02/04/2021
La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà aquest any 18.679.220 euros per a finançar el servei d’ajuda a domicili (SAD) municipal de dependència, quantitat que suposa un increment del 65,5% respecte a la línia destinada en 2020, segons ha informat la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez Llopis.
Aquest augment en la inversió suposa continuar apostant per oferir des del públic un servei que fins a l’arribada d’aquest Consell només s’oferia a través d’empreses privades, ha explicat Martínez Llopis, qui ha indicat que la seua implantació respon al nou model de serveis socials, l’objectiu dels quals és oferir aquest servei “des de la major proximitat a la ciutadania i garantir, al mateix temps, una major agilitat del procediment i una atenció més personalitzada”.
Per a això la conselleria va implantar en 2017 aquest tipus de recurs d’atenció domiciliària per a persones en situació de dependència com a programa pilot en cinc municipis de la Comunitat, ha explicat la directora general, qui ha afegit que, donat “els bons resultats obtinguts”, s’ha anat incrementat des de llavors i de manera progressiva “la dotació econòmica i, per tant, el nombre de beneficiaris”.
L’any passat el servei va comptar amb un pressupost d’11.284.252 euros i la possibilitat d’atendre 2.163 persones en situació de dependència a través dels serveis de 275 municipis que gestionen el programa.
Amb un increment per a aquest any de 7,39 milions més, la directora general ha assegurat que es podrà implantar el servei en més entitats locals i arribar a més persones que requerisquen aquest recurs d’atenció domiciliària. Segons les estimacions està previst que s’incorporen 76 municipis més.
Mercè Martínez Llopis ha recordat que la implantació del SAD municipal era un compromís adquirit per la conselleria, i ha assegurat que amb aquesta mesura, a més d’oferir un servei més pròxim, “es genera ocupació local i, sobretot, rendibilitat social i emocional, donant més autonomia a la persona dependent i més suport a la família”.
El SAD està orientat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats elementals de la vida diària, proporcionant-los atenció directa en la mateixa llar mitjançant intervencions que afavorisquen la seua permanència i integració en el seu entorn habitual.
Amb aquest recurs es pretén també col·laborar amb les famílies quan per si mateixes no puguen atendre totalment les necessitats de les persones que tenen a càrrec seu i que es troben en una situació de dependència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada