El subsidi, que s'acabarà d'aplicar en 2020, beneficiarà prop de 95.000 persones
Europa Press / València
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dijous la Llei de Renda Valenciana d'Inclusió, que va ser aprovada el passat 30 de novembre a les Corts Valencianes amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Podemos i Cs i l'abstenció del PP.
La Llei de Renda Valenciana d'Inclusió contempla que l'import d'aquesta serà de 495,3 euros en el cas d'un titular, enfront dels 385 actuals, tant en els casos en què la persona no necessite un itinerari d'inserció o d'acompanyament com en els que sí que ho requerisca. En cas que el sol·licitant renuncie voluntàriament a realitzar l'itinerari l'ajuda es reduirà fins als 237,6 euros.
Aquesta renda preveu beneficiar prop de 95.000 persones en 2020, any en què es produirà la seua última fase d'aplicació, i substituirà l'actual renda garantida de ciutadania amb diferents tipus de prestacions: una complementària del treball o de les prestacions que no arriben al 80% del salari mínim interprofessional, i una segona d'Inclusió Social, que es concedirà en funció d'una valoració individual de la persona sol·licitant i que variarà en funció de diversos aspectes.
Així mateix, flexibilitza els requisits d'accés, de manera que només serà necessari un any d'empadronament enfront dels 24 mesos actuals. A més, exigeix únicament la residència efectiva al País Valencià per a tenir dret a aquesta i amplia l'edat per a poder sol·licitar-la als 18 anys, alhora que s'elimina el límit d'edat per a percebre-la, quan fins ara era només per a persones d'entre 25 i 65 anys.
Entre els beneficiaris hi haurà els joves que han sigut tutelats per la Generalitat, les víctimes de violència de gènere i les dones víctimes de tràfic de persones, que podran accedir a les ajudes independentment de la seua edat. A més, tindrà caràcter indefinit enfront del límit de tres anys que hi havia ara.
Així mateix, s'inclou la redefinició de les unitats de convivència, de manera que ara dues unitats de convivència podran tenir el mateix domicili, sempre que els serveis socials així ho consideren, i la concentració de les ajudes, de manera que la persona que siga titular de la renda tindrà també accés a beneficis en altres àmbits com l'educatiu o el d'habitatge, sense necessitat d'haver de fer tràmits addicionals.
Després de la seua aprovació a les Corts, la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va assenyalar que era un dia "important" perquè amb la Renda d'Inclusió s'aconsegueix situar el territori valencià "a l'avantguarda d'Espanya en rendes d'inclusió i la protecció social".
Ha agraït als grups polítics el seu suport a la norma i ha destacat que es tracta d'una eina que garanteix la "vida digna de les persones" i que, a més, contribueix al fet que la ciutadania tinga "un projecte de vida independent".
https://www.diarilaveu.com/noticia/79033/renda-valenciana-inclusi%C3%B3-augmenta%20ajudes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada