Victòria ciutadana
Els socialistes es van oposar amb força a aquest projecte que posava en perill la integritat paisatgística de la zona i dels que allí viuen. Tant l'Executiva Provincial, com els alcaldes socialistes i el secretari general, Ximo Puig, es van posar des del primer dia al costat de la Plataforma Antifracking, a la qual també va mostrar el seu suport públic Pedro Sánchez, lluint una samarreta de 'fracking No'. A l'octubre de 2016 les Corts Valencianes van aprovar una proposta presentada pel Grup Socialista a favor de la promulgació d'una llei que declare a la Comunitat Valenciana espai lliure de fracking.
21/07/17
Castelló. 21/07 / 2017.- El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat del PSPV a la província de Castelló i alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha mostrat la seua "satisfacció i alegria" en conèixer la notícia que Montero Energy i el Grup Samca renuncien definitivament al projecte de busca d'hidrocarburs a les comarques del nord de la província de Castelló pel procediment del fracking, que tanta intranquil·litat i por havia generat a les comarques de Els Ports i El Maestrat.
Creu que "és el triomf de la ciutadania, que des del primer moment, el 2012, es va mobilitzar per oposar-se a un projecte sense sentit amb el que s'haguera posat en greu perill la integritat paisatgística i mediambiental de les nostres comarques del nord, i també la integritat física de les persones que allí viuen".
Va ser una cosa que en el Partit Socialista "vam tenir claríssim des del primer moment que havíem de donar suport, perquè la preservació del nostre patrimoni mediambiental sempre ha estat per a nosaltres una prioritat irrenunciable".
Per això, des del primer moment "vam donar tot el nostre suport a la plataforma antifracking, amb la qual van col·laborar estretament tant la nostra executiva provincial com els nostres alcaldes dels Ports i el Maestrat, que sempre van estar donant la batalla al costat dels ciutadans per aconseguir el que ara és una realitat: que el projecte no es vaja a fer".
Una plataforma que, per descomptat, "també va comptar des del primer dia amb el suport del nostre secretari general de País, Ximo Puig, i amb el suport del secretari general Federal, Pedro Sánchez, que no va dubtar a posar en 2014 amb una samarreta en la qual es podia llegir 'fracking NO'. De fet, "l'arribada de Ximo Puig a la Presidència de la Generalitat ha estat fonamental perquè el francking haja passat a la història".
I és que quan arribem al govern de la Generalitat, "els socialistes ens vam posar mans a l'obra per paralitzar aquest projecte". De fet, el passat mes d'octubre, les Corts Valencianes van aprovar una proposta presentada pel Grup Socialista, en favor de la promulgació d'una llei que declare a la Comunitat Valenciana com a espai lliure de fracking.
Diu Falomir que "en dies com el d'avui, un sent un especial orgull de pertànyer a un partit com el PSPV que, des del primer moment, va saber veure que havia de posar-se al costat del seu poble, de les persones que viuen a Els Ports i el Maestrat, perquè era de justícia fer-ho". Per això "des del primer moment pressionem tot el que vam poder per poder aturar aquest projecte i ens involucrem al màxim per contribuir a l'èxit que va obtenir la Plataforma Antifracking quan el 2015 va presentar 50.000 signatures en les Corts Valencianes".
Eren els temps en què el govern del PP a la Generalitat, amb la consellera d'Infraestructures de l'època, Isabel Bonig, al capdavant, maniobrava perquè el projecte isquera endavant, tot i que això "suposora posar en perill la integritat del nostre territori i de la nostra gent, perquè com ja es coneix, pel que ha passat en altres llocs, l'extracció d'hidrocarburs mitjançant la injecció a alta pressió de milions de litres d'aigua, sorra i centenars de substàncies químiques per trencar la roca , pot tenir nocives conseqüències en forma de terratrèmols".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada