diumenge, 4 de febrer del 2018

L'Hospital General de València instal·la una "campana per la salut" per a "expressar l'alegria" quan se supera un càncer

El mateix divendres que s'instal·lava aquesta campana, el plenari del Consell va aprovar una declaració institucional manifestant el seu suport a les persones afectades per càncer, els seus familiars i les associacions de pacients.. GENERALITAT VALENCIANA
.La iniciativa de la Fundació Músics per la Salut busca "reforçar el pensament positiu i les ganes de viure" dels malalts oncològics

Diumenge, 4 de febrer de 2018 06:00h

El mateix divendres que s'instal·lava aquesta campana, el plenari del Consell va aprovar una declaració institucional manifestant el seu suport a les persones afectades per càncer, els seus familiars i les associacions de pacients..
 GENERALITAT VALENCIANA


Redacció / València

Divendres, 2 de febrer, es va instal·lar al Servei d'Oncologia de l'Hospital General de València la primera 'Campana per la Salut' del País Valencià. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Músics per la Salut que pretén "canviar la percepció de la societat sobre el càncer i reforçar el pensament positiu i les ganes de viure com a armes per a superar la malaltia", segons indica la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

En la presentació, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, va destacar que "amb aquest senzill gest de tocar una campana en finalitzar el tractament oncològic, es dóna l'oportunitat als pacients que han superat la malaltia que puguen expressar la seua alegria i traslladar un missatge d'esperança i optimisme als quals encara han de prosseguir amb el seu tractament". A l'acte van assistir també alguns pacients que van voler compartir la seua experiència i la sensació de superació i felicitat que van tindre quan va acabar el seu tractament.

La consellera Montón va recordar que la supervivència d'alguns tipus de càncer supera ja el 85% al País Valencià. De fet, el 85,2% de les dones afectades per càncer de mama i el 87,5% dels homes amb càncer de pròstata –els més freqüents– sobreviuen cinc anys després del diagnòstic de la malaltia. En el cas del càncer infantil, les taxes de supervivència han anat millorant en les tres últimes dècades fins a situar-se hui en el 80% cinc anys després del diagnòstic, si bé en el cas dels menors d'un any la taxa és del 70%.

Suport del Consell a les persones afectades pel càncer

El mateix divendres que s'instal·lava aquesta campana, el plenari del Consell va aprovar una declaració institucional manifestant el seu suport a les persones afectades per càncer, els seus familiars i les associacions de pacients, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra hui, 4 de febrer, sota el lema 'Nosaltres podem, jo puc'.

Amb aquest manifest, el Consell mostra la seua adhesió a aquest dia mundial i el seu suport a les iniciatives i accions dutes a terme pels professionals sanitaris i les associacions de persones amb càncer. També es vol mostrar la participació institucional en els plans oncològics promoguts per organismes d'àmbit autonòmic, estatal, europeu o mundial i posar de manifest el compromís amb la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de les persones amb càncer amb l'objectiu de reduir la càrrega d'aquesta malaltia.

Dins de la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer, aquest diumenge a la vesprada l'Hemisferi de la Ciutat de les Arts i les Ciències s'il·luminarà de color blau i taronja per a mostrar el seu compromís amb la lluita contra aquesta malaltia, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. A aquesta iniciativa, impulsada per la Union for International Cancer Control (UICC), s'han sumat altres 22 monuments d'arreu del món.
https://www.diarilaveu.com/noticia/79565/campana-salut-cancer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada