La segona edició del programa Avalem Joves + preveu contractar 5.400 menors de 30 anys
Divendres, 18 de maig de 2018 06:00h
La presentació d'Avalem Joves + ha comptat amb la presència del president Puig i el conseller Climent, alts càrrecs d'Economia i beneficiaris del programa.. SERVEF
Ana Bellido / València
L'atur i els problemes per a trobar feina són una de les principals preocupacions dels valencians. Per això, la desocupació és una de les principals qüestions que "preocupa i ocupa" el Consell. Així ho va explicar aquest dijous el conseller d'Economia, Rafael Climent, durant la posada de llarg de la segona edició del programa Avalem Joves Plus. Es tracta d'un programa d'orientació, formació i foment de l'ocupació destinat a menors de 30 anys, que poden ser contractats pels ajuntaments de les seues localitats.
Malgrat "la recuperació favorable de les xifres d'ocupació", Climent lamenta que la desocupació continua "afectant de forma destacada els joves". I és que, segons les dades de l'última EPA, 113.900 valencians menors de 30 anys es troben a l'atur. Aquestes xifres són "inacceptables" per al conseller, "tot i que aquest darrer any la taxa d'atur entre els joves menors de 30 anys s'ha reduït un 2,5%". Segons va explicar Climent, les dificultats d'inserció laboral suposen un cost d'oportunitat respecte a les capacitats i habilitats que podrien incorporar-se al teixit productiu valencià.
Justament, evitar aquesta pèrdua de coneixements i pal·liar la fugida de talent són alguns dels objectius d'Avalem Joves Plus. El que es busca és augmentar el bagatge professional dels joves i millorar la seua ocupabilitat des de les entitats locals, tot per a "contribuir al benestar de la societat valenciana", va explicar Climent en l'acte, en el qual va estar acompanyat pel president de la Generalitat, Ximo Puig; el secretari general d'Ocupació, Enric Nomdedéu; la presidenta de la CEV de València, Eva Blasco; el secretari general de CCOO a País Valencià, Arturo León, i altres representants sindicals.
"La primera edició ha estat un èxit", van destacar tant el conseller com el president, ja que es van portar a terme més de 550.000 accions d'inserció laboral, de les quals s'hi han beneficiat directament 26.500 joves. Segons les dades d'Economia, des que va començar Avalem Joves, en maig de 2016, la taxa d'atur entre els menors de 30 anys s'ha reduït un 4,5%.
Amb un pressupost que fregava els 60 milions d'euros, Avalem Joves va trobar feina a 3.500 joves en ajuntaments de tot el País Valencià. Els contractes tenien una durada d'entre 7 i 12 mesos i els sous eren equiparables als de qualsevol altre treballador d'igual rang als ajuntaments. "Les dades ens conviden a l'optimisme davant la taxa de temporalitat i la dificultat dels joves per a trobar la primera oportunitat laboral", va celebrar el Conseller.
Novetats de la segona edició
Davant "l'èxit de la primera edició", Economia ha incrementat els recursos destinats a Avalem Joves fins als 101.337.900 euros, amb els quals preveuen contractar 5.400 persones. En aquesta segona edició, els sous continuaran sent els mateixos que els de la resta de treballadors, però els contractes seran tots de 12 mesos. L'objectiu d'aquesta mesura és afavorir l'estabilitat tant dels joves com dels consistoris. En el programa participen 520 consistoris, "quasi el 95% dels ajuntaments valencians", va apuntar Puig, que va assenyalar que "hi ha una aliança efectiva entre els ajuntaments valencians i la Generalitat".
Aquestes xifres converteixen Avalem Territori en el "pla de foment d'ocupació més ambiciós de la història", va destacar Climent. Segons defensen des del Consell, els ajuntaments podran comptar amb la generació més preparada de la historia per a modernitzar l'administració i incorporar-hi nous coneixements i aprenentatge. Al mateix temps, "les persones joves contractades podran retornar aquesta experiència al teixit econòmic i productiu del territori".
El president Puig va destacar que gran part dels fons destinats a aquest projecte provenen d'Europa i va lamentar que quan el Botànic va arribar al govern, la Garantia Juvenil "ja estava aprovada feia anys", però el govern del PPCV "la tenia bloquejada". Segons va apuntar, entre 2013 i 2014 hi havia una taxa d'atur del 50% entre la població "i no es feia res" per a revertir la situació.
Segons va explicar Puig, la directora general de pressupostos de la Unió Europea ha felicitat el Consell per haver "desbloquejat la situació" de paralització en la qual es trobaven els fons. Segons la dirigent europea, l'estat espanyol és "el país que més fons rep del Fons de Garantia Juvenil i el que menys estava invertint".
Beneficiaris satisfets
En la presentació de la segona edició del programa van intervindre dos participants del programa que van insistir en els beneficis del programa i especialment van incidir en el fet que Avalem Joves Plus ha sigut una oportunitat per a treballar del que han estudiat. "En el sector privat, moltes vegades no pots exercir del que t'has especialitzat", van lamentar.
També van participar l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, i l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños. Ambdós van celebrar l'empenta que el Consell ha donat a les polítiques d'ocupació que eviten que molts joves marxen del territori per a trobar feina. Aquesta era l'única opció, segons Baños, que el govern del PPCV va deixar als joves valencians "i ara el talent es pot quedar al País". En aquesta línia, Gómez, "com a pare", ha apuntat que s'ha d'intentar "que els joves tornen a casa".
https://www.diarilaveu.com/noticia/81830/avalem-joves-plus-talent-no-marxe-fora-treball?id_butlleti_enviar=2005&utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=Array
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada