EL CANVI FUNCIONA
La Comunitat és l'autonomia que més ha invertit en serveis socials i en els tres últims anys s'ha posat per damunt de la mitjana d'Espanya
El govern de Ximo Puig ha incrementat la despesa per habitant en serveis socials en 2018, un 68,8% respecte a la quantitat destinada en 2015. 286,65 € per habitant en 2018 enfront dels 169,70 € de 2015.
Així ho indica l'informe sobre la despesa autonòmica en polítiques socials (sanitat, educació i serveis socials) de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, que també destaca que el Consell de Ximo Puig supera en 2018 la mitjana de despesa del conjunt de comunitats autònomes.
Aquest informe destaca el gran esforç inversor del Govern valencià en serveis socials, que ha fet que la Comunitat Valenciana se situe com la primera autonomia on més ha crescut la despesa en serveis socials.
La Comunitat Valenciana es troba entre les set comunitats que han recuperat la despesa social per habitant en 2009, prèvia a les retallades provocades per la crisi.
L'informe, que ha realitzat un estudi sobre l'evolució de la despesa social des de 2007 fins a 2018, ressalta que el major creixement en despesa per habitant en serveis socials de la Comunitat Valenciana s'ha produït en els anys 2017 i 2018, superant fins i tot enguany la mitjana destinada a aquesta fi en el conjunt de comunitats autònomes i que aconsegueix els 285,95 euros.
Aquests resultats reconeixen el canvi de tendència dels serveis socials que s'ha produït en els últims anys, així com l'esforç que s'està realitzant i els avanços des de 2015 en el desenvolupament del sistema públic de serveis socials.
En aquests tres últims anys s'ha apostat per l'ampliació dels equips municipals amb 41 milions d'euros, un 327% més del que s'invertia en 2015, i que ha permès la contractació de prop d'1.574 nous professionals, així com la implementació pública en l'atenció a persones en situació de dependència.
La nova Llei de Serveis Socials Inclusius, que s'està elaborant, suposa un avanç determinant en la universalitat dels drets socials que transforma la concepció assistencialista de les antigues polítiques en una concepció moderna de drets subjectius i universals.
Un sistema públic valencià de serveis Socials, que reconeix les prestacions socials com un dret subjectiu, una consideració que el Consell ja ha realitzat amb les prestacions de dependència, la renda, les ajudes a dones víctimes de violència de gènere o les prestacions d'acolliment familiar, la qual cosa garanteix que no estiguen condicionades per la dotació pressupostària.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada