El canal, que estará disponible en la página web del PSPV, permitirá a las afectadas completar un formulario o enviar un correo electrónico a través de la dirección denuncia@pspv-psoe.es
Martínez ha expresado su preocupación por los recortes y la privatización de los servicios de salud en la Comunitat Valenciana, señalando que 90.000 mujeres han sido excluidas del sistema de cribado y que se han realizado 12.000 mamografías menos en el último año. “Nos preocupa que estemos repitiendo en la Comunitat Valenciana lo que ya ha sucedido en Andalucía, y no podemos tolerarlo”, ha afirmado la dirigente socialista.
Con esta medida, el PSPV pretende dar voz a las mujeres afectadas y ofrecerles el apoyo necesario para que puedan denunciar la situación y exigir una pronta solución. Además, Martínez ha asegurado que el partido pondrá todos los recursos a su alcance para solucionar este problema que, según ella, ha puesto en riesgo la salud de muchas mujeres valencianas.
Segurament, la gastronomia mediterrània no s'entendria sense l'oli d'oliva. Un producte mil·lenari que les diferents generacions de llauradors i agricultors s'han encarregat de mantindre viu amb el seu esforç diari i del qual s'han demostrat els beneficis per a la salut i el benestar de les persones, a pesar d'algunes campanyes de desprestigi allà sobre la dècada dels anys 50, a causa d'interessos comercials.
Aquests esforços per desacreditar l'oli d'oliva va coincidir amb l'any 1956, conegut a moltes localitats de les comarques de Castelló com l'any de la 'gelà', que va arruïnar moltes finques agrícoles. En aquell moment, a Albocàsser, on hi havia moltes finques d'oliveres, els propietaris van optar per arrancar les oliveres, i plantar ametlers. No obstant això, algunes finques es van mantindre amb unes varietats pròpies de la zona, la folo i la grossal d'Albocàsser, que a xicoteta escala, s'han mantingut fins ara.
A la població del Maestrat, el caràcter emprenedor de Paco Tena, ha volgut recuperar la memòria d'aquestes varietats i ha creat la marca olis Foga (amb les inicials d'aquestes varietats locals), amb la qual comercialitza des de fa tres anys la producció de les terres que gestiona. "De moment només hem tingut una campanya mig bona, ja les altres dos la sequera va fer que no hi haguera collita", assegura Paco.
L'objectiu de la jove firma oleícola és "produir un oli de qualitat verge extra", afirma "que no té res a veure en aquell que elaboraven les generacions passades quan arreplegaven la collita de terra". I de moment, els resultats, a pesar de campanyes molt pobres en quantitat, han sigut bons. Tant que el seu oli ja ha rebut dos mencions especials, entre ells el premi al millor OOVE afruitat madur dolç per al Foga Coupage en els premis de la Diputació de Castelló de 2025, un fet que "ens ompli d'orgull i ens motiva a començar la nova campanya amb més il·lusió que mai, continuant amb el mateix compromís de sempre", assenyala.
Paco gestiona ara mateix 3.000 oliveres de les quals unes 500 són propietat de la família i la resta arrendades, en finques on practica l'agricultura regenerativa. Les varietats que treball són sobretot l'arbequina, la folo (temprana), la grossal d'Albocàsser (empeltre) i morrut. Són els primers passos d'un projecte que naix després de treballar durant 10 anys a la cooperativa d'Albocàsser i després de formar-se en cursos sobre el sector oleícola.
La idea de Paco és destinar una gran part de la collita a la producció d'oli de qualitat, és a dir verge extra, i la resta a verge. Un oli que elabora en diferents molins com els de la finca Varona la Vella de Sant Mateu o els molins de Vilafamés, Ivarsos o Albocàsser. Precisament, aquestes primeres setmanes d'octubre ha començat la collita de la varietat folo o temprana i grossal d'Albocàsser o empeltre. Olis Foga presenta els seus olis en formats de mig litre, com són el monovarietal d'arbequina, temprana i empeltre i també el multivarietal i el coupage. De moment, els clients es centren a les comarques de Castelló i entre ells alguns restaurants com Pou de Beca o Cal Paradís li han fet algun encàrrec.
Un altre dels objectius de la marca bocassina és continuar creixent i ampliar els serveis de cara als clients. En projecte està la possibilitat d'incloure l'oleoturisme a l'agenda de l'empresa amb tasts i visites guiades a un molí, propietat de la família, "que va funcionar fins fa uns 40 anys i on molien els veïns del poble i podia moldre uns 2.000 quilos al dia", explica Paco. El projecte es denomina La caseta del molí i significaria un nou atractiu turístic per a la població, on els visitants podrien conèixer de primera mà la forma en la qual es produïa l'oli fins més enllà de la meitat del segle XX. Dins d'aquest projecte, la firma també contempla la possibilitat d'organitzar visites a grups d'escolars.
Una intervención feroz de Pedro Sánchez en el Congreso pone contra las cuerdas al líder de Vox.
¿Proyecto político o turismo de sesiones parlamentarias?
Mientras unos critican la inmigración, otros construyen casas, cuidan mayores y sostienen el país.
#Sánchez#Abascal#Vox#Inmigración#Trabajo#ProyectoPolítico#PatriotismoReal