El conseller d'Hisenda i l'alcalde de València acorden estendre el conveni de cobrament de multes fora de València i reunir el Consell Rector de la Marina
Dijous, 15 de febrer de 2018 18:00h
FGV
Redacció / València
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha anunciat que "el procés de subrogació del deute de Fira València, en el marc de l'estratègia dissenyada pel Consell i l'Ajuntament, junt amb l'entitat firal, per a rellançar-la com a motor econòmic, estarà llest aquest estiu". Segons han explicat des de la conselleria, els pagaments s'aniran fent, com fins ara, al mateix temps que arribe el venciment de les amortitzacions i dels interessos.
Per a això, és necessari que les diferents entitats financeres accepten que la Generalitat es convertisca en el nou deutor. En alguns casos, es tracta d'un procés complicat. És el cas dels obligacionistes de Fira València, que hauran de constituir-se en Sindicat de Creditors i aprovar la decisió de subrogació de forma mancomunada.
"Ens trobem amb una herència enverinada des del punt de vista financer i jurídic. Hem anat a poc a poc obrint camins i l'avió ja està en la pista per a començar a volar, i per açò ens hem de felicitar tots", ha assenyalat Soler.
Així ho ha explicat després de la reunió que ha tingut amb l'alcalde de València, Joan Ribó, durant la qual també han parlant sobre la situació de la Marina i el desenvolupament del conveni sobre el cobrament de multes.
Soler i l'alcalde de València han anunciat la convocatòria del Consell Rector de la Marina per a principis de març amb l'objectiu de desbloquejar assumptes clau en la gestió i el futur d'aquest enclavament amb el Ministeri d'Hisenda. "La Marina és un lloc únic i singular a Espanya, un lloc ideal per a activitats de nova economia i un clúster que pot generar moltes sinergies, però, per a açò, s'han d'aprofitar bé les seues potencialitats. Hem estat parlant sobre com podem aconseguir que el Consell Rector dinamitze aquest potencial", ha explicat Soler. El ministeri forma part del Consell Rector i el seu aval és necessari perquè els assumptes proposats vagen avant.
"La Marina té un potencial enorme no solament per a la ciutat, sinó per a tota l'economia de la Comunitat Valenciana, i si aconseguim vincular aquest pol d'innovació de la Marina amb el Districte Digital d'Alacant i el clúster de la ceràmica a Castelló, podem convertir-nos en un referent europeu", ha indicat Soler.
Pel que fa a les multes, Vicent Soler també ha recordat que estan estudiant estendre el conveni per al cobrament de multes de trànsit i ORA subscrit entre l'Institut Valencià d'Administració Tributària (IVAT) i l'Ajuntament de València a altres ajuntaments del País, bé a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) o bé mitjançant acords bilaterals.
Les xifres revelen que, fins al moment, fruit d'aquesta col·laboració, s'han recuperat 2,3 milions d'euros com a conseqüència dels embargaments per impagaments de multes en matèria de trànsit i ORA, gràcies a la mediació de l'IVAT. Aquesta col·laboració possibilitarà que les sancions per impagaments que s'imposen en un municipi a persones que tinguen els comptes bancaris en sucursals radicades fora d'eixa localitat puguen cobrar-se mitjançant embargaments, tal com ocorre des de fa uns mesos a la ciutat de València.
Soler ha explicat que "gràcies a la mediació de l'IVAT, s'ha aconseguit posar fi a una àrea grisa que hi havia en el cobrament de multes a alguns contribuents, generalment aquells que resideixen fora de la ciutat de València, ja que l'Ajuntament no tenia potestat per a aplicar-los cap tipus d'embargament en estar fora de la seua competència territorial, la qual cosa generava situacions d'impunitat que no resulten admissibles".
https://www.diarilaveu.com/noticia/79847/soler-subrogació-deute-fira-valencia-estiu
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada