2025 se ha elaborado a partir de un mapa de necesidades, un trabajo realizado desde el Instituto Valenciano de Formación, Investigación y Calidad de los Servicios Sociales, a través de una metodología pionera en España y que ha tenido en cuenta tanto indicadores sociales y poblacionales como de vulnerabilidad y edad, así como la demanda efectiva de recursos.


Inversión en infraestructuras para mayores

En el ámbito de personas mayores, el Plan 'Convivint' contempla 100 actuaciones y una inversión de 279 M€, que permitirán duplicar el número de residencias públicas y multiplicar por 12 los recursos de atención diurna, además de instalar puntos de atención en la proximidad en el mundo rural, que consistirá en un centro de día con extensiones que serán gestionadas por el mismo personal, y que en su mayoría estarán en la provincia de Castellón.


Por lo que respecta a las nuevas residencias, el plan incluye la construcción de una treintena de nuevos centros de mayores, algunos de ellos con centro de día o viviendas incorporadas. En algunos casos, los proyectos habían sido anunciados ya con anterioridad por la Conselleria. Así, a la espera de que se definan las características y capacidad de los futuros nuevos geriátricos, la Generalitat Valenciana ha definido nuevos proyectos en Vinaròs, Albocàsser, Sant Mateu, Castelló, Orpesa, Sant Joan de Moró, Onda, Ribesalbes, Vila-real, Altura, Sagunt, Villar del Arzobispo, Bétera, Riba-Roja, Alpuente, Cofrentes, Sinarcas, Monteolivet, Gavarda, La Pobla del Duc, Potries, Castalla, Ibi, Dénia, Pedreguer, El Pinós, Sax, Sant Joan, Rojales y Orihuela.


Recursos para otros colectivos

El plan contempla una inversión de 81 M€ destinadas a 27 actuaciones en el ámbito de la diversidad funcional, lo que permitirá duplicar el número de recursos públicos hasta llegar a las 17 residencias y los 10 centros de día u ocupacionales. La inversión en actuaciones en centros para personas con problemas de salud mental será de 74 M€, lo que supondrá multiplicar por cuatro el número de centros públicos y garantizar la existencia de un recurso de estas características en todos los departamentos de servicios sociales.


El plan 'Convivint' también contempla una apuesta por mejorar la red de centros de atención diurna destinados a la infancia y la adolescencia más vulnerable, con 20 nuevos centros, la mayoría de los cuales se ubicarán en la provincia de Alicante, donde existe una mayor carencia de este tipo de recurso. La red para mujeres víctimas de violencia de género recibirá una inversión de 3 M, para la puesta en marcha de 6 nuevos recursos, y también está prevista una inversión de 96 M para actuaciones en 57 centros destinados a dignificar las instalaciones que ya están en marcha en los distintos ámbitos de los servicios sociales

RECOMANACIONS PER A LA VACUNACIÓ

 


Solo deben acudir a estos lugares las personas que hayan recibido una citación por SMS, en el que se indica el lugar y la hora en que les inocularán la vacuna del coronavirus

Hay que llegar con puntualidad y no antes de tiempo, para que el proceso sea fluido y no se formen colas

Llevar el DNI y la tarjeta SIP, para facilitar la identificación

Se aconseja vestir con ropa ligera y que permita descubrir de manera fácil el hombro donde se va a recibir la vacuna (preferiblemente el contrario a la mano que se suele utilizar)

Los citados pasarán por tres espacios: el de registro, donde se comprobará que tiene cita; el de la vacunación en sí, y una zona de espera para ver que no ha habido ningún inconveniente (30 minutos con la dosis de AstraZeneca y 15 minutos con la de Pfizer)

Vacunación masiva en la Comunitat Valenciana a partir de hoy con 70 puntos de inmunización.

Vacunación masiva en la Comunitat Valenciana a partir de hoy con 70 puntos de inmunización.


Carné de vacunación

Los usuarios recibirán un tríptico que incluye un carné de vacunación con datos sobre el tipo de inmunización recibida, la fecha o el número de dosis

Este documento sirve como justificante de desplazamiento a la vacunación e incorpora recomendaciones, como mantener las medidas de precaución frente a la COVID-19

Se trata de un carné con un valor informativo, no es el pasaporte de vacunación que quiere desarrollar la Unión Europea

https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2021/04/19/sera-vacunacion-masiva-hoy-comienza-48470985.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=autonewsletter&utm_content=Titulares%20del%20d%c3%ada