divendres, 31 de juliol del 2020

DIPUTACIÓ ESCOLTARÀ ELS AJUNTAMENTS DE CARA AL PROPER PLA 135 I PUGUEN SABER AMB QUÈ COMPTAR PER A LA CONFECCIÓ DELS SEUS PRESSUPOSTOS 2021

Castellón.- La Diputación convocará después del verano reuniones con los alcaldes para mejorar el Plan 135

COMUNIDAD VALENCIANA.-Castellón.- La Diputación convocará después del verano reuniones con los alcaldes para mejorar el Plan 135

Contenido: El presidente de la Diputación, José Martí, ha hecho pública este jueves su idea de continuar perfeccionando las bases del Plan 135 y ha anunciado que reeditará de nuevo el ciclo de reuniones con los alcaldes de la provincia para tomar nota de sus demandas y sugerencias. Esto será después de la parada estival, cuando se retome la actividad institucional en los pueblos y se empiecen a preparar los presupuestos de 2021.

https://fotos.europapress.es/fotonoticia/f3256565/

dijous, 30 de juliol del 2020

Sanitat i Educació transmeten el protocol específic de protecció i prevenció de la COVID-19 als centres educatius


- El document preveu les mesures d'actuació determinades per les autoritats sanitàries per als centres educatius valencians


La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport han enviat als centres educatius d'ensenyaments no universitaris el protocol de protecció i prevenció davant de la transmissió i contagi de la COVID-19 per al curs 2020-2021, sempre recordant que cal conviure en un context de pandèmia que va evolucionant i que és canviant.
30/07/2020
El protocol preveu les mesures d'actuació determinades per les autoritats sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha dut a terme diverses reunions amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a informar en tot moment de com s'ha desplegat aquest document.

L'objectiu central d'aquest protocol s'ha centrat a establir les actuacions que cal prendre per a assegurar una tornada a les aules al setembre de manera segura, saludable i sostenible, a través de l'aplicació de mesures de promoció de la salut, la protecció i la prevenció adaptades a les diferents etapes educatives. És també una guia per a facilitar la gestió adequada dels casos amb SARS-CoV-2 a través de l'establiment de protocols d'actuació i coordinació factibles.

És per això que l'inici del curs 2020-2021 s'ha dissenyat a partir d'una planificació profunda i rigorosa que permeta, a més d'establir les mesures necessàries per a previndre i controlar la pandèmia, complir els objectius educatius i de sociabilitat, que afavorisquen el desenvolupament òptim de la infància i l'adolescència, pal·liar la bretxa educativa generada, previndre el fracàs escolar, l'abandó educatiu primerenc i garantir l'equitat.

Aquest protocol marca les pautes per a oferir un entorn escolar segur a l'alumnat i el personal dels centres educatius i serveix per a arbitrar les mesures d'especial protecció per als col·lectius més vulnerables a la COVID-19, per tal que es puguen desenvolupar les activitats pròpies del sistema educatiu i així es minimitze el risc el màxim que siga possible. És un document que busca oferir un marc comú i s'implementa segons la realitat de cada centre educatiu i el seu context local.

El protocol preveu les mesures per a la limitació o control del contacte interpersonal, entre les quals hi ha les entrades i eixides als centres educatius, els desplaçaments dins dels centres, la manera d'actuar en les zones comunes i les interaccions amb persones externes a l'organització dels centres.

També es detalla la manera de procedir des del punt de vista de la seguretat sanitària pel que fa a les activitats extraescolars, el servei de transport escolar, el servei de menjador escolar i l'ús de mascaretes.

Un altre dels apartats del protocol es refereix a les mesures de prevenció personal, així com les de neteja, desinfecció i ventilació als centres educatius.

El protocol elaborat per la Conselleria de Sanitat preveu també les directrius per a la gestió de la sospita de casos als centres educatius amb l'establiment en cada centre d'un 'espai COVID-19' específic.

https://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=876818

dimecres, 29 de juliol del 2020

EL PUNT D´ATENCIÓ CONTINUADA (PAC) DEL CENTRE DE SALUT DE LES COVES HA DE SER LA PRIMERA OPCIÓ DELS COVARXINS/NES QUE PRECISEN ATENCIÓ URGENT (cal evitar eventuals colapses de l´Hospital General de Castelló)


GVA Hospital General Universitari de Castelló - Departament Salut Castelló

El Departamento de Salut de Castellón presta atención urgente en 18 puntos de atención continuada

 Existe al menos uno en cada zona básica de salud, 3 en la ciudad de Castellón, más el servicio de urgencias del Hospital General

Las instalaciones cuentan con espacios diferenciados para pacientes Covid y no Covid

El Departamento de Salud de Castellón dispone en la actualidad de un total de 18 puntos de atención continuada (PAC), 3 de los cuales se encuentran en la ciudad de Castelló, y a los que hay que sumar el servicio de Urgencias del Hospital General Universitari (HGUCS).

La atención sanitaria urgente está así garantizada en cada una de las zonas básicas de salud con, al menos, un PAC, que atiende en los horarios de cierre de los centros de salud y consultorios de la misma o, en el caso del PAC Trullols, tardes, noches y festivos.

En todos ellos las personas que consideren que necesitan atención sanitaria urgente disponen de un equipo médico y de enfermería que evitaría, en una gran parte de los casos, tener que acudir a Urgencias en un hospital.

El personal de urgencia del HGUCS ha detectado en las últimas semanas un incremento de los casos leves o muy leves que acuden al centro para ser atendidos y que, tras el triaje, esperan en las salas de espera más tiempo del deseable. Hay que recordar que la atención no es por orden de llegada, sino por gravedad de la patología.

Por ello, el hospital quiere hacer un llamamiento a la ciudadanía para que recurra a los PAC como primera opción en su atención sanitaria urgente o que soliciten, llamando al 1-1-2, instrucciones sobre a qué centro acudir tras explicar su dolencia.

De esta manera, los tiempos de espera quedarían reducidos y se optimizarían los recursos sanitarios existentes, mejorando la calidad del servicio y la eficiencia de la atención.

Circuitos separados
Todos los PAC, así como el servicio de Urgencias del HGUCS, cuentan con circuitos asistenciales separados según la posible patología que presente la persona que acuda. Así, aquellas personas que acudan con fiebre, sensación de falta de aire y tos, por ejemplo, síntomas que podrían suponer que se padece Covid-19, entre otras patologías, son tratadas en un circuito diferente al resto.

De esta manera, siguiendo los protocolos del Ministerio de Sanidad, se intenta garantizar la seguridad de todas aquellas personas que se encuentren en las salas de espera, así como el personal que las atiende.

dimarts, 28 de juliol del 2020

LA GENERALITAT SUBVENCIONARÀ L´AJUNTAMENT DE LES COVES PER CONTRACTAR PERSONES SENSE TREBALL PER LA COVID



Ximo Puig anuncia dos convocatorias de empleo dotadas con 44 millones de euros para facilitar la contratación de 3.300 personas por parte de los ayuntamientos que refuercen la lucha contra la COVID-19.
28/07/2020
- Están destinadas a jóvenes y mayores de 30 años que hayan perdido su empleo, con el fin de que los ayuntamientos puedan hacer frente a las consecuencias de la pandemia
- El president destaca que el Plan Estratégico del Turismo de la Comunitat Valenciana "va a movilizar en los próximos cinco años casi 2.000 millones de euros de inversión"

Benidorm. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado que la Generalitat tiene previsto lanzar en los próximos días "dos convocatorias de empleo para jóvenes y mayores de 30 años que hayan perdido su empleo, para generar unos 3.300 puestos de trabajo, con el fin de que los ayuntamientos tengan la posibilidad de hacer frente a las consecuencias de la COVID-19, tanto en el ámbito social como en la prevención".

Ximo Puig, que ha presidido la reunión del Consell Valencià del Turisme, que se ha constituido este martes oficialmente, ha incidido en que con estas ayudas, dotadas con 44 millones de euros, se pretende "dotar a los ayuntamientos de los máximos instrumentos disponibles para que puedan hacer frente a esta situación desde la información al ciudadano, desde el convencimiento, así como desde la voluntad de empatizar y de corresponsabilizarnos".

Estas convocatorias se engloban dentro de un programa de ayudas extraordinarias dirigidas a las entidades locales de la Comunitat Valenciana, que se publicarán en los próximo días para que los consistorios puedan disponer de este personal con la máxima celeridad posible.

El plazo para realizar estas solicitudes por las entidades locales se extenderá hasta la primera semana de septiembre.


Avalem Jove Plus y ECOVID

En concreto, se van a destinar 14 millones de euros para la contratación de cerca de 800 personas jóvenes menores de 30 años (plan Avalem Jove Plus), con el fin de reforzar a los ayuntamientos en su capacidad de respuesta frente la COVID-19. Esta actuación cuenta con financiación de la Unión Europea.

Asimismo, se van a convocar ayudas para personas mayores de 30 años (plan ECOVID) que hayan perdido el empleo como consecuencia de la pandemia, por un importe de 30 millones de euros, que está previsto que beneficien a 2.500 personas. Se trata de contratos de al menos 6 meses para la realización de  actuaciones de prevención, información y logística vinculadas a la lucha contra la COVID-19.

Estos planes se unen a los que ya ha realizado la Generalitat en colaboración con los ayuntamientos, EMERGE y ENCORP, para los que se han destinado 36 millones y que permitirán contratar a 3.000 personas. Las actuaciones realizadas y las anunciadas hoy suman 80 millones y cerca de 6.300 empleos.

Plan Estratégico del Turismo de Comunitat Valenciana 2020-2025

Durante la reunión del Consell Valencià del Turisme se ha aprobado el Plan Estratégico del Turismo de la Comunitat Valenciana 2020-2025, la primera estrategia autonómica que alinea la política turística con los Objetivos de Desarrollo Sostenible de Naciones Unidas e incorpora la seguridad y la resiliencia como línea estratégica a raíz del impacto de la pandemia COVID-19.

El president Ximo Puig ha destacado que el Plan Estratégico del Turismo de la Comunitat Valenciana "va a movilizar, entre el sector público y privado, en los próximos cinco años, casi 2.000 millones de euros de inversión" para modernizar e impulsar el turismo.

En este sentido, Puig ha manifestado que con este programa se pretende "ofrecer una hoja de ruta para un sector fundamental de nuestra economía. La Comunitat Valenciana aspira a tener un sector turístico potente, capaz de alinearse con los objetivos de digitalización, sostenibilidad y resiliencia que ahora la Unión Europea plantea como fundamentales y para los cuales tenemos que captar recursos".

El jefe del Consell ha recordado que el sector turístico "representa el 15 % de nuestro empleo y se trata de un sector fundamental, como lo demuestra que el año pasado se logró un récord en la visita de turistas a la Comunitat valenciana".

Por ello, Puig ha insistido en que la Comunitat "tiene grandes productos turísticos que están validados por la confianza de los ciudadanos. No hay una crisis del modelo turístico, pero ahora tenemos que vivir las consecuencias de esta pandemia que tienen una repercusión muy grande en el ámbito económico y especialmente en el ámbito turístico".

Cinco líneas estratégicas

El plan del Turismo de la Comunitat Valenciana propone 35 programas de acción que responden a cinco líneas estratégicas:

- Gobernanza del turismo. Se trata de reforzar las relaciones entre los actores implicados en el turismo, impulsar la cooperación y compartir la información para una mejor gestión de los datos y eficiencia de las decisiones.

- Vertebración del territorio y los destinos. Se pretende crear productos turísticos asentados en atractivos propiamente valencianos cuyas repercusiones sean visibles para la población y las empresas de los destinos y para el reequilibrio territorial.

- Impulso de la competitividad, del capital humano y de la gestión del conocimiento. Apuesta por un turismo competitivo mediante el impulso de la sostenibilidad y la economía circular, la formación y cualificación profesional, el apoyo a la eficiencia empresarial y la seguridad jurídica frente al intrusismo,  la calidad y la digitalización y la gestión y análisis de datos.
- Marketing turístico. Se trata de mejorar el conocimiento del potencial turista a lo largo de todo el ciclo del viaje desde su lugar de origen hasta su estancia y vuelta a casa para impulsar una estrategia de marketing eficaz, segmentada y 'omnicanal'.
- Seguridad y resiliencia turística. Es una línea incluida a raíz del impacto de la pandemia COVID-19 en el turismo y que comporta la preparación del sector ante los desafíos vinculados a la seguridad sanitaria, medioambiental, alimentaria, social, etc.

Un plan participativo

El plan estratégico, elaborado por el Instituto Valenciano de Tecnologías Turísticas (Invat·tur), ha estado abierto a la participación del sector hasta el pasado 10 de julio.

Destinos, asociaciones empresariales, sindicatos, asociaciones de consumidores, centros de investigación y universidades, entidades sociales, culturales, de vecinos y grupos parlamentarios han realizado más de 40 propuestas.

Nueva normativa reguladora

En la reunión del Consell Valencià del Turisme se ha presentado también la planificación de Turisme Comunitat Valenciana en cuanto a la nueva normativa de regulación del sector prevista para 2020 y 2021.

Así, se encuentran en tramitación los proyectos de decreto de reglamento regulador del alojamiento turístico y del Fondo de Cooperación Municipal para Municipios Turísticos.

Además, están en fase de estudio y redacción el proyecto de decreto por el que se regula la gastronomía en turismo y un nuevo decreto para la declaración de fiestas de interés turístico.

dilluns, 27 de juliol del 2020

LA GENERALITAT DISPOSA LA TRAMITACIÓ DE LA SUBVENCIÓ DE L´AJUNTAMENT DE LES COVES PER OBRES DE CONDICIONAMENT DE CAMINS RURALS



AGMIA/2020/12/050 P1205000A AJUNTAMENT LES COVES DE VINROMA 6 0,3545
Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica RESOLUCIÓ de 23 de juliol de 2020, del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, per la qual es disposa la tramitació de les sol·licituds de subvenció per a les obres de condicionament de camins rurals, proposades per municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana. [2020/6061]

Text íntegre a l´enllaç:


dissabte, 25 de juliol del 2020

DECRET LLEI 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció enfront de la Covid-19

Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública DECRETE CAPÍTOL I Disposicions generals Article 1. Objecte i àmbit d’aplicació 1. És objecte d’aquest decret llei l’establiment d’un règim sancionador que garantisca el compliment de les mesures dictades per a la prevenció de la Covid-19. 2. L’àmbit d’aplicació d’aquest decret llei es correspondrà amb el territori de la Comunitat Valenciana. Article 2. Activitat inspectora i de control 1. Sense perjudici de les competències reservades a l’Estat, les activitats inspectores i de control sobre el compliment del que es preveu en el present decret llei seran efectuades per qualsevol agent de l’autoritat i personal funcionari degudament acreditat de la Generalitat Valenciana o de les entitats locals. Aquest personal funcionari tindrà, en l’exercici de les seues funcions, el caràcter d’agents de l’autoritat i les seues declaracions gaudiran de presumpció de veracitat excepte prova en contra. 2. La Generalitat Valenciana podrà sol·licitar de la Delegació del Govern de l’Estat a la Comunitat Valenciana i de les subdelegacions a les províncies que es cursen les corresponents instruccions a les forces i cossos de seguretat de l’Estat dependents de la seua autoritat, en relació amb la seua participació en les tasques d’inspecció i control que corresponguen. De la mateixa manera, a través de les entitats locals respectives, es podran cursar instruccions per a la coordinació d’activitats i unificació de criteris d’inspecció i vigilància. Article 3. Actes 1. Els resultats de cada actuació inspectora es reflectiran en una acta la primera còpia de la qual s’entregarà a l’interessat o persona davant qui s’actue. Aquest podrà fer constar la seua conformitat o observacions respecte del seu contingut. L’altre exemplar de l’acta serà remés a l’òrgan competent per a, en funció de la naturalesa de la inspecció, iniciar l’oportú procediment sancionador. 2. Les actes signades pels funcionaris acreditats i d’acord amb les formalitats exigides, gaudiran de presumpció de veracitat quant als fets compresos en aquestes, excepte prova en contra. CAPÍTOL II Infraccions Article 4. Infraccions 1. Constituiran les infraccions les accions o omissions tipificades en aquest decret llei, sense perjudici de les responsabilitats civils, penals o d’un altre ordre que pogueren derivar d’aquestes. 2. Les infraccions administratives en aquest àmbit es classifiquen en lleus, greus i molt greus, atesos els criteris de risc per a la salut, quantia de l’eventual benefici obtingut, grau d’intencionalitat, gravetat de l’alteració sanitària i social produïda, generalització de la infracció i reincidència». Article 5. Infraccions lleus Es consideraran infraccions lleus: 1. L’incompliment de l’obligació de l’ús de la màscara o ús inadequat d’aquesta. 2. L’incompliment per part dels establiments oberts al públic dels límits d’aforament del local, quan no supose risc de contagi o aquest afecte menys de 15 persones, i d’informar els clients i usuaris sobre el règim horari, distància mínima interpersonal i de l’obligatorietat de l’ús de la màscara. 3. L’incompliment de les mesures generals d’higiene i prevenció adoptades per la Generalitat, en relació amb la Covid-19, per a qualsevol mena d’establiment o activitat siga en espais o locals, públics o privats, quan no supose risc de contagi o aquest afecte menys de 15 persones. 4. L’incompliment de la mesura cautelar de quarantena acordada per l’autoritat sanitària competent en persones que no hagen donat positiu en Covid-19, però que siguen contactes directes d’un malalt confirmat. 5. L’incompliment d’una ordre general de confinament decretat. Article 6. Infraccions greus Es consideraran infraccions greus: 1. L’incompliment dels límits d’aforament permés en els establiments oberts al públic per les ordres o mesures vigents relatives a la Covid-19, quan aquest no siga constitutiu d’una falta lleu o molt greu. 2. L’organització o participació en reunions, festes o qualsevol altre tipus d’acte equivalent, privat o públic, en espais privats o públics, que impliquen una aglomeració o agrupació de persones quan es constate per l’autoritat inspectora que impedeixen o dificulten l’adopció de les mesures sanitàries de prevenció o del manteniment de la distància de seguretat interpersonal dins dels establiments. 3. L’incompliment de les condicions de seguretat dictades per l’autoritat competent en matèria de distància de seguretat entre taules o agrupacions de taules en els locals oberts al públic i terrasses a l’aire lliure. 4. L’incompliment de les condicions de sanitat i higiene establides en les ordres o mesures establides per l’autoritat competent, així com l’incompliment de l’obligació de neteja i desinfecció de les entrades i eixides del recinte, localitats on s’assega el públic i d’aquells espais que hagen de ser objecte de desinfecció per la presència de persones de manera habitual. 5. Destinar l’ús d’espais de l’establiment a activitats o actuacions no permeses per les ordres o mesures dictades enfront de la Covid-19. 6. L’incompliment de l’elaboració, tinença, i si escau, presentació del pla de contingència contra la Covid-19 quan s’estiga obligat a això d’acord les ordres o mesures dictades per l’autoritat competent. 7. L’incompliment de les mesures generals d’higiene i prevenció adoptades per la Generalitat en relació amb la Covid-19 per a qualsevol mena d’establiment o activitat siga en espais o locals, públics o privats, quan supose risc de contagi o aquest afecte més de 15 persones. 8. L’incompliment del deure d’aïllament domiciliari acordat per l’autoritat sanitària competent o, si escau, del confinament decretat, realitzat per persones que hagen donat positiu en Covid-19. Article 7. Infraccions molt greus Es consideren infraccions molt greus: 1. L’incompliment dels límits d’aforament permés en els establiments oberts al públic dictats per les ordres o mesures establides per l’autoritat competent, quan supose un greu risc de la transmissió de la malaltia per a la salut de la població que afecte més de 150 persones. 2. L’incompliment dels límits d’aforament permés en els establiments oberts al públic dictats per les ordres o mesures establides per l’autoritat competent enfront de la Covid-19, quan en l’establiment o lloc de l’activitat es troben presents menors d’edat i/o persones majors de 65 anys. 3. L’organització o participació en reunions, festes o qualsevol altre tipus d’acte equivalent, de caràcter privat o públic, que impliquen una aglomeració o agrupació de persones quan l’autoritat inspectora constate que impedeixen o dificulten l’adopció de les mesures sanitàries de prevenció o es troben presents menors d’edat i/o persones majors de 65 anys. 4. Impedir qualsevol activitat inspectora o la comprovació relativa als fets pels agents de l’autoritat o funcionaris inspectors que es troben en l’exercici del seu càrrec, així com la negativa a col·laborar amb aquests en l’exercici de les seues funcions. 5. L’incompliment de l’obligació d’inhabilitar la pista de ball per a aquest ús. 6. L’incompliment de les mesures generals d’higiene i prevenció adoptades per la Generalitat en relació amb la Covid-19 per a qualsevol mena d’establiment o activitat siga en espais o locals, públics o privats, quan supose risc de contagi o mal molt greu per a la salut de la població que afecte més de 150 persones. 7. L’incompliment reiterat del deure d’aïllament domiciliari acordat per l’autoritat sanitària o, si escau, del confinament decretat, en persones que hagen donat positiu en Covid-19, si aquest comporta danys greus per a la salut pública. Article 8. Prescripció i caducitat 1. Les infraccions tipificades en el present decret llei com a lleus prescriuran en el termini de sis mesos, les tipificades com a greus en el de dos anys i les tipificades com molt greus en el de tres anys. 2. El termini de prescripció començarà a explicar-se des del dia de la comissió del fet. En les infraccions derivades d’una activitat continuada la data inicial del còmput serà la de la finalització de l’activitat o la de l’últim acte en què la infracció es consume. 3. Interromprà la prescripció, la iniciació, amb coneixement de la persona interessada, del procediment sancionador, i es reprendrà el termini de prescripció si l’expedient sancionador estiguera paralitzat durant més d’un mes per causa no imputable al presumpte responsable. 4. El procediment sancionador haurà de ser resolt i notificar-se la resolució que corresponga a la persona interessada, en el termini màxim de sis mesos, des de la seua iniciació, i la seua caducitat es produirà en la forma i manera previstes en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. No obstant l’anterior, l’instructor de l’expedient podrà acordar la suspensió del termini màxim per a resoldre quan concórrega alguna de les circumstàncies previstes i exigides per a això en la llei esmentada. CAPÍTOL III Règim sancionador Article 9. Sancions 1. Les infraccions lleus seran sancionades amb prevenció o multa de 60 fins a 600 euros. No obstant això que es disposa en aquest apartat, l’incompliment de l’obligació de l’ús de la màscara només pot sancionar-se, com a màxim, amb multa de 100 euros. 2. Les infraccions greus podran ser sancionades alternativament o acumulativament amb: a) Multa de 601 a 30.000 euros i acumulativament fins a 300.000 euros. b) Suspensió o prohibició de l’activitat per un període màxim de sis mesos. c) Clausura del local o establiment per un període màxim de sis mesos. d) Inhabilitació per a l’organització o promoció d’espectacles públics i activitats recreatives per un període màxim de sis mesos. 3. Les infraccions molt greus podran ser sancionades alternativament o acumulativament amb: a) Multa de 30.001 a 60.000 euros i acumulativament fins a 600.000 euros. b) Clausura del local o establiment per un període màxim de tres anys i acumulativament fins a 10 anys. c) La suspensió o prohibició de l’activitat fins a tres anys i acumulativament fins a 10 anys. d) Inhabilitació per a l’organització o promoció d’espectacles públics i activitats recreatives, fins a tres anys i acumulativament fins a 10 anys. Article 10. Graduació de les sancions 1. Les sancions hauran de guardar la necessària proporcionalitat amb la gravetat dels fets constitutius de la infracció. La seua graduació atendrà els criteris següents: a) La transcendència social de la infracció. b) La negligència o intencionalitat de l’infractor. c) La naturalesa i quantia dels perjudicis ocasionats. d) L’existència de reiteració i reincidència. S’entendrà per reiteració, la comissió de més d’una infracció de diferent naturalesa en el terme d’un any quan així haja sigut declarat per resolució que pose fi a la via administrativa. D’altra banda, s’entendrà per reincidència la comissió de més d’una infracció de la mateixa naturalesa en el terme d’un any quan així haja sigut declarat per resolució que pose fi a la via administrativa. e) La conducta observada per l’infractor amb vista al compliment de les disposicions legals. 2. Per a l’aplicació dels criteris en la graduació de les sancions i respectant els límits establits en l’article anterior, l’òrgan competent per a sancionar haurà de ponderar, en tot cas, que la comissió de la infracció no resulte més beneficiosa per a l’infractor que el compliment de les normes infringides. 3. La imposició acumulativa de sancions en els termes previstos en els apartats 2 i 3 de l’article anterior podrà acordar-se en aquells supòsits que impliquen greu alteració de la seguretat, o contravinguen les disposicions en matèria de protecció de menors. Article 11. Responsables 1. Seran responsables de les infraccions administratives previstes en aquest decret llei, les persones físiques o jurídiques que incórreguen en les accions o omissions tipificades en el present decret llei. 2. Els titulars d’establiments públics o de les respectives llicències així com els organitzadors o promotors d’espectacles públics i activitats recreatives, seran responsables de les infraccions administratives regulades en el present decret llei, comeses pels qui intervinguen en l’espectacle o activitat, i pels qui estiguen sota la seua dependència, quan incomplisquen el deure de previndre la infracció. 3. Els prestadors esmentats seran responsables solidaris quan, per acció o omissió, permeten o toleren la comissió d’infraccions per part dels clients o usuaris. 4. Quan l’infractor siga un menor d’edat, seran responsables els pares, tutors o guardadors legals. Article 12. Procediment 1. Les infraccions comeses per vulneració de l’indicat en aquest decret llei seran objecte de les sancions administratives corresponents, amb la instrucció prèvia de l’oportú procediment administratiu tramitat d’acord amb el que es disposa en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 2. Quan la sanció proposada consistisca en una multa, l’abonament del seu import abans de dictar-se resolució en l’expedient sancionador, suposarà el reconeixement de la responsabilitat en la comissió dels fets, i l’import de la sanció es reduirà en un quaranta per cent de la seua quantia. Article 13. Competència per a sancionar 1. La competència per a incoar, instruir i resoldre els expedients sancionadors correspondrà a l’Administració de la Generalitat, els òrgans competents per a imposar la sanció seran: – La persona titular de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències quan es tracte d’infraccions lleus i greus. – La persona titular de la conselleria competent en matèria de justícia, interior i administració pública quan es tracte d’infraccions molt greus. 2. El que es disposa en els apartats anteriors s’entendrà sense perjudici de les normes o acords de delegació de competències en vigor. Article 14. Prescripció de sancions 1. Prescriuran en el termini d’un any les sancions imposades per infraccions lleus a la present llei, a dos anys les imposades per infraccions greus i a tres anys les imposades per infraccions molt greus. 2. El termini de prescripció de les sancions començarà a explicar-se des de l’endemà d’aquell en què adquirisca fermesa la resolució per la qual s’imposa aquesta, de conformitat amb el que es disposa en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 3. Interromprà la prescripció la iniciació, amb coneixement de la persona interessada, del procediment d’execució, i el termini tornarà a transcórrer si aquell estiguera paralitzat durant més d’un mes per causa no imputable a l’infractor. Article 15. Mesures provisionals durant la instrucció del procediment sancionador 1. Iniciat l’expedient sancionador per la presumpta comissió d’infraccions greus i molt greus, l’autoritat competent per a resoldre, podrà acordar mitjançant resolució motivada, les mesures provisionals imprescindibles per al normal desenvolupament del procediment, assegurar el compliment de la sanció que puga imposar-se i evitar la comissió de noves infraccions. 2. Les mesures hauran de ser proporcionades a la naturalesa i gravetat de les infraccions comeses, i podran consistir en: a) Suspensió de la llicència o autorització de l’activitat. b) Suspensió o prohibició de l’espectacle públic, activitat recreativa o sociocultural. c) Clausura de l’establiment. d) Qualsevol altra que assegure l’eficàcia de la resolució que puga recaure. 3. Les mesures provisionals podran ser alçades o modificades durant la tramitació del procediment, d’ofici o a instàncies de part, en virtut de circumstàncies sobrevingudes o que no van poder ser tingudes en compte en el moment de la seua adopció. En tot cas s’extingiran amb la resolució que pose fi al procediment sancionador corresponent. 4. Aquestes mesures provisionals seran acordades mitjançant resolució motivada prèvia audiència de l’interessat per un termini de deu dies. En cas d’urgència, degudament motivada, el termini d’audiència quedarà reduït a dos dies. Text íntegre a l´enllaç: https://www.dogv.gva.es/datos/2020/07/25/pdf/2020_6109.pdf

dimecres, 22 de juliol del 2020

JULIA SALES, EN REPRESENTACIÓ DE L´ALCALDIA DE LES COVES, PRESENT AL CTI+D OROPESA DEL MAR



La UJI colabora con el Centro Territorial de Innovación y Desarrollo de Oropesa del Mar para promover la economía de la provincia de Castellón
ELPERIODIC.COM - 21/07/2020
La UJI colabora con el Centro Territorial de Innovación y Desarrollo de Oropesa del Mar para promover la economía de la provincia de Castellón -
El Centro Territorial de Innovación y Desarrollo de Oropesa del Mar (CTI+D Oropesa del Mar) sostiene un plan de acción encaminado a desarrollar la economía en la zona de la costa e interior de Castellón tal como se presentó en la reunión celebrada el pasado viernes, 27 de julio.

El proyecto, impulsado por el Ayuntamiento de Oropesa del Mar pero con un ámbito de influencia comarcal, cuenta con la colaboración de la Universitat Jaume I a través del grupo de investigación de Química del Estado Sólido, dirigido por el catedrático Juan B. Carda. Dada la experiencia del grupo de investigación en el campo de los materiales, las nuevas tecnologías de procesado, búsqueda de nuevas funcionalidades en cerámicas, así como también en las relaciones universidad-empresa y centros de investigación de ámbito nacional e internacional como el Consejo Superior de Investigaciones Científicas de España (CSIC), puede apoyar al Ayuntamiento en el diseño de este ambicioso proyecto.

La reunión contó con la participación de tres representantes del Ayuntamiento de Oropesa del Mar, María Jiménez Román, alcaldesa; Araceli de Moya, teniente de alcalde y concejala del área de Empleo, Desarrollo Local, Comercio y Emprendedores; María Segura, técnico responsable de la Agencia de Empleo y Desarrollo Local. Por parte de la Universitat Jaume I y dirigiendo la presentación del proyecto estuvo Juan B. Carda, director del grupo de Química del Estado Sólido de la UJI, acompañado por dos investigadores del mismo grupo y por Toni Castelló, responsable de Comunicación de la Cátedra de Innovación Cerámica «Ciutat de Vila-real». Participaron también Serafí Bernat, director de l’Aeropuerto de Castellón; Julia Sales, en representación de la alcaldía del Ayuntamiento de les Coves de Vinromà; Oscar Castelló, gerente de la firma de consultoría y auditoría Grant Thornton; Vicente Romero, presidente del grupo Nexta, acompañado por Rut Cabedo, coordinadora de su departamento técnico; Fernando Sangüesa por parte de la empresa Caslab y José Joaquín Torres, exdirector territorial de La Caixa y miembro de SECOT.

Las diferentes acciones a implementar por parte del Centro Territorial de Innovación y Desarrollo Tecnológico de Oropesa del Mar (CTI+D) se enmarcan en cuatro líneas principales. En primer lugar, diseñar el proyecto de creación de un centro tecnológico con capacidad de investigación y desarrollo de nuevos materiales y nuevas tecnologías de procesado, así como impulsar la innovación en productos y procesos con menor impacto medioambiental, mayor ahorro energético y de recursos hídricos, aprovechando las ventajas de la economía circular.

La segunda línea de acciones que persigue este proyecto tiene que ver con la formación y capacitación, con una programación de formación no reglada en nuevas tecnologías y redes de comunicación, así como en áreas de especial demanda en la zona. Entidades como Labora, Cámara de Comercio, así como la Fundació Universitat Jaume I – Empresa y las asociaciones y colegios profesionales pueden formar parte especialmente como colaboradores en esta línea del proyecto. Asimismo, se apostará por la creación de un observatorio internacional en el campo de la colaboración para coordinar acciones y proyectos de I+D en otros países, buscando oportunidades y partners.

El CTI+D Orpesa del Mar también promoverá el emprendimiento, la creación de start-ups y empresas de base tecnológica que puedan ubicarse en zonas del litoral como Oropesa del Mar, o en regiones del interior como Les Coves de Vinromà. Una de las metas es fomentar el desarrollo del Aeropuerto de Castellón como un centro de innovación a través de la investigación y la internacionalización. Grupos de inversión y empresas, grupos de mentorización como SECOT y el parque tecnológico Espaitec de la Universitat Jaume I forman parte también de los pilares en los que se apoya esta línea del proyecto.

En cuarto lugar, se persigue la creación de una red de comunicación entre los municipios que conforman la provincia de Castellón desarrollando actividades divulgativas y de transferencia entre ellos, desarrollar actividades formativas de alto nivel técnico para preparar a la mano de obra del futuro, así como establecer un centro big data para la recogida y gestión de datos a gran escala con el objetivo de estar capacitados para la automatización de procesos, desarrollar una metodología de investigación capaz de realizar prototipos y definir soluciones complejas en entornos reales en constante evolución, de ahí la colaboración con Grant Thornton, cuya línea de consultoría de negocio e innovación cuenta con un bagaje muy importante en esta área. Se pretende la aplicación de un modelo de región inteligente integrado con espacios living lab en los que testar las metodologías, prototipos y soluciones mencionadas anteriormente.

El Centro Territorial de Innovación y Desarrollo Tecnológico de Oropesa del Mar es un ambicioso proyecto que requiere de una elevada cualificación y preparación por parte de los diferentes profesionales que lo hacen posible, la colaboración entre entidades del ámbito público y privado resulta propicio para su puesta en marcha y así poder enfrentar problemas como la despoblación, el estancamiento de infraestructuras y la estacionalidad laboral, logrando el mayor impacto posible en beneficio de la economía de la provincia de Castellón.
https://www.elperiodic.com/pcastellon/colabora-centro-territorial-innovacion-desarrollo-oropesa-para-promover-economia-provincia-castellon_692754

dimarts, 21 de juliol del 2020

LA COMISSIÓ DE BAREMACIÓ DE L´AJUNTAMENT DE LES COVES SELECCIONA ELS DOS ASPIRANTS DEL PLAN LABORA DE LA GENERALITAT

Plan de Empleo Económico-Social Diputación 2020

Ajuntament de les Coves de Vinromà
ACTA DEL PROCESO DE SELECCIÓN
NÚM. DE EXPEDIENTE: 328/2020OFERTA:
10/2020/ 430974LUGAR:
SALÓN DE PLENOS DEL AYUNTAMIENTO DE LES COVES DE VINROMÀ FECHA:
15/07/2020 HORA DE INICIO:
10:21h
HORA DE FIN:
11:03h1.
COMPOSICIÓN DE LA COMISIÓN DE BAREMACIÓN:

CARGO            IDENTIDAD     
         
Presidencia  Julia Sales Adell
Secretaría Joaquin Miguel Burgar Arquimbau
Vocal Raquel Tena Porcar
Reunidos/as en el Salón de Actos del Ayuntamiento de les Coves de Vinromà, a las 10:21 horas del día 15 de julio de 2020, las personas integrantes de la Comisión de Baremación indicadas, que se constituye para valorar los criterios de selección de las personas aspirantes para cubrir las dos plazas de personal de obras y servicios.
Reunida la Comisión, han sido baremadas las personas preseleccionadas por LABORA (Servicio Valenciano de Empleo y Formación) de conformidad con los criterios para la selección de las personas trabajadoras, establecidos en el anexo V de la aprobación de concreción de bases reguladoras del plan de empleo 2020 de la Excma. Diputación de Castellón, publicado en el BOP 32 de 14 de marzo de 2020, con el resultado siguiente:


3. PERSONAS NO BAREMADAS


4.
OBSERVACIONES E INCIDENCIAS DEL PROCESO
NingunaLo que firman electrónicamente para su constancia las personas integrantes de la
Comisión de Baremación.

https://lescovesdevinroma.sedelectronica.es/info.0?x=f71MLntYC0fcqEJAc7i7cOB37ckGfhiozSCjNcJuAXWfqnLxHcgqyex*A-C2d3i1pqK6m3wCScgej1bP4Wqcyg7UDp52pTdZX-Sq5xOJhFG4oU9M4SiIk2T1JJn8pj7E